Açık liseye nasıl geçilir?

yasuomu

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, liseye geçtim 9.sınıfım ve sınıfta 2-3 kişi ayrı ayrı hep karışıyorlar ve sataşıyorlar ve 1 tanesi de benden büyük, okulla arası olmayan bir tip. Bunlardan kurtulmak istiyorum fakat yapacak bir şey bulamıyorum. Sınıf falan değiştireceğim fakat gene de karışacaklarını düşünüyorum. Açığa geçmek zorlandı depremzede falan diyordu ben deprem bölgesindeyim yani açığa geçebilir miyim? Herhangi bir yolu var mıdır? Bunun okulda doğru düzgün ders işlenmiyor herkes konuşuyor ve 2-3 kişi hep vuruyor. Hocalara veya müdüre söylesem tekrar çıkışta gelip karışırlar diye korkuyorum bu yüzden açığa geçeceğim. Tavsiye verir misiniz? Yardımınıza ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef artık açığa çıkmak o kadar kolay değil tabii imkansızda değil ama bunun yerine başka bir liseye nakil denemek çok daha kolay ve etkili olur muhtemelen.

"2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere deprem bölgesindeki Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde geçici barınma merkezlerinde (konteyner kent, çadır kent vb.) ikamet eden ve taşıma yolu ile eğitim hizmeti alanlar, istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri hâlinde açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapabileceklerdir."

Deprem bölgesi ile ilgili tek bu madde var meb'in sitesinde.

Şu an açığa geçebilmenin tek yolu 2 yıl üst üste kalmak olur. Bu sene kalıp diğer senede kalacağın kesinleşirse sene sonunda direk kaydını yaptırıyorlar ama 1 senen boşa gitmiş olacak.

Maalesef atmıyorlar hocam genellikle kınamay la bırakıyor en fazla uzaklaştırma alıyorlar bir de bunun geri dönüşü var (ayn ayn eğitim sistemimiz çok iyi) ;(

Merhaba, liseye geçtim 9.sınıfım ve sınıfta 2-3 kişi ayrı ayrı hep karışıyorlar ve sataşıyorlar ve 1 tanesi de benden büyük, okulla arası olmayan bir tip. Bunlardan kurtulmak istiyorum fakat yapacak bir şey bulamıyorum. Sınıf falan değiştireceğim fakat gene de karışacaklarını düşünüyorum. Açığa geçmek zorlandı depremzede falan diyordu ben deprem bölgesindeyim yani açığa geçebilir miyim? Herhangi bir yolu var mıdır? Bunun okulda doğru düzgün ders işlenmiyor herkes konuşuyor ve 2-3 kişi hep vuruyor. Hocalara veya müdüre söylesem tekrar çıkışta gelip karışırlar diye korkuyorum bu yüzden açığa geçeceğim. Tavsiye verir misiniz? Yardımınıza ihtiyacım var.
Açığa geçmek eğitimi bırakmak demek + daha da zorlaştırıyor ya nakil al, ya da idareye şikayet et. 2-3 kişi yüzünden neden okumayı bırakıyorsun ki?

Korkuyorum diye bir şey yok, tepkini belirt en kötü vurmaya kalktı diyelim senin elin armut mu toplar kendini her türlü savunursun.

Durumunuzu belirten resmi belgeniz varsa açık liseye geçebilirsiniz. Onun dışında yapabileceğiniz şey velinizin talebiyle başka okula nakil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı