Açık lise öğrencisi için TYT ve AYT çalışma planı önerisi

indigonigh

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sayalım: Lise başından beri açıktan okuyorum, bu sene de öyle olacak. Sınavlarım Online olduğu için açık lisede kuzenlerim sınavlarıma hep ben girdim. 9. ve 10. sınıfta hep yattım, o yüzden hiçbir şey bilmiyordum. 11. sınıf mayıs'ta sıfırdan matematiğe başladım, dört işlemden. Şu an 345 kitabına geçtim, ondan önce matematiğin ilaçı ve Antrenmanlarla Matematik'i bitirmiştim. Aynı zamanda geometri ve problemleri de beraber yürütüyorum. Sadece dershaneye gidiyorum, dershanede haftada 3-4 saat bireysel ders alma olanağım var. Amacım yaz sonuna kadar TYT matematiği çok iyi oturtup 30 net bandına çıkacak şekilde ilerlemek, daha sonra eylül sonuna kadar TYT fenini bitirmek (yetişirse). AYT'ye sıfırdan Ekim'de başlasam yetişir mi? Okula gitmiyorum zaten, sadece dershane. 11. sınıf konularını hiç anlamadım, dershanede bu sene temel olmadığı için onu da söyleyeyim. Realistik olun, günde 4 saat verimli çalışabiliyorum, en fazla 8 saati bulur çalışma sürem. Başladığım zaman AYT'ye öncelik vereceğim dersler ne olsun? Lütfen tavsiye verin.

Kardeşim öncelikle sakin ol. Bana da farklı konulardan yazmışsın çok panik ediyorsun. Kendine yazık edersin yapma böyle.

Sınav dediğin kolaydır kardeşim, önce TYT Türkçe ve TYT Matematik çalış, yanına da TYT kimya çalış en kolay fen dersi. Bunları uzun bir süre yap, sonra TYT adam olunca aralık gibi en geç AYT matematiğe başlarsın. Ne zaman sorun olursa bana yaz kardeşim, yolun bahtin açık olsun.

Abimm Allah razı olsunda aralıkta ayt matematiğe başlamak için geç değil mi çunku fen derslerindede sıfırım, biyoloji ezberim iyi hallolur diyorum ama ayt kimya ve fizik adına bişey bilmiyorum gerçekteb

Abimm Allah razı olsunda aralıkta AYT matematiğe başlamak için geç değil mi çunku fen derslerindede sıfırım, biyoloji ezberim iyi hallolur diyorum ama AYT kimya ve fizik adına bir şey bilmiyorum gerçekteb

En geç aralığa sarkıtabilirsin, TYT matematik konuların bittiği an ( kümeler ve fonksiyon bitmiş olmalı AYT mata başlamak için) AYT mat çalışmalarına da başlamalısın tabii.

Abim peki sen ne yaptın sınavda sıralaman nedir kaynak onerisindede bulunabilir misin?

Ben bu sene içine ettim iyice. Hedefim bu sene değildi yaşımda küçük olduğunundan mezun senemde hazırlanmayı planladım. Bu sene okul derslerini yükselttim OBP'de çok sıkıntı olmaması için. Deprem zamanı şehir ve okul değiştirdiğim için OBP 8 puan düştü biraz talihsizlik yaşadım.

Bu sene de hazırlanmdım yani, matematiğim iyiydi ona güvenerek girdim ama berbat ettim. 50 TYT 15-20 AYT falan yaptım sayısal alanda, 300K falan gelir.

Ama seneye hedefim yüksek, 30K falan istiyorum. Şu sıralar biraz bozuğum, düzelir düzelmez bende forumda önerdiklerimin aynısını yapmaya başlayacağım.

Hangi derslerden kaynak önermemi istersin?

Abi oncelikle geçmiş olsun.
Ayt matematik ayt fen adına fen derslerinden birer kaynak, ayt matematik kolay-orta ve zor olarak 2 kaynak lütfen

Abi oncelikle geçmiş olsun.
AYT matematik AYT fen adına fen derslerinden birer kaynak, AYT matematik kolay-orta ve zor olarak 2 kaynak lütfen

Çok teşekkür ederim. Umarım bu yazdıklarımdan ders çıkarırsın da iyi bir şekilde çalışıp en güzel yerleri kazanırsın.

AYT matematik için başlangıçta mikroorijinal güzel bir kaynaktır. İstersen fasiküllerini al, istersen de direkt komple kitabını al. Sonrasında 345 çözersin, sonra Orijinal-3D falan diye gidersin içinden geçersin.

AYT fizik için Özcan aykın AYT kampı + 345 fizik yeterli olur diye düşünüyorum. Sonrasında 3D alabilirsin.
AYT biyoloji için biyotik biçilmez kaftandır. Al bitir fulle.
AYT kimya için ise 345 ve aydın çok mükemmeldir. Bu ikisini çözersen evde kendi kendine deney falan yaparsın yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı