ADSL kullandığım internet hat değerlerim sadece ADSL için mi geçerli?

peki şu sorumla alakalı bişey diyebilirmisiniz ?
"bulunduğum bölgede port yok, ben geçeceğim ISS'ye başvuru yapsam şu anda kullanmakta olduğum Port'a direkt geçiş mi yaparım yoksa yeni bir port açılmasını mı beklerim?"
Geçiş yaparsanız aynı hizmet aldığınız porttan hizmet alırsınız fakat VDSL kullanmak isterseniz portunuzun combo yani hem ADSL hem de VDSL portu desteklemesi gerekli. Combo porta bağlı değilseniz ADSL kullanırsınız ve yeni bir port açılana kadar VDSL paketlere geçemezsiniz.
 
Peki şu sorumla alakalı bir şey diyebilir misiniz?
"Bulunduğum bölgede port yok, ben geçeceğim ISS'ye başvuru yapsam şu anda kullanmakta olduğum Port'a direkt geçiş mi yaparım yoksa yeni bir port açılmasını mı beklerim?"

Yeni port, çünkü ADSL ve VDSL portlar farklıdır. Ancak Combo port diye de bir olay var, portunuz combo port ise anında geçiş yapar sistem sizin için. Fiber için de aynı şekilde.
 
Şu anda ADSL kullanıyor fakat altyapısı VDSL destekliyor. Bunu demek istedim.

Böyle bir altyapı mevcut değil. Fiber olsaydı santral mesafesi 0 metre olarak gözükürdü ve alabileceği hız 100 Mbps olarak gözükürdü sistemlerde.

Hocam, biz aynı şeyi diyoruz ikimizde ama farkında değiliz. VDSL'e geçiş yapabilir port varsa evet. Fiber varsa bağlandıktan sonra ona da geçiş yapabilir. Kast ettiğim şey altyapı var ise geçebilir fibere. Ben kast ettiğim bakır kablolu değil gerçek fiber eve kadar olandan.
 
Fiber olsaydı altyapı sorgulama sitelerinde gözükürdü bunu diyorum. VDSL altyapı mevcut arkadaşın bölgesinde. VDSL kullanabilir.

Sorgulama yaptı mı kendisi? Yaptıysa haklısınız, ben sorgulama yapmamış gibi konuşuyorum. İhtimaller dahilinde yani. O fiber deyince ben de apartmanında ve bölgesinde fiber var sandım.
 
netspeed'de böyle gözüküyor ?
 

Dosya Ekleri

  • resim_2020-11-26_131423.png
    resim_2020-11-26_131423.png
    15 KB · Görüntüleme: 25

Yeni konular

Geri
Yukarı