Adnan oktara neden 1075 yıl ceza verildi?

Dart_Maul

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
288
Çözümler
2
Merhaba, konu başlığını okuyup hemen gerilmeyin 😅 benim bu noktada merak ettiğim bir şey var konu başlığında da az çok belli ettim merakım da şöyle; Adnan Oktar ve bu kadar kötü suçlulara 3 haneli yıl şeklinde ceza veriliyor direkt ömür boyu deseler. Mesela Adnan Oktar 1075 yıl demek yerine zaten belli bu adam yaşamayacak o kadar. Bu konuda bilgili olan dostlarım cevaplarınızı bekliyorum. İyi forumlar.
 
Dava kapsamında hazırlanan 3 bin 908 sayfalık iddianamede grup, "Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü" olarak tanımlanıyor.
Faaliyetlerine dini sohbetler üzerinden bu okulun Fındıklı'daki kampüsü ile yakınlardaki cami ve evlerde başladı. Yavaş yavaş çevresinde bir cemaat oluşturdu.
Kendisinin mehdi olduğunu ima eden, evrim ve masonluk karşıtlığını öne çıkaran Oktar, özellikle maddi durumu iyi ailelerin lise ve üniversitede okuyan çocuklarını gruba katmaya başladı.
Bu adamın ajan olduğuna aşırı eminim ben. :D
Yine de 1075 yıl sonra elini kolunu sallayarak gezecek olması beni korkutuyor.
 
Ne yani 1075 yıl sonra elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşabilecek mi bu adam ?!!??!

Kesin bir bilgim yok ama şöyle düşünüyorum:

10-20 yıllık suçlardan bir sürü ceza alarak toplam 1075 etmiştir, hiç müebbet cezası olan suç işlememiştir. Yani ömür boyu ceza olunca tek bir suçmuş gibi oluyor.
 
1075 yıl 3 ay. 😀 3 ay da var. Hakimin yerinde olsam 300.000 yıl ceza verirdim. Modern insan türü Afrika´da ilk kez 300.000 yıl önce ortaya çıktı. Ne alakası var ve neden diye soracak olanlar olabilir. Anlayan anlamıştır diye düşünüyorum.

Sorunuza cevap olarak gazeteci Ruşen Çakır aşağıdaki videoda Adnan Oktar´ın neden müebbet ya da ağırlaştırılmış müebbet almadığını açıklıyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı