Rehber ADB ile Root Atma

Selam,
Bugün ADB ile root atacagiz, recovery gereksinimi yok :)

Gereksinimler:
Adim 1:
Telefona Magisk indirin.
Adim 2:
Magisk'i acip yukle yazisina tiklayin.

1667857758928.jpeg

Adim 3:
Tiki isaretleyip ileri diyelim.

1667857804317.jpeg

Adim 4:
Dosya yoneticisinden ellenmemis boot.img dosyamizi secelim.

1667857878278.jpeg

Adim 5:
Dosyayi sectigimize gore Hadi başlayalım yazisina tiklayin.

1667857935955.jpeg

Boot.img dosyamiz kisa sürede derlendikten sonra boyle bir ekran gelecek:

1667857999256.jpeg

Adim 6:
Derlenmis olan boot.img dosyamizi bilgisayardaki platform-tools sekmesine atalim. Dosyanin ismini basit bir şey yapabilirsiniz.
Alti cizili olan bizim derlenmis boot.img dosyamiz. Onun adini kolaylik olsun diye boot.img yapiyorum, sizde yapabilirsiniz.

1667858146814.png

Klasor icinde bos bir yere sag tik ve Shift yapip Powershell penceresini burada acın yazisina tiklayin.

Adim 7:
fastboot devices ile cihazi goruyor mu diye kontrol edin. Ardindan fastboot flash boot boot.img ile komutu ile cihazi rootlayin.

1667858511490.png

Sonrasinda fastboot reboot diyerek telefonu yeniden baslatin, Magisk uygulamasina girip yeniden baslat deyin. Artik telefon rootlu.

TWRP ile yapmak isterseniz:

Aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilmeyenler için stok "boot.img" dosyasını bulma rehberi yapayım bende :D
Pac uzantılı dosyalar için yaparsan mutlu oluruz tabi. Hani şu flaş tool destekli yazılım dosyalarını var tamamen koddan oluşan şahsen kendi telefonum tecno pova neo ne İnternette twrp desteği var ne de yazılım dosyasını indirsek bile pac uzantılı olduğundan boot.img dosyasını yazılım dosyası içinden alma şansımız olmuyor. 🙄

Bootloop olma ihtimali çok yüksek. TWRP ile Magisk kurdunuz diye düşünelim Xiaomi telefonlarda Bootloop oluyor. Bootloop'tan çıkması için verilerin sıfırlanması gerekiyor. Yani eğer ki böyle kuracaksanız verilerinizi yedeklemenizde önemli fayda var.

Pac uzantılı dosyalar için yaparsan mutlu oluruz tabi. Hani şu flaş tool destekli yazılım dosyalarını var tamamen koddan oluşan şahsen kendi telefonum tecno pova neo ne İnternette twrp desteği var ne de yazılım dosyasını indirsek bile pac uzantılı olduğundan boot.img dosyasını yazılım dosyası içinden alma şansımız olmuyor. 🙄

Bu siteden bulabilirsiniz. Ben buradan Camon 18p cihazıma firmware bulmuştum. Yalnız cihazdaki firmware sürümü tam olarak bulmalısınız yoksa boot.img dosyası aynı olmaz ve bootloop olur.

Bu siteden bulabilirsiniz. Ben buradan Camon 18p cihazıma firmware bulmuştum. Yalnız cihazdaki firmware sürümü tam olarak bulmalısınız yoksa boot.img dosyası aynı olmaz ve bootloop olur.
Verdiğiniz siteye baktım pac uzantılı ne yazık ki, romun yükleme talimatına bakarsak pac dosyası olduğunu belirtmiş.

Bootloop olma ihtimali çok yüksek. TWRP ile Magisk kurdunuz diye düşünelim Xiaomi telefonlarda Bootloop oluyor. Bootloop'tan çıkması için verilerin sıfırlanması gerekiyor. Yani eğer ki böyle kuracaksanız verilerinizi yedeklemenizde önemli fayda var.
Bilgilerim şuan için telefonda yüklü değil bende bu işlerden anlayan birisiyim ama rom içerisinde boot.img dosyası olmama sorunu ya da pac uzantılı dosya olması sorunu internet uzerinde hiç açılmamış bu sorun üzerine tartışılmamış, çoğu telefonunda rom paketi flash tool uyumlu ve pac uzantılı çözüm bulamadım ne yazık ki.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241212-011956_Chrome.jpg
    Screenshot_20241212-011956_Chrome.jpg
    70,4 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Verdiğiniz siteye baktım pac uzantılı ne yazık ki, romun yükleme talimatına bakarsak pac dosyası olduğunu belirtmiş.

Bilgilerim şuan için telefonda yüklü değil bende bu işlerden anlayan birisiyim ama rom içerisinde boot.img dosyası olmama sorunu ya da pac uzantılı dosya olması sorunu internet uzerinde hiç açılmamış bu sorun üzerine tartışılmamış, çoğu telefonunda rom paketi flash tool uyumlu ve pac uzantılı çözüm bulamadım ne yazık ki.
Sorununuz pac uzantılı dosyayı mı flaşlamak? Sp flash tool ile yapılıyor diyor chatgpt

Hocam Unisoc işlemcili cihazlarda biraz zor bu işler. Örneğin root atmak için önce bootloader kilidi açılmalı. Açtınız mı 🤔?

Hocam Unisoc işlemcili cihazlarda biraz zor bu işler. Örneğin root atmak için önce bootloader kilidi açılmalı. Açtınız mı 🤔?
Ben bootloader kilidini açsamda bir şey değişmeyecek bunlarda sorun yok zaten asıl sorun ulaşabileceğimiz uyumlu bir stock recovery yok. Örneğin xiaomi cihazların romunu indirdiğimizde boot.img dosyası zip dosyasının içinde mevcut, gel gelelim ki konu tecno pova telefonlar ya da türk telefonları casper via ve serileri gibi yazılım rarlarının içinde sadece pac uzantılı dosya kodlaması yapılmış, bu pac dosyalarını açan adam akıllı bir program bile yok zaten açabilsekte sadece kodlamadan ibaret. Kısacası sorun stock recovery hocam yoksa zaten geri konuların hepsinde rehberde olmasa bilgi sahibiyim.

Unisoc işlemcili ve de pac uzantılı frimeware dosyalarını uzun çabalarım araştırmalarım sonunda çözdüm arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. 🙌

Son düzenleme:

PAC uzantılı stok cihaz ROM'u olan cihazlara Root atmak imkansız. Sağdan soldan belki bir boot dosyası bulunur ancak çok zor. PAC dosyası zaten açılamaz, bir geliştirici PAC extractor diye uygulama geliştirmişti. O bile zar zor çalışıyordu, ayrıca boot.img dosyası çıkmıyordu. Kısacası PAC uzantılı ROM'u olan cihazlara Root atamazsınız. TWRP derlenirse o zaman atabilirsiniz.

Geri
Yukarı