Açık liseye geçmek mantıklı mı?

Bir arkadaşım liseyi açıktan bitirince diplomada açıktan bitirdi yazdığını ve ileride iş bulmayı zorlaştırdığını söylemişti. Doğru mu bilen var mi?
 
AÖL'ün tek sıkıntısı sosyalleşemiyorsunuz onun dışında gayet güzel, günde 2 saat çalışarak kendimi fazla yormadan 74 ortalama ile mevzun oldum. Açarım konu anlatım videomu sade temiz bilgi alır çıkarım, normal lisede böyle değil konu çok dağılıyor. Gerçekten eminsen AÖL iyidir.

Şunu da eklemek istiyorum 3-4 sene içerisindeki çıkmış sınav sorularını çözüp, ordan edindiği bilgiyle mevzun olan insanlar var.
 
Hocalarım konu dışı ama ailemi nasıl ikna edebilirim?Açığa geçip ücretli iş garantili yazılım kursuna başlamak istiyoruma ama ailem buna karşı.
Aynısını aileme dedim, umursamadilar bende şuan meslekteyim işte mutlu değilim pişmanım.

Ben proje yaparak para kazanıyorum anneme de anlatıyordum hani bu işe yatkin olduğunu annene babana bir şekilde anlatman gerekiyor, işlerden para kazaniyorsan bu kazancini anlat. Tek tavsiyem budur.
 
Arkadaşlar simdi size biraz durumumdan bahsedeyim. Simdi okul 7:20'de basliyor ben de 6:20'de uyanmak zorunda kalıyorum. Oyle olunca da uykumu tam alamiyorum ve okulda basimi siradan kaldiramiyorum bile. Ne test cozebiliyorum ne ders dinleyebiliyorum. Son derece verimsiz geciyor. Eve geldigim zaman uyuyup kendimi toparlayip calisabildigim kadar calisiyorum. Durumlar boyle olunca da aciga gecmeyi dusundum. Dershaneye gitmiyorum bu yuzden arkadaslarim “aciga gecme yapamazsin” diyorlar. Sizce ne yapmaliyim? Acik lise konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.
Eğer kendinizde düzenli bir program ayarlarsan neden olmasın? Hem vaktin daha fazla olur. Anlaşılan YKS'ye çalışmak için geçmek istiyorsunuz. Geçin. Hem de OBP yükselir.
 
Böylesine önemli bir kararda sadece uyku açığa geçmek için yeterli bir sebep değil. Uykusuzluğun çözümü çok basit, her zaman biraz daha erken yatabilirsin.
 
Mantıklı, üniversite sınavına çok daha iyi çalışırsın. Ben lise 1'in ikinci döneminde açığa geçtim ve geçtikten sonra 3 sene içinde bitirdim. Fakat gerçekten çalışıyorsan açık liseye geçmelisin. Çünkü burada geçip geçmemen tamamen sınavlara ve sınavlardan gelen krediye bağlı. Kıl payı geçemediğin durumlarda notunu tamamlayan hocalar veya ders katılımına/proje ödevlerine göre ortalamayı yükselten seçeneklerin de olmayacak. Lisenin son senesinde okulu bırakıp açığa geçen bir sürü insan var.
 
Açığa yakın zamanda bu dönemde geçmiş birisi olarak belki yorumlarımı dikkate alırsın.

Kesinlikle gram pişmanlığım yok hatta sırf uyku için bile geçilebilir gerçekten. Okula gittiğim zamanlarda ilk 3 dersten sonrasında hiçbir şey anlamıyordum. Okula gittiğim zaman günlük 10 saatim gidiyordu basit bir hesaplama yaparak 230 saat gibi bir sayı yapıyor hesaplamadım.

Şu an ise kendi işim ile uğraşıyor ve gelişiyorum. Antrenmanlarım çok daha verimli geçiyor. Uykumu çok güzel geçiriyorum ve spor hayatım açısından 8 saat uyuyorum eğer sporcu olmasam daha aşağı sürelerde de günümü gayet verimli geçirebilirdim.

Üstüne çok fazla boş zamanım var 1 ayda 5 kitap okudum resmen, kendimi ingilizce üzerinde çok fazla geliştirdim. SAT sınavları gibi sınavlara da vakit ayırıp üniversite için çalışıyorum.

Yani bir günüme sığdırdığım şeyleri kısaca söylecek olursam şöyle sıralanabilir; Verimli uyku, antrenman için yeterli zaman, kitap okumak, kendimi geliştirmek, işimi geliştirmek, beslenmemi süper bir düzene koymak, ingilizce ve diğer dillerimi geliştirmek ve üniversite sınavı için belirli bir vakit ayırmak.

Kaybettiğim şeylere çok küçük örnekler vermezsem olmaz. Ben bursluluk alan bir öğrenciydim aylık 630 lira kadar para alıyordum bunu basit hesaplama ile 23000 saat = 630 lira kafasında bakan birisi olarak direkt çöpe atabilirim. Eğer çok sevdiğiniz arkadaşlarınız varsa bu bir eksi olabilir ama okuldaki kimse benim gibi düşünmüyor ve yaşamıyordu. Spor yaptığım ortamdaki 2-3 kişi yetiyor zaten gerçek arkadaşların seninle görüşmeye devam edecektir.

(Üniversite için şu an kendime fazla yüklenmiyorum önümde 2023 Türkiye şampiyonası gibi yarışmalar var, ama sizin için şunu söyleyebilirim ki hem üniversite sınavı için hem de bir koyun değil sürekli kendini geliştiren bir insan olarak yaşamak için mükemmel bir fırsat.)

Bir kaç şey ile noktalayayım bu kadar zamanın mevcut olması tabii ki aile evinde yaşıyor olmanız. Ama kendi işiniz içinde vaktiniz olacaktır. Ama günün tamamını evde annen ile geçirmenin de bazı bedelleri olacaktır bunu göz ardı etmemelisin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı