Adil Kullanım Kotası Kalkıyor Mu?

Alınan karara göre ön çalışmalar 2 ay içinde tamamlanacak. Tamamlandıktan sonra bu taslak aynen uygulanırsa şayet;

- 02.00 - 08.00 arası AKN uygulaması olmayacak. AKN sınırını aşmış olsanız dahi bu saatler içinde internetten tarife hızınızda faydalanabileceksiniz.

- AKN sınırına ulaşıldığında 3 mbps olan hızımız bu uygulama sonrası 4,5 mbps olacak.

- Mobil tarifelerde AKN sınırına ulaşıldığında tarifeden tarifeye değişen hız limitleri ise minimum 128 kbps olacak.

- Taslakta belirtilememesine karşın şu an bireyselde max. 200 GB bulunabilen AKK limitlerinde de artış olabilir. (Benim düşüncem. Bir dayanağım yok.)

- 31.12.2018 tarihi itibariyle, 2019 yılına girdiğimizde, AKN uygulaması tamamen kaldırılacak.

Daha birçok ayrıntı mevcut ama son kullanıcıyı en çok ilgilendiren detaylar bunlar. Yazımın başında da belirttiğim gibi bu bir ön çalışma, bir taslak. Hayata geçirildiğinde bazı farklılıklar olabilir. Şayet olmaz da aynı şekilde gerçekleştirilirse olacakları yazdım.

Bana göre bazı düzenlemelerle gerçekleştirilecektir. Mesela 02.00 - 06.00 saatleri arası olacaktır kanaatimce. Ve yukarıda da belirttiğim şekilde AKK limitlerinde de artış muhtemel. AKN uygulamasının 2019 yılında tamamen kalkmış olacağına ise kesin gözle bakıyorum. 2 yıllık bir altyapı çalışması süreci işletmecileri bekliyor.

Son olarak merak ettiğim bir soruyu sorayım. Taslağa göre 02.00 - 08.00 saatleri arası AKN uygulaması olmayacak. Burada sabit hat AKN'si gibi bir ibare bulunmuyor. Acaba mobil hat internet tarifelerimizde de AKN uygulaması bu saatler içerisinde kalkacak mıdır? Yorum bekliyorum. Net cevap bulmak bence biraz zor.

İyi sosyalleşmeler... :)

bu uygulama nezaman yürürlüğe girecek suan netim akk dede

Hiç yoktan iyidir. 2005 ve sonrası doğan nesil çok şanslı gerçekten ellerinde hem istemedikleri kadar Türkçe kaynak ve sınırsız internetleri olacak. Keşke 10 yıl geç doğaydım. :( :D
Yok sosyal medyada küçüklere çok hakaret ediyorlar görüyorum arada sırada sen daha şanslısın.

Dur ben şu indirmeyi durdurayımda 02.00'da başlatırım.

bu uygulama nezaman yürürlüğe girecek suan netim akk dede

2 ay içinde ön çalışma sona erecek ve net karara varılacak. Yılbaşına muhtemelen bu uygulamayla gireriz.

Akk yok değil o saatlerde ki indirmeleriniz AKK'ye yansımıyor yani eğer AKK'yi aştıysanız o saatlerde de limite mahkumsunuz.

Eğer bu şartlar aynen yerine getirilirse kotayı aşmış da olsan gece 2 - 8 arası kendi hızından faydalanırsın. Çünkü gece yoğunluk yok.

02.00-08.00 saatleri arasında kullanılan internetin kotaya yansımaması şuanda mevcut mu?

Hayır en az 2 ay var daha bu uygulama için. Diğer mesajları okumadan mı soru soruyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı