Adata Su650 480GB vs Samsung 860 EVO 250GB

E U R U S

Hectopat
Yeni bir sistem topladım ve elime para geçince en kısa zamanda sisteme SSD takmak istiyorum. Hemen hemen karar kıldığım ve forumda en çok tercih edilen iki SSD arasında kaldım. Başlıkta da belirttiğim gibi birisi Adata'nın 480GB'lık Su650 modeli diğeri ise Samsung'un 250GB'lık 860 EVO modeli. Bu iki SSD arasında kalmamın sebebi ise daha önce hiç SSD kullanmamış olmam. SSD'nin içine Windows + 2-3 oyun atmayı düşünüyorum. Aynı anda çok fazla oyun oynayan birisi değilim. Bu şartları düşündüğümde karşıma iki model çıkıyor. Şuan Su650'yi 320TL'ye 860 EVO'yu ise 300TL'ye bulabiliyorum. Edindiğim bilgilere göre SSD'nin içini çok doldurmamak gerekiyormuş. 1TB HDD'min de olduğunu düşünürsek ne kadar kapasiteye sahip bir SSD almam ihtiyaçları mı karşılar? Eğer Samsung ile Adata arasında büyük bir kalite farkı yoksa 480GB lık SSD almak bana daha mantıklı geldi. Fakat 250GB benim ihtiyaçlarıma yetecek ve artacaksa Samsung 860 EVO almak daha mantıklı geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

SU650 modeline gerçekten bu foruma bakarak mı karar verdin?
SU650 kronik sorunlu olduğu için forum için arama yapsaydın direk elemen gerektiğini hemen anlardın :)

Örneğin:

Örneğin:
Diğer sayfaları okudun mu?

@E U R U S Adata SU650 kronik problemli bir SSD. Aldıktan sonra sorun yaşaman büyük olasılık.

Samsung'a gelirsek, Samsung piyasadaki en hızlı, kaliteli ve uzun ömürlü SSD'leri üretiyor. Ancak bunla doğru orantılı bir şekilde de fiyatı var elbette. Eğer 250 GB'ın yeteceğini düşünüyorsanız Samsung'dan şaşmayın SSD konusunda derim.

@E U R U S Adata SU650 kronik problemli bir SSD. Aldıktan sonra sorun yaşaman büyük olasılık.

Samsung'a gelirsek, Samsung piyasadaki en hızlı, kaliteli ve uzun ömürlü SSD'leri üretiyor. Ancak bunla doğru orantılı bir şekilde de fiyatı var elbette. Eğer 250 GB'ın yeteceğini düşünüyorsanız Samsung'dan şaşmayın SSD konusunda derim.

Sizce beklentilerime 250GB yeterli olur mu? Ya da 480GB tercih edeceksem aynı fiyatlarda hangi SSD'yi tercih etmeliyim

Bunu ben bilemem ki, sizin karar vermeniz gerekiyor.

1 TB HDD'niz de olduğunu söylemişsiniz. Eğer daha çok hikayeli oyun oynuyorsanız oyunu bitirdikten sonra silebilirsiniz ya da HDD'ye alabilirsiniz. Ayrıca resim, video gibi işler için depolama olarak da HDD'yi kullanabilirsiniz. Hızlı açılması gerekmeyen, büyük boyutlu uygulamalarınızı da HDD'ye alabilirsiniz. Bu sayede SSD'nizde sürekli boş yer olmuş olur.

Ayrıca oynadığınız oyunlar ortalama 45 GB dersek 3 oyun 135 GB ve Windows ve uygulamalarla beraber 180 GB eder aşağı yukarı diyelim. SSD'niz gene boş olur diye düşünüyorum. Ancak dediğim gibi bunu ben bilemem.

Ben şu anda Samsung 860 EVO 250 GB kullanıyorum ve 190 GB boş alanım var. Dediğim gibi sizin kullanımınıza kalmış bir durum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı