Çözüldü Açık lisede zorunlu dersten kalınca YKS'ye girilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emre Budur

Hectopat
Daha fazla  
Rica ederim, ders hayatında başarılar. AÖL hakkında aklına takılan farklı bir soru olursa da konu açarak beni etiketlemen yeterlidir.

Merhaba yeniden konuyu açıyorum ama din kültürü zorunlu dersim ve sanırım kaldım, arkadaşlarım Temmuz'da telafisine girersin diyorlar fakat Haziran'da üniversite sınavım var. Lise mezunu olamadan ona da giremeyeceğim ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Girebilirsin tabii ki. YKS'nin telafi sınavından önce olmasına takılma. Haziranda üniversite sınavına giriyorsun temmuzda da telafi sınavını halledip geçici mezuniyet belgesini alıyorsun. Üniversiteye de kaydını bu belgeyle yaptırıyorsun. Temmuzdaki sınavda kalsan bile ki kesinlikle kalmamaya çalış eylülde yine telafisi oluyor diye biliyorum.
Girebilirsin tabii ki. YKS'nin telafi sınavından önce olmasına takılma. Haziranda üniversite sınavına giriyorsun temmuzda da telafi sınavını halledip geçici mezuniyet belgesini alıyorsun. Üniversiteye de kaydını bu belgeyle yaptırıyorsun. Temmuzdaki sınavda kalsan bile ki kesinlikle kalmamaya çalış eylülde yine telafisi oluyor diye biliyorum.

Çözüm
@diegoarmano, üstteki yoruma ben de ekleme yapayım: Eylül'de ek sınavlar oluyor, doğru. Geçici diplomayla kayıt yaptırabiliyorsunuz. Sene sonuna kadar -bazı üniversiteler Ocak sonu- kadar diplomanızın aslını getirmenizi bekliyor. Götürmezseniz de kaydınız siliniyor ve hiç üniversiteye kayıt yaptırmamış gibi oluyorsunuz, OBP düşmüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı