Adobe Creative Cloud üyellik hakkında ne yapmalı?

Senior_Bycoder

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, iyi günler öncelikle. Sizden Adobe Creative Cloud üyeliği hakkında bir şey sormak ve bilgi almak istiyorum.

Adobe Creative Cloud Full öğrenci lisansı satın almıştım (lisanssız yazılım kullanmayı pek sevmem ). Yıllık bazlı, aylık olarak 2023'ün Temmuz’undan 2024'ün Temmuz’una kadar 1 senelik. Lakin 2024'ün Ocak ayına kadar her ay 127 liralık ücretimi ödüyordum ki Adobe lisanslara %300'lük bir zam yapınca öğrenci lisansı 400+ TL oldu ve bir öğrenci olarak bunu karşılamam neredeyse imkansız bir durum oldu benim için. Aboneliği iptal etmek istedim, iptal seçeneğinde de cayma bedeli olarak 800 TL istedi. O zaman bu kadar parayı verebilecek gücüm yoktu, bende kartımın internet ödemesini kapattım, parayı çekemezse kendinin iptal eder diye. 2-3 ay sonra hesabı para çekemediği için askıya aldı ve hesabı durdurdu. Lakin içim rahat değildi ve bu hafta sanal kart oluşturarak Adobe hesabımı artık borcum neyse ödeyip kurtulmak istedim ve sanal kartı ödeme yönetim olarak girdim ama yıllık süresi geçtiğinden 2024 Temmuz’da biten abonelikten dolayı plan iptali için benden herhangi bir cayma bedeli ve bedel almadan direkt iptal etti.

Böyle olursa tamamen kurtulmuş mu oluyorum, başım ağrır mı ileride Adobe’den? Bu süreci yaşayan birisi varsa kendi deneyimini anlatabilir mi?

Her ihtimale karşı iletişim numarası varsa Türkiye için arayıp kesin bilgi al. Çok spesifisik bir durum bu kafan rahat olsun.

Gelen zam seni etkilemiyordu ki. Sonraki sene bir daha üyelik alman gerektiği zaman zamlı ücreti ödeyecektin. 1 yıllık sözleşmen bitene kadar 127 lira ödemen gerekiyordu. Ve aklında olsun vergi kısmına tc ni yazarak kdv yi de ödememe şansın oluyor. Yani 400 liralık ücretin yaklaşık 70-80 lirasını da ödememe şansın olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…