Açık dünya oyunlarında sadece ana görevleri yapmak

sakinolum

Decipat
Katılım
23 Mart 2021
Mesajlar
1.494
Makaleler
1
Çözümler
2
Yan görevleri yapmıyorum gereksiz geliyorlar yapınca stres oluyorum hepsini bitirmem gerek diye. Direk ana hikayeden gidiyorum. Benim gibi olan var mı?
 
Senaryolu yan görevleri yaparken hazine avı ve amelelik görevlerini yapmıyorum. Cyberpunk 2077'den örnek verirsek insanların bana ulaşıp verdiği senaryolu görevleri (Peralez çifti görevi gibi) yapıyordum fakat iş bitiricilerin verdiği "Şunu öldür, şunu çal, şunu getir" gibi gereksiz görevleri çoğunlukla es geçiyordum.
 
Yan görevleri yapma motivasyonu, görevlerin sana ne getireceğidir. Eğer yeni bir silah yeni bir kıyafet veriyorsa, görmek için denersin. Ancak tekrara girince tabii ki ana hikayeye yöneliyorsun. Ayrıca yan hikayelerin ana hikayeye katkısı yoksa yapası gelmiyor insanın. Ana hikaye yorduğunda şöyle biraz dinlen gez dolaş demesi lazım aslında yönlendirmek için. Yani kısım kısım seni yan hikayeye de yönlendirip ana hikaye 1.5 gibi olmalı. Yoksa motive kalmıyor. Ubisoft oyunlarında mesela ben %100'e yaklaşmak, şunların hepsini tamamlarsam ne verir acaba diyerek süreyi uzatıyorum ama keyif vermiyor tabii ki, bir de ana hikaye bitince daha da kötü oluyor.
 

Geri
Yukarı