ADSL telefon kablosunu CAT6 ile değiştirmek

Aybo59

Centipat
Katılım
22 Ocak 2020
Mesajlar
216
Merhaba, ADSL 16Mbps paket kullanıyorum ankastreden gelen telefon ADSL kablosu uzunluğu 20metre ve ince dandik bir kablo. Bunu ugreen gibi kaliteli bir CAT6 kabloyla değiştirmek yani ankastreden gelen telefon ADSL kablosunu CAT6 kaliteli bir kabloyla değiştirmek modeme kadar uzanan download upload ve ping değerlerine ufakta olsa bir katkısı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Modemine ve kablonun çıktığı yere bağlı olarak değişir eğer apartman komple ADSL ise o iş biraz yaş. Sen kendi evini CAT6 yapsan da sistem ADSL olduğu için hiçbir fark olmayacaktır.
 
Hat değerleriniz kötü ise kablo kaynaklı olabilir. Bunu test etmeniz için size tavsiyem; bina girişindeki kabloyu biliyorsanız modeminizi oraya götürün. Girişteki komşudan 5dk için elektrik isteyin. 3'lü priz ile. Ben UPS'i aşağıya indirmiştim. Kabloyu modeme bağlayıp telefon ile hat değerlerine bakın. İyileşme var ise CAT5 kablo çekin. CAT6 almanıza gerek yok.

ADSL için fark olabilir. Hat değerleriniz kötü ise kopma yaşıyorsanız kablo kaynaklı olabilir. Ben yaşadım oradan biliyorum.
 
Anlık ping yükselmeleri yaşıyorum ve kendi kendine bazen download düşüyor o yüzden dedim modemide değiştirirken adsl kabloyuda yenileyim dedim cat6 ile
 

Geri
Yukarı