Açık tema OLED'i yorar mı?

• Konuyu başlatan Shinsai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 145

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Merhaba, cihaz 2 haftalık, açık temada kullanmamın bir zararı var mı? Image Retention var pil simgesi ve Wi-Fi simgesinde ve GPT açık temada kullanmamı önerdi. Biraz gözlerimi kanatıyor ama Retention'u bayağı azaltıyor. Koyu temada %40-50 parlaklıkta bile pil simgesinin izi çıkıyor açık temada bakınca ama, açık temada bu sorunu hiç yaşamadım. O iz aşırı silikleşiyor. 1 ay falan kullan, sonra koyuya geçersin diyor GPT yani.

Merhaba hocam.

Çok uzun süredir 2K, FHD+ gibi çözünürlüklerde Samsung panelleri kullanıyorum telefonda.

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama düşük seviye bir parlaklıkta kullanmak paneli fazla yormuyor. Siyah bir font kullanmak uzun vadede AMOLED yanığı riskini de düşürüyor.

Düşük parlaklıkta şahsen çok yoracağını sanmıyorum. Şu an QHD+ çözünürlük 120 Hz şeklinde ama düşükte kullanıyorum cihazımı, bir sorun oluşmuyor.

Merhaba hocam.

Çok uzun süredir 2K, FHD+ gibi çözünürlüklerde Samsung panelleri kullanıyorum telefonda.

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama düşük seviye bir parlaklıkta kullanmak paneli fazla yormuyor. Siyah bir font kullanmak uzun vadede AMOLED yanığı riskini de düşürüyor.

Düşük parlaklıkta şahsen çok yoracağını sanmıyorum. Şu an QHD+ çözünürlük 120 Hz şeklinde ama düşükte kullanıyorum cihazımı, bir sorun oluşmuyor.
Koyu temada kullandığımda, pil simgesi aşırı beyaz olduğu için orada iz yapıyor hocam. Daha sonrasında açık bir temada baktığımda orada siyah gölge kalıyor. Açık temada pil simgesi siyah oluyor, iz bayağı kayboluyor. Apple Destek normal dedi kalibrasyon sürecinde. Beyazda kullanmak istiyorum ama yorar mı emin olamadım. Koyu tema zaten çok güzel ama pil simgesi dediğim gibi çok parlak :D

Apple, bu sorunun nispeten çözümü adına beyaz temayı tavsiye ettiyse beyaz temada kullanabilirsiniz hocam. Fazla yormayacağını düşünüyorum.
Apple Destek sadece kalibrasyon sürecinde normal olduğunu söyledi, GPT de açık tema önerdi :D Günün uzun bir vaktinde açık, gece yatma saatlerinde sabaha kadar koyuya ayarlayacağım öyleyse.

Ben nasıl kullandıgımı yazayım. Masaustunde sımge yok, baslat otomatık gızlı, arka plan sıyah, Windows karanlık modda, tarayıcıda Dark Reader kurulu. Ekran koruyucu bos ve 3 dakıkaya ayarlı, guc seceneklerınden ekranı kapat 10 dakıkaya ayarlı. Icerık tuketmedıgım zamanlar parlaklıgı olabıldıgınce dusuk kullanıyorum. Sadece oyun ve fılmler de 100'e alıyorum. Baslatı seffaf yapan acık kaynak bır program da kullanıyorum, lınkını atacagım. Bu yazılım baslatı gızlı yaptıgında bıle gorunen ufak kısımları tamamen ortadan kaldırmıs oluyor. Monıtor basından kalktıgımda masaustune donup fareyı gorunmeyecek sekılde sag uste atıyorum, bu sekılde statık hiçbir goruntu bırakmıyorum. Bıraz hastalıklı bır kullanım gıbı gelebılır ama kolay alısıyorsun.

Apple Destek sadece kalibrasyon sürecinde normal olduğunu söyledi, GPT de açık tema önerdi :D Günün uzun bir vaktinde açık, gece yatma saatlerinde sabaha kadar koyuya ayarlayacağım öyleyse.
Böyle bir yöntem de izlenebilir, temiz iş👍

Ben nasıl kullandıgımı yazayım. Masaustunde sımge yok, baslat otomatık gızlı, arka plan sıyah, Windows karanlık modda, tarayıcıda Dark Reader kurulu. Ekran koruyucu bos ve 3 dakıkaya ayarlı, guc seceneklerınden ekranı kapat 10 dakıkaya ayarlı. Icerık tuketmedıgım zamanlar parlaklıgı olabıldıgınce dusuk kullanıyorum. Sadece oyun ve fılmler de 100'e alıyorum. Baslatı seffaf yapan acık kaynak bır program da kullanıyorum, lınkını atacagım. Bu yazılım baslatı gızlı yaptıgında bıle gorunen ufak kısımları tamamen ortadan kaldırmıs oluyor. Monıtor basından kalktıgımda masaustune donup fareyı gorunmeyecek sekılde sag uste atıyorum, bu sekılde statık hiçbir goruntu bırakmıyorum. Bıraz hastalıklı bır kullanım gıbı gelebılır ama kolay alısıyorsun.

Merhaba hocam, dediğiniz uygulama telefona kurulabilir mi? iPhone 15 kategorisine açtım, maalesef yaşadığım şey telefonda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı