Açık lise erken mezun olma

Mathiass

Femtopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Merhaba bir arkadaşımdan açık lisede erken mezun olma muhabbeti varmış diye duymuştum. Bende açık liseye 2022 şubatta kayıt yaptırmıştım. 11. sınıfım şu an. Sınavlara yeni girdim, ilk defa açıklanmış. Baktım toplam kredim 175. Ben ne zaman erkenden mezun olabiliyorum açık liseden veya olabiliyor muyum, olursam bir problem olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
En erken 12.sınıfın ilk dönemi mezun olabiliyorsunuz. Mezuniyet şartları toplam 8 dönem okumuş olmanız gerekiyor. Ben şu an 12.sınıfım ve mezunum 2. dönem geçmiştim açığa arkadaşlarım ilk dönem geçmişlerdi ve bir kez sınava girip mezun oldular bende 1 kez sınava girip mezun oldum.

Açık liseden erken mezun olma olayı şehir efsanesinden ibaret. Üstteki arkadaşın belirtiği gibi 8 dönem okuma zorunluluğu var zaten. Onun dışında 18 yaş ve üstü öğrenciyseniz 5 dönemde mezun olabiliyorsunuz 170 krediniz de olursa. O da 2.5 sene falan ediyor, erken mezun olmanın yolu bu.

Hocam ben de 11. sınıf Şubat'ta kayıt oldum arkadaş gibi, Temmuz ayı sınavlarında zorunlu derslerde bitecek. Puanımda tamam sadece dönemi tamamlamam lazım. Temmuz'da 5 dönemden 2'sini tamamlamış olacağım 3 dönem kalacak ne zamana mezun olurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…