Açık hava filtresi scooter motora zarar verir mi?

Mikest

Centipat
Daha fazla  
Selamünaleyküm arkadaşlar. 150CC scooterime fotoğraftaki açık hava filtresi taktım sesi bayağı iyi oldu. Performansıda sanki arttı biraz bazı motorlara takınca boğuluyormuş ama bende öyle bir şey olmadı. Motordan motora değişiyor sanırsam bu alet motora zarar verir mi? Düzenli temizlersek falan benimki bir de scooter olduğu için hava filtresi kutusunun içine taktım kapağı kapattım Kutunun içinde çok toz toprak çekmiyo zaten motor bide Suyla falan temas etmez var mıdır zararı?

1741707766832.png

Son düzenleme:
Selamünaleyküm arkadaşlar. 150CC scooterime fotoğraftaki açık hava filtresi taktım sesi bayağı iyi oldu. Performansıda sanki arttı biraz bazı motorlara takınca boğuluyormuş ama bende öyle bir şey olmadı. Motordan motora değişiyor sanırsam bu alet motora zarar verir mi? Düzenli temizlersek falan benimki bir de scooter olduğu için hava filtresi kutusunun içine taktım kapağı kapattım Kutunun içinde çok toz toprak çekmiyo zaten motor bide Suyla falan temas etmez var mıdır zararı?

Eki Görüntüle 2443268
Su aldırmadığınız sürece kısa vadede çok zararı olmaz.
Motorun boğulmasının sebebi ise giren havaya göre fakir kalan benzin miktarı. Daha zengin bir ayar ile motor çok çok az da olsa güç kazanır ve boğulmaz.

Motor ömrünü azaltır ever. Ceza da kesiyorlar zaten buna.
Kapağı kapalı olduğu için çok bağırmıyo ama yine orjinal filtreye göre fark var polis anlamaz bile kutuyu sökmesi lazım görünür yerde değil

Su aldırmadığınız sürece kısa vadede çok zararı olmaz.
Motorun boğulmasının sebebi ise giren havaya göre fakir kalan benzin miktarı. Daha zengin bir ayar ile motor çok çok az da olsa güç kazanır ve boğulmaz.
Yok hocam zaten uzun süreli takmam çıkartırım yaz geldi diye taktım bide zaten taktıktan sonra benzini içmeye başladı normal olarak

Yok hocam zaten uzun süreli takmam çıkartırım yaz geldi diye taktım bide zaten taktıktan sonra benzini içmeye başladı normal olarak
Orijinale dönmeniz daha iyi olabilir, çünkü yaktığı benzine değmez. Atmosferik motorda filtre ile çok güç alamazsınız. Yani aslında yaktığınız yakıta değmez.
Daha iyi gitsin istiyorsanız şanzımanla oynayın derim. Ama bu filtreden daha masraflı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı