Çözüldü Açık lisede zorunlu derslerin hepsi seçilmeli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ertugrul5678

Picopat
Daha fazla  
Merhaba açık liseye geçtim. Nasıl sistem bilmiyorum. Sadece bir şifre verdiler o kadar. 109 kredim var 33 zorunlu ders gözüküyor. Ben ne yapacağım? Sınavlara nasıl gireceğim? Ders seçerken zorunlu derslerin hepsini vermem gerekiyor mu? Sınavlar ne zaman? E sınav nedir? Bilgi verir misiniz? Ne zaman mezun olurum? Ne yapacağım?

Çözüm
Toplam kredin en az 170 ve toplam dönemin en az 8 olduğunda mezun olabiliyorsun. Zorunlu derslerini başarıyla geçmen şart. Biri bile kalırsa onu geçmek zorundasın.
Her dönem için en fazla 12 ders seçebilirsin diye biliyorum. Bu haklarını zorunlu dersler için kullanabilirsin.

Sınav tarihleri ise normal sınav dediğimiz kağıt kalem ile olan 20-21 Aralık'ta.

E-sınav dediğimiz de yine aynı şekilde okula gidiyorsun ancak bilgisayardan oluyorsun sınavı. Tarihleri ise 1-31 Aralık. Tabi randevu alman gerekiyor, onun için şartları var. Eğer 9 ve daha az sayıda ders seçmişsen 6-19 Ekim arasında, 10 ve daha fazla ise 20-31 Ekim tarihleri arasında randevu alabilirsin.

Hocam yazılı sınava girerim ben akşam seçeceğim bunları 10 tane de hocam şimdi seçtim aralıkda gireceğim değil mi bir de fizik kimya mat bana cok zor gelir nasıl calisayim nereden calisabilirim bilgin var mı ve hepsinden kaç üstü almam gerekiyor ful testmi.

Evet şıklı soruluyor hepsi. Seçeceğin derslerin yanında sayısı yazar. Mesela Matematik 1, Matematik 2 gibi. Bu bıraktığım siteden PDF indirip çalışabilirsin. Sınavlar genelde kolay oluyor, iyi bir çalışmayla rahatlıkla geçersin.

Hocam bende en faz 3'ten başlıyor yanlarında 3 4 var o şey mi oluyor lise 3 lise 4 mü oluyor.
Ve genelde lise kaçdan sorarlar yani kaçıncı sınıftan sorarlar.

Hocam bende en faz 3'ten başlıyor yanlarında 3 4 var o şey mi oluyor lise 3 lise 4 mü oluyor.
Tamam işte o 3 yazıyorsa sana attığım sitedeki hangi dersin 3'ü ise ordan çalışabilirsin.
Dediğim gibi siteye girip sorumlu olduğun konuları öğreneceksin.

Mesela ders Matematik-3 diyelim sorumlu olduğun konular bunlar.

Hocam mesela ben bunların hepsine 10 ders seçtimya aralık 20 değil mi gireceğim hepsine cumartesi pazar 5 sınav 5 sınav olarak mı?

Hocam mesela ben bunların hepsine 10 ders seçtimya aralık 20 değil mi gireceğim hepsine cumartesi pazar 5 sınav 5 sınav olarak mı?
Şimdi dersleri seçerken sağ tarafta oturum yazar. 1,2 ve 3 var. O oturumda 1 yazıyorsa 20 Aralık sabah, 2 yazıyorsa 20 Aralık öğleden sonra ve 3 yazıyorsa da 21 Aralık'ta sabah gireceksin.

Şimdi dersleri seçerken sağ tarafta oturum yazar. 1,2 ve 3 var. O oturumda 1 yazıyorsa 20 Aralık sabah, 2 yazıyorsa 20 Aralık öğleden sonra ve 3 yazıyorsa da 21 Aralık'ta sabah gireceksin.

Saat kaçta oldugu falan SMS mi gelecek siteden mi bakacağım hocam. çoğunda 3 yazıyo ama 2 ve 1 de var

Saat kaçta oldugu falan SMS mi gelecek siteden mi bakacağım hocam. çoğunda 3 yazıyo ama 2 ve 1 de var
Ders seçimlerini yaptıktan sonra sınava 1 hafta kala vs. sınav giriş belgesi çıkıyor sitede. O belgede oturumun saat kaçta olacağı yazar. Ayrıca o belgeyi de yazıcıdan çıkarttırıp onunla sınava girmen gerekiyor. Kimlik de şart tabii.

Hocam çok sağ olun sadece sizin attığın siteden PDF'lere çalışsam yeter mi ek ne yapabilirim temelim sayısal olarak cok sağlam değil ek ne yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…