Açık öğretim'den örgün üniversiteye geçiş
Merhaba öncelikle. Şu anda 11. sınıfım ve açık öğretime geçmek istiyorum. Açık öğretime geçebilmek için şartlar eklendi, bu şartlardan tek karşılayabileceğim ise 1 sene sınıfta kalıp açık öğretime geçiş hakkı kazanmak. Ben mesleki hayatımı yazılımcı olarak belirledim fakat değişebilir mi, onu zaman gösterir. Şu anda kafamda kurduğum ve bu yolda şimdiden temelini atmaya başladığım meslek yazılımcılık. Yazılım sektöründe çalışabilmek için üniversite okumak avantaj diye biliyorum, o yüzden üniversite okumamın bana yararı olabileceğini düşünüyorum fakat bu konu hakkında farklı görüşleriniz, bilgileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Kimisi yazılım bilginin üniversite okumaktan daha ön planda olduğunu söylüyor, o yüzden kafam karışık biraz bu durumda. Kafama takılan bir diğer şey ise açıktan lise mezunu olduktan sonra bu benim sicilimde görünüyor mu, görünüyorsa bana dezavantaj olmaz mı bir işe girerken? Bu durumlar kafamı çok karıştırıyor. Daha sormak istediğim sorular var fakat şu anda aklıma gelenler bunlar. Yardımcı olabilecekseniz rica ediyorum bir yol gösterin, vaktim sınırlı birkaç gün içerisinde karar verebilirsem iyi olur. Kariyerim açısından bana eksi yazmayacaksa liseyi açık öğretimden bitirip üniversiteyi örgünden okumak tercihimdir yazılım sektörüne dahil olabilmem açısından. Çünkü köy okullarında servis ve yemekhane kaldırıldığı için babamın da işi her zaman olamadığı için geçinmekte ciddi zorluklar çekiyoruz ve açık öğretime geçersem bu sayede internet üzerinden çok yorulmadan gerçekten aileme büyük katkı sağlayabilecek bir işim de hazır. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
@333365 hocamın bilgisinin olduğunu diğer konulardan da az çok hakimim, umarım görürsünüz konumu. ^^