ADATA SU650 240GB 1,14 TBW Yazılması

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Arkadaşlar daha SSD 10 günlük bu değer fazla değil mi? Neyi yanlış yapıyorum neyi düzeltmem gerek? GTA V, Sistem ve programlar var SSD'de 90 GB'ta boş yer var. @Jira @matadoria

ADATA.jpg

GTA V zaten 70 GB civarı yer kaplıyor. Windows 10 20-30 GB civarı yer kaplıyor.
Wise Care 365 yazılımı ile İnternet ön belleğini ve gereksiz dosyaları temizleyebilirsin.
Wise Care 365 - Stabilize, Secure and Speed Up Your Windows PC with One Click!
Tamam da şimdi ben her şeyi kurduktan sonra 0,50 TBW idi. 9 günde 0,70 TBW daha yemiş. Bu çok değil mi?
Yaptığım hesaba göre günde 100 GB veri yazıyorum. Ama bu imkansız gibi bir şey çünkü o kadar şey indirmiyorum veya yüklemiyorum. Ve hesabıma göre 3,7 yıl sonra SSD 140 TBWye ulaşacak yani ömrünü dolduracak. Ben bu SSD'yi 3,5-4 yıl kullanmak için mi almış oldum?
@Jira

Tamam da şimdi ben her şeyi kurduktan sonra 0,50 TBW idi. 9 günde 0,70 TBW daha yemiş. Bu çok değil mi?
Yaptığım hesaba göre günde 100 GB veri yazıyorum. Ama bu imkansız gibi bir şey çünkü o kadar şey indirmiyorum veya yüklemiyorum. Ve hesabıma göre 3,7 yıl sonra SSD 140 TBWye ulaşacak yani ömrünü dolduracak. Ben bu SSD'yi 3,5-4 yıl kullanmak için mi almış oldum?
@Jira

Tam olarak evet :D 3,5 - 4 yıl neden az geliyor onu anlamadım günümüzde satın aldığınız bir ürünü 7-8 sene kullanmayı bekliyorsanız -> :D:D:D

Eski SSD'lerin kullanım ömrü kısıtlı idi ama artık günümüzde böyle bişey kalmadı diyebilirim. TRIM teknoloji ve yeni, daha gelişmiş NAND yongalar sayesinde disklerin ömrü çok uzadı.

Mesela Force FS serisi 2,000,000 saat çalışma süresi sunuyor. Bu da 228 seneye denk geliyor :) Hani ben bile inanmadım buna ama SSD'lerin kullanım ömrü eskisi gibi değil kısacası.
Bu yüzden olmasın? Benim bildiğim de çok uzun ömürlüler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı