Activision ve Microsoft'u zamlarından ötürü protesto edelim

Bence fiyatlar normal. Dolar kuru sebebiyle fiyat artışı yapacaklar tabii, bundan daha doğal bir şey yok. Sekiro gibi AAA bir oyunun yurt dışı satış fiyatı 60 dolar. Hesapladığınızda yerel fiyatlandırma yapmadan sattıklarını görebiliyorsunuz.

Yerel fiyatlandırma yapabilirler miydi? Evet tabii ki yapabilirlerdi. Fakat yapmak zorundalar mı? Hayır değiller.
Evet, kur ve enflasyona göre fiyatlar haliyle normal. Ancak biz oyuncu (başka tabiri ile insan) değil miyiz? Bizim de oyun oynamaya, keyif yapmaya, eğlenmeye veya efendime ne söyleyeyim, hobi edinmeye hakkımız yok mu? Ben mecbur muyum torrent yoluna düşmeye? Yerel fiyatlandırma olmadan ülke genelinde (Sadece Türkiye için değil...) çok büyük bir kâr kaybı olacağın kanaatindeyim. Sözüm meclisten dışarı.

Bence fiyatlar normal. Dolar kuru sebebiyle fiyat artışı yapacaklar tabii, bundan daha doğal bir şey yok. Sekiro gibi AAA bir oyunun yurt dışı satış fiyatı 60 dolar. Hesapladığınızda yerel fiyatlandırma yapmadan sattıklarını görebiliyorsunuz.

Yerel fiyatlandırma yapabilirler miydi? Evet tabii ki yapabilirlerdi. Fakat yapmak zorundalar mı? Hayır değiller.

Zamanında yaptıkları ve yıllardır güncellemedikleri fiyatları Microsoft satın alımı tamamlanır tamamlanmaz zamlamaları burada mesele olan. Game Pass sattırmak için bu oyunları satın almayı imkansız hale getirmeleri mesele olan. Yoksa Japon oyunlarında da yerel fiyatlandırma yok gibi bir şey ancak onlar fiyatı en baştan böyle koyuyor, bunlar Game Pass'e zorlamak için zamlıyorlar.

Evet, kur ve enflasyona göre fiyatlar haliyle normal. Ancak biz oyuncu (başka tabiri ile insan) değil miyiz? Bizim de oyun oynamaya, keyif yapmaya, eğlenmeye veya efendime ne söyleyeyim, hobi edinmeye hakkımız yok mu? Ben mecbur muyum Torrent yoluna düşmeye? Yerel fiyatlandırma olmadan ülke genelinde (Sadece Türkiye için değil...) çok büyük bir kâr kaybı olacağın kanaatindeyim. Sözüm meclisten dışarı.

Haklısın dostum tabii ki. Ama ortada protesto edilecek bir durum olmadığını belirtmeye çalışıyorum. Adamlar sadece haklarını eksiksiz almak istiyor diye onlarda haksız olmuyor ama.

Yani basitçe, ülkede ki ekonomik durumun sorumlusu bu firmalar değil ki, kendi kazançlarından fedakarlık yapmak zorunda olsunlar. Yaparlarsa iyi olur ama yapmak zorunda değiller demek istedim.

Suçlanacak ve protesto edilecek yer bu firmalar değil, 1 doları 30 TL'ye yaklaştıranlar.

Zamanında yaptıkları ve yıllardır güncellemedikleri fiyatları Microsoft satın alımı tamamlanır tamamlanmaz zamlamaları burada mesele olan. Game Pass sattırmak için bu oyunları satın almayı imkansız hale getirmeleri mesele olan. Yoksa Japon oyunlarında da yerel fiyatlandırma yok gibi bir şey ancak onlar fiyatı en baştan böyle koyuyor, bunlar Game Pass'e zorlamak için zamlıyorlar.

Bu firmalar ticari kazanç elde etmek ister. Doğal olarak bu stratejileri uygulayabilirler. Bunda hukuksuz ya da hak yenir bir durum söz konusu değil.

Youtube'un Premium paketi satın aldırtmak için reklam engelleyici yasağı uygulaması misali.

Tek sebebi fotoğrafta 👍

indir.jpeg

Bu firmalar ticari kazanç elde etmek ister. Doğal olarak bu stratejileri uygulayabilirler. Bunda hukuksuz ya da hak yenir bir durum söz konusu değil.

Bunun ben de farkındayım ancak etkiledikleri tek ülke de biz değiliz, Arjantin ve benzeri ülkelerde de benzer zamları yaptılar. Şimdiye kadar fiyatları tutup bu oyunların Game Pass'e geleceği duyurulduktan sonra zam yapmaları kanunsuz değil tabii ki ama kalleşçe olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı