Adata SU650 Sistemde Geç Kapanma Sorunu

Queph

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
SSD'ye geçince siteden 1809 indirip, temiz kurulum yaptım. İlk başlarda bir sıkıntı yoktu gayet hızlı bir şekilde açılıp/kapanıyordu. Sonra ne olduysa bilgisayar kapanırken çok geç kapanmaya başladı. Ortalama 3-4 dakika sürüyor kapanması. powercfg -h on/off komutunu denedim, değişen bir şey olmadı. Defender ve Antimalware servisleri kapalı. Update kapalı.

CPU: Ryzen 5 1600
GPU: GTX 1050 Ti
RAM: 16 GB 3000 MHz
PSU: 500W 80+
ADATA SU650 480 GB
Seagate BarraCuda ST1000DM010 1TB 7200 RPM 64MB

Ben de bu SSD' den alacaktım. İşkillendim şimdi. SSD' den önce de geç kapanıyor muydu ?
Hayır ama SSD ile alakası olduğunu sanmıyorum. Çünkü ilk başlarda herhangi bir sıkıntı yoktu. Büyük ihtimal bir ayarı değiştirdim ondan dolayı oldu ama hangi ayar hatırlamıyorum. Windows 10 saolsun bir çok ayar yapmak gerekiyor.

Hangi ekranda uzun süre bekliyorsunuz kapatma sırasında. Özellikle anormal derecede beklediğiniz ekranı belirtin.
Mesela yeniden başlat dediğimde "Yeniden Başlatılıyor", kapat dediğimde ise "Kapatılıyor" ekranında kalıyor. Sadece yazı, Windows'un o yükleme işareti felan yok.
Bir şeyler oluyor ama neyden dolayı oluyor anlamıyorum, BIOS zamanı 13 saniyeden 24-25 saniyelere çıktı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı