Adata RAM'li laptop Dual Channel yapılabilir mi?

Aynı chip ve rank değerinde almanız iyi olur. Rank RAM'in yüzeyinde yazar büyük ihtimalle. CPU-Z ile de chip'ini görürsünüz.
İçinde gelen RAM 1Rx8 ise alacağınız RAM de 1Rx8 olsun. Hem bu rank ile 1Rx16'ya göre performans farkı var hem de dual channel işi daha isabetli olur.
1Rx8 toplam 72bit veriyoluna sahip iken 1Rx16 64bit'te kalıyor.

Ben de Acer Nitro 5 laptop aldım. İçine Kingston DDR4 3200MHz CL22 1Rx16 RAM koymuşlar. Bunu satıp 2 tane 1Rx8 almayı düşünüyorum.

@Artoria Pendragon konuyu unutmuşum kusura bakmayın, üstte yazdığım yanlış bilgi. RAM'ler 2 ve 1 GB olduğundan asymmetric imiş Yani sorun çıkmaz ama farklı RAM'larda profil uyuşmazlığı olabiliyor.

@Artoria Pendragon konuyu unutmuşum kusura bakmayın, üstte yazdığım yanlış bilgi. RAM'ler 2 ve 1 GB olduğundan asymmetric imiş Yani sorun çıkmaz ama farklı RAM'larda profil uyuşmazlığı olabiliyor.
Performansda ne kadar düşüş olur çünkü çoktan sipariş ettim.

@xEgel performansta düşüş olmaz pek ama uyumsuzluk olabilir JEDEC profillerinde uyuşmazlık olabilir, o zaman da iade etmek zorunda kalıyorsunuz.

@xEgel performansta düşüş olmaz pek ama uyumsuzluk olabilir JEDEC profillerinde uyuşmazlık olabilir, o zaman da iade etmek zorunda kalıyorsunuz.
Abim bilgisayar mühendisliği okuyor ona sorduğumda sorun olmaz dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…