Açık öğretim 2. sınavsız için Atatürk Üniversitesi vs Anadolu Üniversitesi

Furkan_D

Kilopat
Sosyal Tayfı
Hayırlı günler arkadaşlar, babam için örgünden açığa geçiş işlemi yapacağız lakin üniversite ve bölüm olarak hangisi daha mantıklı ve iyidir bilemedik. Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi arasında kaldik ve Atatürk Üniversitesi'nin başvuru tarihleri bugün bitiyor.

Bölüm olarak Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik atanma yönünden çok daha mantıklı görünüyor, onun haricinde sağlık kısmının bölümleri altın bilezik gibi duruyor.

İstanbul'da yaşıyoruz ve Atatürk Üniversitesi, Erzurum'da olduğu için gidip gelme gibi bir işlemimiz olduğunda fazlaca uğraştırır gibi duruyor ama gidip gelme ile ilgili bir şeyimiz olur mu? Anadolu Üniversitesi'ne şu anlık daha ılımlı yaklaşıyoruz gibi Eskişehir olduğu için.

Önlisans 2 yıllık örgünden, 4 yıllık açığa geçiş işlemi de olabiliyor mu yoksa sadece 2 yıllık bölümlere mi başvuru yapabiliyoruz?

Başka hangi bölümleri tercih edebiliriz? Sizlerin de fikrini almayı çok isterim.

Özellikle; @333365 hocam, sizlerin.

Normalde e-devletten kayıt yapılabiliyor ancak 2008 yılından önce liseden mezun olduysa (ve duruma bağlı başkaca şeyler de olabilir) kayıtlar e-devletten yapılamıyor. Dolayısıyla babanız tahminen Erzurum'u seçerse kayıt için gitmesi gerekecek.

Açık/uzaktan öğretim dahi olsa sınavlar genelde yüz yüze oluyor. Atatürk Üniversitesinin sınav merkezlerine burada değinmişler. Tahminen Vize ve Final sınavına buralarda gidebilirsiniz ancak büyük olasılık mezuniyete üç/tek ders gibi sınavlarla beraber tahminen büt sınavları Erzurum'da yapılıyordur. Eğer bütler Erzurum'da yapılıyorsa büyük zahmet olacaktır.

Önlisans örgün (veya açık) eğitimden sınavsız ikinci üniversite kapsamında sadece önlisans bölümlerinden faydalanabilirsiniz, lisans bölümlerine başvuramazsınız.

Ayrıca konuşmanızda İstanbul Üni'den bahsetmemişsiniz ancak ekstra bilgi olarak eğer babanız İstanbul Üniversitesinde öğrenci ise sınavsız ikici üniversite kapsamında İstanbul Üniversitesini seçemez.

Sınavsız ikinci üniversite kapsamında başvurmayı düşündüğünüz bölüm de hangi üniversite olduğu önemsiz öğrencisi olduğunuz veya mezunu olduğunuz bölüm olamaz. Bölüm tercihi yaparken bu hususa da dikkat edersiniz.

Bir bölüm tavsiyem yok. Bu konular için AçıköÄretim Fakültesi (Aöf) bu kanalı tavsiye ederim.

Normalde e-devletten kayıt yapılabiliyor ancak 2008 yılından önce liseden mezun olduysa (ve duruma bağlı başkaca şeyler de olabilir) kayıtlar e-devletten yapılamıyor. Dolayısıyla babanız tahminen Erzurum'u seçerse kayıt için gitmesi gerekecek.

Açık/uzaktan öğretim dahi olsa sınavlar genelde yüz yüze oluyor. Atatürk Üniversitesinin sınav merkezlerine burada değinmişler. Tahminen Vize ve Final sınavına buralarda gidebilirsiniz ancak büyük olasılık mezuniyete üç/tek ders gibi sınavlarla beraber tahminen büt sınavları Erzurum'da yapılıyordur. Eğer bütler Erzurum'da yapılıyorsa büyük zahmet olacaktır.

Önlisans örgün (veya açık) eğitimden sınavsız ikinci üniversite kapsamında sadece önlisans bölümlerinden faydalanabilirsiniz, lisans bölümlerine başvuramazsınız.

Ayrıca konuşmanızda İstanbul Üni'den bahsetmemişsiniz ancak ekstra bilgi olarak eğer babanız İstanbul Üniversitesinde öğrenci ise sınavsız ikici üniversite kapsamında İstanbul Üniversitesini seçemez.

Sınavsız ikinci üniversite kapsamında başvurmayı düşündüğünüz bölüm de hangi üniversite olduğu önemsiz, öğrencisi olduğunuz veya mezunu olduğunuz bölüm olamaz. Bölüm tercihi yaparken bu hususa da dikkat edersiniz.

Bir bölüm tavsiyem yok. Bu konular için AçıköÄretim Fakültesi (Aöf) bu kanalı tavsiye ederim.
Bilgiler için teşekkürler. Açık öğretim için başvurular online üzerinden oluyor diye biliyorum, ekstra olarak gitmeye gerek yok gözüküyor.

Sınavların bulunduğumuz ilçede olduğunu görmüştüm yani yaşadığımız şehirlerde oluyor ve yüz yüze yapıldığı ile alakalı bilgiler gördüm.

İstanbul Üniversitesi'ni düşünmüştük lakin başvuru tarihleri 27'sinde sonlanmış, bundan mütevellit tercih edemedik. Istanbul Üniversitesinde örgün okumadığını da ayrıca belirteyim.

Şu anda örgün olarak okuduğu bölümü tercih edemeyeceğini açıkçası bilmiyordum, bu bilgiden emin misiniz acaba?

Son düzenleme:
Şu anda örgün olarak okuduğu bölümü tercih edemeyeceğini açıkçası bilmiyordum, bu bilgiden emin misiniz acaba?
Evet. Anadolu Üniversitesi S.S.S kısmında "İkinci Üniversite kayıt koşulları nelerdir?" Sorusu altındaki 3. Ve 6. Maddelerde ve ayrıca "Meslek Yüksekokulu mezunuyum. İkinci Üniversite kapsamında 4 yıllık lisans bölümüne kayıt yaptırabilir miyim?" Sorusunda ve sondan başa dogru 2. Ve 3. Sorularda "okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler." şartından bahsediyor.

Yukarıda paylaştığım YouTube kanalı da yer yer aynı üniversite ve/veya aynı bölüm olamayacağından bahsediyordu yani sadece Anadolu Üniversitesine has bir durum değil genel bir kural olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı