Açılmayan eski laptopun problemi ne olabilir?

MehmetCanWT

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, eski bir laptopum var ve tekrar çalıştırmayı deniyorum. Ancak güç tuşuna bastığımda sadece birkaç ışık yanıyor, fakat ekrana görüntü gelmiyor. BIOS'a bile giremiyorum ve ekranın açılıp açılmadığını da bilmiyorum.

Denediğim şeyler:

• RAM'ler yeni.
  • HDD çalışıyor.
  • Batarya yok, ancak adaptör sağlam.

Sorun ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz? Her türlü çözüm önerisine açığım.

Yanlış bilgi
Batarya olmadan laptop açılmaz, batarya güç kaynağı aktarımıda sağlıyor aynı zamanda. Veya ekran kartı, monitörde bir sorun olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, eski bir laptopum var ve tekrar çalıştırmayı deniyorum. Ancak güç tuşuna bastığımda sadece birkaç ışık yanıyor, fakat ekrana görüntü gelmiyor. BIOS'a bile giremiyorum ve ekranın açılıp açılmadığını da bilmiyorum.

Denediğim şeyler:

• RAM'ler yeni.
  • HDD çalışıyor.

Güç tuşuna bastığında ışık tam nasıl yanıyor ve hangi marka.

Batarya olmadan laptop açılmaz batarya güç kaynağı aktarımıda sağlıyor aynı zamanda.

Hayır açlıyor bataryasız direkt şarj ile PC acılıyor insanlara yanlış bilgi vermeyin

Batarya olmadan laptop açılmaz, batarya güç kaynağı aktarımıda sağlıyor aynı zamanda. Veya ekran kartı, monitörde bir sorun olabilir.

Hayır açlıyor bataryasız direkt şarj ile PC acılıyor insanlara yanlış bilgi vermeyin.

Denediğim şeyler:

• RAM'ler yeni.
  • HDD çalışıyor.

Başka adaptör ile deneyin bir de görüntü gelmiyorsa ve PC'nin ekranın sağlam oluğundan eminseniz sorun muhtemelen ekran kartındadır

Benim eski PCm de bazen tam çalışıyor sonra fişi sökülmüş gibi kapanıyor. Ömrü bitmiş diye kenara attım. İhtiyacınız yoksa kafa yormayın bence masraf çıkarır sadece.

Benim eski bilgisayarım de bazen tam çalışıyor sonra fişi sökülmüş gibi kapanıyor. Ömrü bitmiş diye kenara attım. İhtiyacınız yoksa kafa yormayın bence masraf çıkarır sadece.

Benimde böyle eski bir laptopumda da oluyordu işlemci macunu ve HDD değişiminden sonra normala dönmüştü.

Denediğim şeyler:

• RAM'ler yeni.
  • HDD çalışıyor.

Bir monitör yada TV'ye bağlayıp denenebilir. Belki de ekranı sağlam değildir.

BIOS pili bitmiş olabilir. RAM'ler uyumsuz gelmiş olabilir. Eski RAM'ler ile ve BIOS pili değişip deneme şansınız var mı?

Geri
Yukarı