Açık lise tercih edilmeli mi?

Hajun

Centipat
Daha fazla  
11. sınıfa geçen biri olarak eskiden gittiğim okula bu sene bazı durumlardan dolayı gidemeyeceğim evimize de en yakın olan bir devlet okuluna yazdırmayı düşünüyor ailem. Sizce 11. sınıf açığa geçmek mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite sınavına girmeyi düşünüyosan mantıklı yeni okula alış yeni kişiler falan filan zor iş.

Ailen seni özel derslerle yoğulmayacaksa, önüne sonsuz imkanlar yığmayacaksa veya milyonda 1 olan disiplin makinesi insanlardan değilsen açık liseye geçmek eğer 4 yıllık iyi bir eğitim istiyorsan o hayalinin sonu olur. Ha diyorsan ki o kadar yüksek bir hedefim yok 2 yıllık süt ve süt ürünleri(çok iyi iş imkanları var bu arada) okuyacağım o zaman mantıklı.

12.sınıfı açıktan, dershaneyi kullanarak okuyacağım bu sene. Sayısalım AYT için sadece sayısal derslerin üstünde duruyorum. Şahsen 11.sınıfıda açıktan okusaydım keşke diyorum şu an, okulda felsefe, Almanca, tarih gibi alanımın dışı derslerle boş vakit harcamak ve dönem sonu sınavlarına odaklı çalışmanın YKS sınavına çok fazla eksisi var.

Eğer kendi çalışma planını yapıp ona uyabiliyorsan net açığa geçmelisin, Online sınavlarla OBP puanını yükselterek YKS sıralamanada artı katkı yapmış olursun.

Benim için 12. sınıf aşırı gereksiz. Açık liseye geçip çalışmak kat kat daha iyi. Okula giderken boşu boşuna saatler kaybediyorsunuz. Bir insan o kadar saat orada kesinlikle sıkılır ders çalışmak, öğrenmek isterse. Evde sıkı bir çalışma yaparım diyorsanız kesinlikle açık liseye geçin, öbür türlü sıkı çalışma yoksa okula gitmek en azından çalışmaya zorluyor bir miktar öğretir.

11.sınıfın 2. döneminden beri açıktan okuyup mezun olan birisi olarak şunları söyleyebilirim.
Kendini biliyorsan ve çalışmayacağından en ufak şüphen varsa kesinlikle açığa geçme verdiği rahatlıktan dolayı bir daha ders çalışma isteğin neredeyse hiç olmuyor. Sınavları çok kolay çoğu soruyu aynı anda başka telefondan aratarak cevaplarına ulaşabiliyorsun. Eğer ki kararlıysan da şu önerimi aklının bir köşesinde tut: Açığa geçtiğin sınıftan itibaren mezun olacağın sınıfına kadar olan tüm konuları bir kağıda yaz ve onu dolabına yapıştır. Her gün bir konu belirle ve anlayana kadar o konuya çalış testlerini çöz. Bu programda ilerlersen çok rahat bir şekilde günde sadece bak sadece maksimum 1 - 1,5 saatini ayırarak ( sadece 11. sınıf için diyorum bunu 12. sınıfta biraz daha temponu arttırman gerekli) fazlasıyla iyi bir altyapı oluşturmuş olursun. Bunları elbette yaz tatilinde unutucaksın ancak her gün yeni bir konuya atıldığından ve kendin çalıştığından dolayı her türlü aklında kalacak zaten. Tekrar üstünden geçtiğinde o konuların iyice zemine oturacak ve sınavda çalıştığın kısımla alakalı bir cümle - metin gördüğünde şak diye cevap aklında parlayacak. Kendine çalışma konusunda güveniyorsan geçmeni kesinlikle öneriyorum, arkadaş ortamını bilemem ancak goy goy yapan bir çevren varsa ve içinde fazla okuma isteği yoksa hayallere kapılma derim bir yere gelemezsin. Açığa geçtiğin zaman disiplinli bir şekilde kendini eğitip dişini sıkman gerekiyor, okula nasıl her gün gitme zorunluluğu hissediyorsan aynısını kendi başına çalışırken de uygulamalısın. Artısı olduğu kadar da eksisi olan bir sistem. Çalışma kaygınız yoksa ve disiplinliyseniz çok yararlı, umarım iyi yerlere gelirsin. Sevgiler.

Ailen seni özel derslerle yoğulmayacaksa, önüne sonsuz imkanlar yığmayacaksa veya milyonda 1 olan disiplin makinesi insanlardan değilsen açık liseye geçmek eğer 4 yıllık iyi bir eğitim istiyorsan o hayalinin sonu olur. Ha diyorsan ki o kadar yüksek bir hedefim yok 2 yıllık süt ve süt ürünleri(çok iyi iş imkanları var bu arada) okuyacağım o zaman mantıklı.
Günlük 5-6 saat civarı çalışıyorum(tatil döneminde) aynı zamanda bir matematik özel hocası birde dershane ile neden olmasın hem zaten okuldaki boş vakitlerden bedendir müziktir almanca(ki bizim okulumuzda fransızca vardı 0 bilgi ile hiç bir şey anlamadan yatacağım büyük ihtimal) çok sosyal biri olmamamdan ötürü de yeni ortamda geriyor 35-40 kişilik sınıflarda ne gibi bir verim alabilirim bizim sınıflarımız 10-15 kişilikti orda bile ders kaynayabiliyordu yani bence açığa geçmek en mantıklısı gibi .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı