Açık liseye geçiş zorlaştırılmamalıydı

Iori Yagami

Hectopat
Daha fazla  
Bildiğiniz üzere yeni milli eğitim bakanımız yeni getirdiği kararlarla açık öğretime geçişi engelleyerek ve okullara devam zorunluluğu getirerek bize öğrenci olduğumuzu tekrar hatırlattı(!) kararlar özetle şu şekilde:

IMG_20230909_224842.jpg

IMG_20230909_224821.jpg

Milli eğitim bakanımız öğrencilerin açığa geçme nedeninin tembellik değil de örgün egitimin çok verimsiz ve yetersiz olmasından dolayı olduğunu anlayamamış galiba. Okulda geçirdiğimiz 8 saatin taş çatlasa 1.5 saati verimli iken biz öğrenciler ne diye örgün eğitime devam edelim? Ortalıkta milyon tane niteliksiz öğretim görevlisi varken biz öğrenciler ne diye örgün eğitime devam edelim? Eğitim sisteminin kalitesi yerlerdeyken önceliğimizin bu kaliteyi arttırmaktan ziyade öğrencileri okula gitmeye zorlamak olması acı verici.
Bu da adını vermek istemediğim ve benimle ilgisi olmayan bir öğretim görevlisinin paylaşımı:

IMG_20230909_224806.jpg

Umarım milli eğitim bakanlığı öğretmenlere de öğretmen olduklarını hatırlatacak kararlara imza atar da böyle paylaşımlarda bulunmazlar. Okulda mini etek giyen, öğrenciye üst perdeden konuşan, bir gün okula gelip öbür gün rapor alan öğretmenler sınava hazırlanmak için açığa geçen öğrencileri kınıyor. Başka ne göreceğiz şu dünyada?

Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba açığa mı geçseydim diye düşünüyorum şimdi.

Saçma bir karar. Ama denk geldiğim bir şeyi dile getireyim. Açığa geçen hiçbir arkadaşım düzgün bir yere gidemedi. Sadece vakitlerinin bol olduğunu söyleyip boş yaptılar. Okullara düzenleme gelmeli bence.

Ben gerçekten bu açığa geçme isteği yüzünden ailemle dershane öğretmenlerimle çok tartıştım, arkadaşlarım arasında yayıldı ve onları sevmediğim için geçeceğimi düşündüler ve cidden o kadar şey sonucu yapılan bu hareket resmen çomak soktu bütün planlarıma.

Ben feleğin şu çarkına çomak sokarım
Ben feleğin tekerine çomak sokarım

Cem Karaca

Gayet mantıklı bir karar, okulda pinekleyip okumaya isteği olmayan kişiler okullardan ayıklanmalı. Eğer düzgün bir müfredat yapabilirlerse gayet iyi olur ve verim artar. Tabii okumakla uzaktan yakından alakası olmayan, okul evine yakın diye kalitesiz eğitim kadrosu olan kalitesiz bir okula giden bir öğrenci için kötü bir haber çünkü çok daha disiplinli bir sisteme geçiş yapılıyor. Okullar kötü olabilir ama bu bir adım bence, başarılı öğrenciler sıkı disiplin sayesinde ortaya çıkar. Yine başka yerlere çekilecek yok öğrenci tüm gününü derse mi ayırmalı, tüm gün ders mi çalışmalı vesaire cevabı kesinlikle hayır. Bir sosyal hayatı olacak, hobileri olacak tabii ki zaten disiplin dediğiniz şey yaptığınız iş için gününüzün tamamını ayırmak değildir, yaptığınız işi her gün istikrarlı ve verimli bir şekilde yapmaktır. İyi bir karar olduğunu düşünüyorum kısaca.

@0Emre öğrenci okuldan sonra dershaneye gidip 9'a kadar orada kalıyorsa ve haftasonları da dershaneye gidiyorsa nasıl bir hobiye vakti olabilir? Yeni getirilen karar okulda pinekleyen insanları okuldan ayıklamıyor, tüm öğrencileri okula gitmeye zorunlu bırakıyor. Okumak istemeyen öğrenci açığa geçer normalde ama artık bu da mümkün değil. Açık öğretim, eğitim sisteminin rezaletine karşı öğrencinin çözüm yolu idi. Her gün büyük bir zaman israfından kaçma yolu idi. Açık öğretim herkesin zannettiği gibi okula gitmeye hevesi olmayan tembel öğrencilerin yeri değildi sadece.

Böyle olacağı belliydi, zamanında çok belirttik; fakat öğrencilerin çoğunluğu kötülüğünü istediğimizi düşündü ve kendi kafasının dikine gitti. Sonucunda keşke açık liseye geçseydim dediler :D Her zaman derim, şu sistemde açık lise tamamıyla avantajdır.

Ben geçecektim ama hoca açık liseye geçince gerçek diploman olmuyor yurt dışında falan kabul görmüyor diploman dedi ben de vazgeçtm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı