Activision ve Microsoft'u zamlarından ötürü protesto edelim

Döviz kullanan ülkelerde 500TL ile dandik bir duş başlığı alabiliyoruz. Doğru yere protesto yaptığına emin misin?

2011 yılında çıkan bir oyuna 500 TL verin hocam. O zaman duş başlığı alsaydım diyebilirsiniz.

Gerekli yerlere mail yolu ile şikayet iletebilirsin. HAA bende vara var basıp alırım diyorsan söyleyelim az daha zam yapsınlar.

Steam'de Activision'ın yayımladığı bu oyunlar Microsoft'un satın alımı tamamlandıktan sonra zamlandı. Bu demektir ki düpedüz Game Pass'i tek alternatif haline getirmek istiyorlar. Bunu da bizim gibi ülkelerdeki yerel fiyatlandırmayı tamamen kaldırarak yapmak istiyorlar. Ben demek istiyorum ki bu oyunları protesto edelim; zamanında ederi fiyattan bu oyunlara sahip olan arkadaşlar rica ediyorum Steam üzerinden negatif oylama yapsınlar, Steam üzerinden tartışma başlıkları açsınlar. Bu kadar kullanıcı dostu iki şirkete teşekkürümüzü bu şekilde duyurabiliriz belki. (!)

Sadece Türkiye de değil, Arjantin gibi ülkelerde de bu oyunlar bizim kadar ciddi zam yedi.

Bence protesto edilmesi gereken kişi başka da neyse.

Bunun ben de farkındayım ancak etkiledikleri tek ülke de biz değiliz, Arjantin ve benzeri ülkelerde de benzer zamları yaptılar. Şimdiye kadar fiyatları tutup bu oyunların Game Pass'e geleceği duyurulduktan sonra zam yapmaları kanunsuz değil tabii ki ama kalleşçe olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Sonuç olarak baktığında oyunların fiyat politikalarını belirleyen şirket değişti. Microsoft her zaman bu şekilde davranıyordu zaten. Yani aslında baktığında kalleşçe bir durumda yok.
Adamlar kendi fiyatlandırma politikasını uygulattılar.

Sonuç olarak baktığında oyunların fiyat politikalarını belirleyen şirket değişti. Microsoft her zaman bu şekilde davranıyordu zaten. Yani aslında baktığında kalleşçe bir durumda yok.
Adamlar kendi fiyatlandırma politikasını uygulattılar.

Bunu yaparken Game Pass fiyatının sabit kalması dışında bir sorun yok. Ancak yön levhası asmadı ama açık açık Game Pass'i satmaya çalışıyor. Bu oyuna sahip olmak isteyen (dijital bir ürüne sahiplik mevzuusu ne kadar göreceli olsa da) işini zorlaştırıyor. Bu mevzuunun en başında bizim ülkenin ekonomik bozukluğunun hepimiz farkındayız ve Microsoft da bunu fırsat bilip resmen tepemize biniyor. Bu hukuka uygun da olsa etik değil bence.

Bunu yaparken Game Pass fiyatının sabit kalması dışında bir sorun yok. Ancak yön levhası asmadı ama açık açık Game Pass'i satmaya çalışıyor. Bu oyuna sahip olmak isteyen (dijital bir ürüne sahiplik mevzuusu ne kadar göreceli olsa da) işini zorlaştırıyor. Bu mevzuunun en başında bizim ülkenin ekonomik bozukluğunun hepimiz farkındayız ve Microsoft da bunu fırsat bilip resmen tepemize biniyor. Bu hukuka uygun da olsa etik değil bence.

Microsoft her bilgisayarla sana ayni Windows'u yamalayip yamalayip tekrar satiyor. Sirf insanlardan tekrar para isteyebilmek icin 3-5 yilda bir yeni hiçbir ayricaligi olmayan yeni bir Windows surumu cikartiyor falan. Bunun nereye gidecegini kestiremiyor musunuz? Microsoft o Windows'larin hepsini butun dunyaya bedava dagitsa reklamdan ve kisisel bilgi satarak yine bu dunyanin %25'ini satin alabilecek kadar para kazanir. Oyunu gormuyor musunuz? Neden hala destekleyip bir de enayi gibi sizden calandan hakkinizi geri aldiginiz icin sucluluk hissedesiniz ki?

GamePass fiyatının sabit kalacağıda muamma. Belki belirledikleri bir zaman var zam yapmak için yani tamamen farazi konuşuyoruz. Ayrıca firmanın oyun yerine servis satmak istemesi dediğim gibi bir strateji. Senin dediğin gibi belkide servis satışını arttırmak istiyorlar. Ama tekrar tekrar söylüyorum. Bunlar ticari oluşumlar ve tek amaçları kar payını arttırmak. Yani haksızlık ve kalleşlik yok ortada.

Bunu şöyle düşün birde. Senin bir şirketin var ve bu şirket üzerinden oyun geliştirip satıyorsun. Daha fazla kazanmayı mı hedeflersin yoksa daha az kazanmayı mı?

Ama bu soruya cevap verirken gerçeklikten uzak ve çocukça cevap verme. Hani şu piyangoyu kazanıp tüm fakirlere yardım ederim diyenler gibi olmasın.

Bir tane mantıklı yazan insan gördüm o kendini biliyor. Microsoft denen soyguncu zaten insanları yolmaya çalışıyor. Yamalayıp yamalayıp aynı şeyi önümüze koyuyorlar. Fakat arkadaşlar bu Steam denen mecra yıllardır siz oyunları ucuza oynayın diye yerel fiyatlandırma yaparak enflasyonu sübvanse ediyor. Türkiye'de oyun gelirleri geçen sene yarı yarıya düşmüş. Size oyunu normal fiyatından satınca art niyet arıyorsunuz. Steam sonuna kadar haklı. Şu anda örneğini verdiğiniz CoD 2 indirimsiz 10 dolara satılıyor. Türkiye'de de satılsın diye 519 TL'den düşmüş gibi 279 TL'ye satılıyor. 10 dolar ediyor bu. Önceden telefonlarımızda dalga geçerdik internet açıp. Az ye de internet al diye. Az ye de oyun al kardeşim. Bunu Steam'e veya Microsoft'a değil doların sorumlusuna soracaksın. Microsoft enflasyon %100 üzerinde olmasına rağmen 6 ay Game Pass'e zam yapmadı. Kaldı ki yaptığı zam da deveyle pire değil. 80 TL'ye yüzlerce oyunu oynuyorsunuz.

Bugune kadar mecbur birakildigim icin en az 15 kere Windows satin aldim ben. Dupeduz enayilik tamam sirket bu para kazanacak da, zaten tekel butun kazanc cebine gidiyor rakibi yok biraz da insanliga el uzatsa batmaz yani. Koynumuzda yilan besliyoruz. Microsoft'un verdigi vergilerle PKK'ya silah yardimi falan yapiliyor bunu da belirtirim. Ben Microsoft uygulamalarini torrentlemek veya cracklemekden gram sucluluk hissediyorsam enayi olayim. Zaten enayi oldugumu soylemis miydim?

2011 yılında çıkan bir oyuna 500 TL verin hocam. O zaman duş başlığı alsaydım diyebilirsiniz.

Gerekli yerlere mail yolu ile şikayet iletebilirsin. HAA bende vara var basıp alırım diyorsan söyleyelim az daha zam yapsınlar.
@662040 bu durumu insafsızlık, vicdansızlık olarak görebilirsin. Hiçbiri paramızın pul olduğu gerçekliğini değiştirmeyecek. 🙃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı