Adobe Photoshop'u profesyonel olarak kullanabiliyorum fakat daha az karmaşık olmasına rağmen Illustrator'u bir türlü çözemiyorum. YouTube'da falan ders var mı bunun için?
Adobe Photoshop'u profesyonel olarak kullanabiliyorum fakat daha az karmaşık olmasına rağmen Illustrator'u bir türlü çözemiyorum. YouTube'da falan ders var mı bunun için?
Programdaki tooları kullanamıyorum ayarlaymıyordumda katman sistemide PS'den farklı şu an arka planı siyah dahi yapamıyorum yapsamda güzel şeyler ortaya çıkaramam zaten.
Programdaki tooları kullanamıyorum ayarlaymıyordumda katman sistemide PS'den farklı şu an arka planı siyah dahi yapamıyorum yapsamda güzel şeyler ortaya çıkaramam zaten.
AI'de katmanlar arası işlemlerden önce, tool/araçlarla ilgili olarak şunu söyleyebilirim - biçim ve planlama oluşturmanı sağlar. Ayrıca katmanlar kendi içinde katmanlara ayrılır, çünkü raster değildir. Bu yüzden "Arka plan" diye bir mantık yoktur PS'deki gibi, en alt/arka layer/katman vardır ve bunu tanımlı bir obje olarak almanı bekler. Mesela siyah bir yüzeyde çalışacaksan, siyah bir kare (veya biçim) yapıp onu katman olarak kilitleyebilirisin. İngilizcen iyiyse youtube'da herhangi 5-10 tutorial'dan sonra su gibi akarsın.