Activision ve Microsoft'u zamlarından ötürü protesto edelim

Activision hep soyguncuydu zaten.

Yeni çıkan oyunların güncel ücretlendirmeye sahip olmasını anlarım da, bundan 10-15 sene önce çıkan oyunların bu derece zam yemesine anlam veremiyorum.

Geliştiriciye destek falan diyoruz ama, adamlar milleti resmen korsan içerik kullanımına teşvik ediyor.

Diğer bir deyişle Game Pass'i resmen tek alternatif haline getirmek istiyorlar.
Benim gibi koleksiyoncuların günahı ne peki? Zaten GamePass'e eklenen oyunlar, bir süre sonra kütüphaneden çıkıyor diye biliyorum. Hadi onu da geçtim, tüm oyunlar bile kütüphaneye eklenmiyor.

Steam'de Activision'ın yayımladığı bu oyunlar Microsoft'un satın alımı tamamlandıktan sonra zamlandı. Bu demektir ki düpedüz Game Pass'i tek alternatif haline getirmek istiyorlar. Bunu da bizim gibi ülkelerdeki yerel fiyatlandırmayı tamamen kaldırarak yapmak istiyorlar. Ben demek istiyorum ki bu oyunları protesto edelim; zamanında ederi fiyattan bu oyunlara sahip olan arkadaşlar rica ediyorum Steam üzerinden negatif oylama yapsınlar, Steam üzerinden tartışma başlıkları açsınlar. Bu kadar kullanıcı dostu iki şirkete teşekkürümüzü bu şekilde duyurabiliriz belki. (!)

Sadece Türkiye de değil, Arjantin gibi ülkelerde de bu oyunlar bizim kadar ciddi zam yedi.

Microsoft butun insanoglunu sonsuza kadar sagmak istiyor. Bunun sonu Terminator filmine benzerse sasirmayin.

Bence fiyatlar normal. Dolar kuru sebebiyle fiyat artışı yapacaklar tabii, bundan daha doğal bir şey yok. Sekiro gibi AAA bir oyunun yurt dışı satış fiyatı 60 dolar. Hesapladığınızda yerel fiyatlandırma yapmadan sattıklarını görebiliyorsunuz.

Yerel fiyatlandırma yapabilirler miydi? Evet tabii ki yapabilirlerdi. Fakat yapmak zorundalar mı? Hayır değiller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı