Açık lise mi, fen lisesi mi?

ddorhan

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba diyorum. Ben 8. sınıfım LGS'ye hazırlanıyorum ve biraz karasız kaldım. Açık mı okusam yoksa normal lise mi? Bu arada derslerim kötü değil, kapasitem var. Temelim de iyi ama bende çalışma arzusu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çalışma arzunuz yoksa açık liseye giderek artmaz. En azından amacınız okumak ise normal bir liseye gidip kulak dolgunluğu vs. edinebilirsiniz hiç yoktan. Yine bir fayda etmediği zaman son sene açık liseye geçersiniz okula gitmeden YKS'ye hazırlanırsın. Ama biraz zor olur bence.

Hocam çalışma arzunuz yoksa direkt Fen Lisesini seçin. Ama şu an çalışmıyorsanız Fen Lisesini kazanmanız pek mümkün değil. Ben de zekiyim diye geçiniyordum, tüm notlarım yüksekti, tak çakıldım çalışmayınca. Ama Fen Liseleri daha iyidir.

Açık lise okumak demek okula gitmemek demek. Bunu ya çalışmak zorunda olanlar yapar ya da hafızlık için uğraşanlar.
Önce tam niyetinizi söyleyin, hedeflerinizi, çevrenizde olan yüksek kaliteli okulları, yapabileceğiniz sınav notunu, iyi bir analiz yapmak gerek bu konuda nede olsa konu eğitim.

Fen lisesinde doktor, profesör olursunuz parayı bulursunuz.
Hocam keşke Fen Lisesine gidince her şey bitse. Asıl daha yeni başlıyor hangi lise seviyesinde olursanız olun. Sadece çalışmak gerek. Onun dışında istersen en iyi liselere git, çalışma arzusu olmayınca maalesef bir şey olmuyor.

Bende Anadolu liselerine git ne açık ne fen

Açıkta okursan okula gitmemiş say kendini.

Fen seniz zorlar daha fazla ödev daha zor sınav.

Bence en ideali adanolu liseleri(düz)

Son sene açık liseye geçilmesi belli şartlarda mantıklı da baştan açık lise seni mahveder. Fen Lisesi'nin disiplini ayrıdır. Boşa kendini kolaya alıştırma zorlayarak fen lisesini kazanmaya çalış. Son sene dershaneyle devam etmek isteyenler geçiyordu bizde açık liseye. Açık lise düşünme bile dağılırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…