Adblock benim tavsiye ettiğim bir uzantı değil. Çünkü bu uzantı belirli bir para karşılığı reklam ve izleyicileri göz artı etmeyi kabul ediyor. Yani tamamen kullanıcı gizliliğine saygılı değil. Bu yüzden herkese Ublock Origin tavsiye ediyorum. Ama ben halen Adblock kullananlar gördüğümden, en ideal verimi alacağını ayarlar hakkında sizi bilgilendireyim dedim.
getadblock.com
Adblock ayarlarını kurcalayınca fark ettim. Adblock yüklendiği zaman reklam engelleyen ayarları açmıyor. Reklam engelleme uzantısı olarak reklam yapan bir uzantının, böyle bir şey yapması aslında kalitesizliğini gösteriyor. Neyse resimde gösterdiğim ayarları yaparak, Adblock en verimli şekilde faydalanabilirsiniz. Bu arada arayüz alt kısmında Türkçe çevirenlerin adı yazıyor. Ama uzantı tarayıcı ayarlarım Türkçe olmasına rağmen İngilizce arayüz ile çalışıyor.
Yeşil olarak işaretlediklerim bazı siteleri bozabilir. Ben şahsen açmanızı öneririm. Sorun yaşadığınız sitede Adblock uzantısını ayrıca kapatıp, tekrar açabilirsiniz.
Ublock Origin göre sadece kaynak tüketimi değil. Reklam engelleme konusunda da halen yetersiz. Kozmetik filtreler diye bir özelliği yok. Kozmetik filtreler: Reklamların engellendiği alanları gizleyen bir filtre. Yani reklam olan yerin boş kalmasını önlüyor. Ayrıca reklam engelleyici kapatın uyarısını en basit sitelerde bile atlayamıyor.
Adblock testi:
adblock-tester.com
Ben halen bu uzantıyı tavsiye etmiyorum. Ublock Origin ya da AdGuard tavsiye ederim.
www.technopat.net
www.technopat.net
AdBlock
AdBlock is a user-supported browser extension that lets you surf the web ad-free.
Adblock ayarlarını kurcalayınca fark ettim. Adblock yüklendiği zaman reklam engelleyen ayarları açmıyor. Reklam engelleme uzantısı olarak reklam yapan bir uzantının, böyle bir şey yapması aslında kalitesizliğini gösteriyor. Neyse resimde gösterdiğim ayarları yaparak, Adblock en verimli şekilde faydalanabilirsiniz. Bu arada arayüz alt kısmında Türkçe çevirenlerin adı yazıyor. Ama uzantı tarayıcı ayarlarım Türkçe olmasına rağmen İngilizce arayüz ile çalışıyor.
Yeşil olarak işaretlediklerim bazı siteleri bozabilir. Ben şahsen açmanızı öneririm. Sorun yaşadığınız sitede Adblock uzantısını ayrıca kapatıp, tekrar açabilirsiniz.
Ublock Origin göre sadece kaynak tüketimi değil. Reklam engelleme konusunda da halen yetersiz. Kozmetik filtreler diye bir özelliği yok. Kozmetik filtreler: Reklamların engellendiği alanları gizleyen bir filtre. Yani reklam olan yerin boş kalmasını önlüyor. Ayrıca reklam engelleyici kapatın uyarısını en basit sitelerde bile atlayamıyor.
Adblock testi:
AdBlock Tester: test your AdBlock extensions
Webite with ads, analytics trackers, metrics, error catchers. Check your blocker: AdBlock, AdBlock Plus, AdGuard, Ghostery, uBlock Origin, AdBlocker Ultimate…

Ben halen bu uzantıyı tavsiye etmiyorum. Ublock Origin ya da AdGuard tavsiye ederim.
Rehber: uBlock Origin tavsiye edilen ayarlar
Etkili bir engelleyici: Belleği ve işlemciyi yormaz, yine de diğer popüler engelleyicilere göre binlerce daha çok filtreyi yükleyip uygulayabilir. Bağlantıdan uzantıyı yükleyebilirsiniz. Tarayıcınızı algılayıp uygun sürümü sunacaktır. Ama bazen sitenin çöktüğü oluyor. Bu tarz durumlarda...
Rehber: Adguard tavsiye edilen ayarlar
AdGuard, internetteki tüm reklam türlerini etkili bir şekilde engelleyen, en hızlı ve en hafif reklam engelleme eklentisidir! Kullandığınız tarayıcı için AdGuard'ı seçin. Reklamsız, hızlı ve güvenli internetin tadını çıkarın. https://adguard.com/tr/adguard-browser-extension/overview.html...
Son düzenleme: