Aerocool AC120B Profesyonel oyuncu koltuğu gerçekten profesyonel mi?

9774031798322.jpg


Uzun saatler bilgisayar başında oturarak zaman geçiriyorsanız. Konforlu, rahat, uzun ömürlü bir koltuk alma fikri aklınızdan geçmiştir. Bu fikirden yola çıkarak yaklaşık 4 ay önce teknobiyotik üzerinden satın aldığım, Aerocool AC120B "sözde" profesyonel oyuncu koltuğunu elimden geldiğince inceleyip deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Oyuncu koltuğu alma niyetinde olan, heveslenen insanlara fikir vermesini umuyorum.

Paketleme:
Ürün de monte olarak oldukça büyük bir kutuda geliyor. Güzel paketlenip kutulanmış diyebilirim. Kurulum kitapçığı ve garanti belgesi de kutu içerisinden çıkıyor. (Garanti belgesi bende işe yaramadı. Bu konuya daha sonra detaylı olarak değineceğim)

Kurulum:
Gerçekten zor değil, kurulum da kullanmak için gereken alet ve vidalar paketlenmiş bir şekilde kutudan çıkıyor. Tek başıma yaklaşık 30-40 dakikada kurulumunu bitirdim.

Kullanım rahatlığı:
Günde ortalama 8-10 saat ürünü aktif olarak kullanmaktayım. Size şöyle söyleyeyim koltuk sanki daha çok uzun boylu, yapılı insanlar için üretilmiş. Açıkçası ben içinde biraz kayboluyorum. Boyum 1.72 ve 70 kg ağırlığa sahibim. Koltuğu çalışma ya da bilgisayar masasına tam hizaladığım da ayak parmaklarım yere anca değiyor. Rahat edebilmek için topuklarım ile beraber ayaklarımın yere tam olarak temas etmesi gerekiyor. Bunu sağlamak için koltuğu alçaltarak en alt kademeye getiriyorum. Fakat bu sefer de masa ile olan hizam çok aşağıda kalmış oluyor. Yani insan, masanın karşısında yerde oturuyor gibi bir hisse kapılıyor. Sanırım boyum 1.85 ve üzeri olsa böyle bir dengesizlik ile karşılaşmayacaktım. Bu dengesizliği de 10-15 cm yüksekliğinde bir ayak desteği ile çözdüm.

Ergonomi ve konfor:
İlk hayal kırıklığına uğradığım kısım burası diyebilirim. Çünkü koltuğun ergonomisi iyi değil, sırt dayama kısmı dümdüz ve dolgu malzemesi yetersiz. Mecburen yanında gelen bel desteğini kullanmak gerekiyor. Bel desteğini kullanmadığım zaman, yarım saat ya da bir saat sonra belim ağrımaya başlıyor. Oturma kısmındaki sünger bana biraz sert geldi ama öyle rahatsız edecek gibi bir durum yok. Büyük ihtimal zamanla çökmesin diye bu tarz bir malzeme kullanılmış. Yanında gelen seyahat tipi boyun yastığı maalesef koltukta kullanılacak gibi değil, kafanızın arkasına ya da boynunuza koyduğunuzda aşırı rahatsız oluyorsunuz ve zaten kısa bir süre sonra boynunuz ağrımaya başlıyor.

AE-AC120B-AIR-icgorsel_03.jpg

Hidrolik, mekanizma ve kol desteği:
Her ofis koltuğunda bulunan yükseklik ayarı bunda da mevcut ve bu zamana kadar her hangi bir sorun çıkarmadı. Maksimum 150 kg kapasitesi olduğu belirtilmiş. Mekanizması, dikey eksende eğimlenebilen yapısı sayesinde koltuğu istediğiniz konuma getirebiliyorsunuz. Yani beşik sistemi az sesli çalışsa da bu koltukta var. Ayrıca araç koltuklarında olduğu gibi sağ taraftaki kol sayesinde arka kısmını 180 derece yatırabiliyorsunuz. Açıkçası benim ihtiyacım olmadı bu kadar yatmasına çoğu kullanıcının da ihtiyacı olacağını sanmıyorum.

2D Kol desteği, yanındaki kademeli mandal mekanizması sayesinde yukarı ve aşağı konumlandırabiliyor. İstediğiniz konuma getirdiğinizde kilitleyebiliyorsunuz. Böylelikle kol yukarı ve aşağı hareket etmemiş oluyor. Ayrıca yatay olarak 1 kademe sağ ve 1 kademe sola doğru hareket edebiliyor. Bu kısımda kitleme sistemi bulunmuyor. Bazı oyuncu koltuklarında kol desteği ileri geri de hareket ediyor fakat bunda bu özellik yok. Yani kol desteğimizin yukarı, aşağı ve sağa sola hareket kabiliyeti var.

AE-AC120B-AIR-icgorsel_04.jpg

AE-AC120B-AIR-icgorsel_05.jpg

AE-AC120B-AIR-icgorsel_06.jpg

Kalite:
Ürün yapay deri ile kaplı. Oturma ve arka kısmının belli yerlerinde hava alabilen gözenekli bir malzeme kullanılmış. Kışın terletmiyor ama yazın uzun saatler oturduktan sonra hafif terletme yapabiliyor. Koltuğun metal iskeleti oldukça sağlam, ayaklar metal ve boyalı. Tekerlekleri rulmanlı ve plastik. Yani koltuğun temeli dayanıklı ve uzun ömürlü gibi duruyor. Hidroliği ve mekanizması şu ana kadar sorun çıkarmadı ama beşik özelliğini kullandığınızda azcık ses çıkarabiliyor. Bu ses beni çok rahatsız etmedi. Koltuğun üzerinde kullanılan yapay deri uzun ömürlü gibi durmuyor. Çünkü 4. ayda oturma kısmının arka tarafında deformasyon ve yırtık meydana geldi. Bu da bana kalite standartlarının düşük olduğu izlenimini verdi. Bu kadar kısa sürede böyle bir şeyin gerçekleşmesi gerçekten çok üzücü. Koltuğu almadan önce bayağı araştırma yaptım ve bazı memnuniyetsizlikler okumuştum. Her üründe olduğu gibi tek tük memnuniyetsizlikler olabilir diye düşünüp dikkate almamıştım. Kullanıp tecrübe ettikten sonra şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Açıkçası ilgili firma tarafından bu ürünün kaliteli, sağlam ve konforlu olarak tanıtılmasını da doğru bulmuyorum. Üretim tesisleri ülkemizde olan daha iyi işler çıkaran daha kaliteli koltuklar üreten yerli firmalarımız varken yabancı firmaların ürünlerinden uzak durmak gerektiğini düşünüyorum.

anykDO.jpg
Ydjzlz.jpg


Satış sonrası destek ve hizmet:
Gelelim incelememin başındaki konuya ve sürece... (Garanti belgesi bende işe yaramadı. Bu konuya daha sonra detaylı olarak değineceğim)

Yukarıda da bahsettiğim gibi oturma kısmının arkasında meydana gelen hasar ile ilgili teknobiyotiğin sitesinden destek talebinde bulundum. Zorlayacak herhangi bir şey yapmadığım halde böyle bir durum ile karşılaştığımı aktardım ve fotoğraflarını gönderdim. Bunun üzerine benden hasarlı olan kısmı istediler. Kargoda hasar gelmemesi için paketleme ve kutulama ya dikkat ederek 29.05.2019 tarihinde Aerocool distribütörü olan AKORTEK Bilişim firmasına gönderdim.

12.06.2019 tarihinde genç bir arkadaş firmadan aradı ve ürünün kullanıcı hatasından dolayı garanti dışı olduğunu söyledi. "Bir kullanıcı buraya nasıl bir müdahale edebilir ki koltuk bu ya oturuyorsun, kalkıyorsun. Aklım almıyor." Bana önerdiği çözüm 850 TL civarına oturma kısmını yenilemek(değişim) ya da 1350 TL(Döviz kuruna göre fiyat değişir.) civarı ödeyerek yeni koltuk göndermek oldu. Yanlış okumuyorsunuz arkadaşlar adamlar küçük bir yırtık için bir koltuk parasına işinizi çözüyor. Gerçekten inanılır gibi değil ve ikinci hayal kırıklığım. Hiç üstelemedim, tartışmadım ve ürünü olduğu gibi geri istedim.

13.06.2019 tarihinde kargodan hasarlı ürünü geri aldım. Gelen kutuda içler acısı, paketleme yok direk kutuya atıp göndermişler. Neyse, sonrasında koltuk tamiri ve kılıf değişimi yapan 2-3 yer gezdim. Bu işin içinde olan insanlara özellikle sordum bu hasar neden kaynaklandığını ve aldığım cevap net; İmalat HATASI! Yapay derinin montajı sırasında belli bir pay ile doğru katlanması gerekirken bu katlama işlemi doğru yapılmamış. Bunun sonucunda zamanla gerile gerile yapay deride hasar meydana gelmiş.

Aslında az(20-50 TL) bir miktar ödeyerek tamir yaptırabileceğimi zaten biliyordum. Fakat yapmak istediğim şey satış sonrasında firma ürünün arkasında duruyor mu? diye öğrenmekti. Maalesef durmadılar, kullanıcı hatası diye işin içinden çıktılar.

SONUÇ:

Gayet güzel, kaliteli işler ortaya koyan yerli firmalarımız varken koltuğu da gidip yabancı firmalara ait ürünleri almak artık bana hiç mantıklı gelmiyor. Oyuncu koltukları için istenen rakamlar az buz değil bunun karşılığında yaşayacağınız her hangi bir sorunda kullanıcı hatası diyerek ürünü garanti dışı bırakmaları kaçınılmaz. Sonrasında önerilen çözümlerde üzecek cinsten.

Ülke içinde üretim yapan yerli firmalarımız garanti dışı olan durumlarda bile çok daha ekonomik çözümler ortaya koyduklarını görüyoruz. Dilerseniz koltuğunuzun kılıfını da istediğiniz gibi ücreti karşılığında değiştirme imkanınız da oluyor.

Evet arkadaşlar, zaman ayırıp ürün incelememi okuduğunuz için teşekkür ederim. Elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım. Umarım sizler için de güzel ve faydalı bir rehber olmuştur.

5 üzerinden puanlamam
Kutu içeriği ve paketleme: 4
Kullanım rahatlığı: 3
Ergonomi ve konfor: 2
Kalite: 3
Satış sonrası destek ve hizmet: 1
Fiyat: 3
Toplam Puan:
2.7
 
Son düzenleme:
İncelemeniz için teşekkürler, sanırım bu oyun koltuğu için DxRacer'dan şaşmamak lazım. 1350 TL verip 3 4 ay içinde çöp olacağına ve bel ağrısı yapacağına 2600 verip DxRacer almak daha mantıklı.
 
İncelemeniz için teşekkürler, sanırım bu oyun koltuğu için DxRacer'dan şaşmamak lazım. 1350 TL verip 3 4 ay içinde çöp olacağına ve bel ağrısı yapacağına 2600 verip DxRacer almak daha mantıklı.

Bence bu kadar yüksek ödemeler yapmamak gerekiyor. Oyuncu koltuğu adı altında satılan bu ürünlere heveslenmek yerine daha makul fiyatlara hem de deneyerek kendinize uygun rahat edebileceğiniz diğer seçeneklere yönelmek daha doğru olur düşüncesindeyim. Bir de incelememdeki bir diğer konu yerli firma vurgusu yapmaktı.
 
Bence bu kadar yüksek ödemeler yapmamak gerekiyor. Oyuncu koltuğu adı altında satılan bu ürünlere heveslenmek yerine daha makul fiyatlara hem de deneyerek kendinize uygun rahat edebileceğiniz diğer seçeneklere yönelmek daha doğru olur düşüncesindeyim. Bir de incelememdeki bir diğer konu yerli firma vurgusu yapmaktı.

Mesela Ikea'nın markus koltuğu var 900 tl civarında ancak onun da kolçaklarını yükseltme seçeneği yok. Yerli markaların yorumlarında genellikle 6 ay sonra yırtıldı kırıldı tarzı yorumlar mevcut. Bir tek Adore'nin yönetici koltukları dikkatimi çekiyor. Onun dışında ben hala DxRacer'ın rahatlığı ve sağlamlığına güveniyorum. Fiyat konusunda haklısınız çok yüksek rakamlar, ancak tüm gününü bilgisayar başında geçiren insanlar için en önemli şey bel ve boyun sonuçta.
 
Mesela Ikea'nın markus koltuğu var 900 tl civarında ancak onun da kolçaklarını yükseltme seçeneği yok. Yerli markaların yorumlarında genellikle 6 ay sonra yırtıldı kırıldı tarzı yorumlar mevcut. Bir tek Adore'nin yönetici koltukları dikkatimi çekiyor. Onun dışında ben hala DxRacer'ın rahatlığı ve sağlamlığına güveniyorum. Fiyat konusunda haklısınız çok yüksek rakamlar, ancak tüm gününü bilgisayar başında geçiren insanlar için en önemli şey bel ve boyun sonuçta.

Ikea da satılan rahat güzel koltuklar mevcut. Ben bir kaç tane denemiştim. Belki aralarında markus modeli de olabilir. Bana göre kolçakların yükseklik ayarının olmaması çok da büyük bir kayıp değil. Mesela bende en yukarıda duruyor ve değiştirme gereği duymuyorum. Gün boyu rahat edebileceğin bir ürünü deneyerek canlı canlı bakmak bana daha mantıklı geliyor.

Yerli markaların ürünlerin de belli bir süre sonra hasar görmesi ve garanti dışı olması durumda size komple yeni verelim gibi bir yaklaşımlarının olduğunu sanmıyorum. Dilerseniz kılıf değişimi ya da hasarlı olan parçanın değişimini daha uygun fiyatlara yapıyorlar. Diyelim DxRacer aldınız ve başınıza böyle bir durum geldi. Ürün de garanti dışı, tamir yapmıyorlar direk parça değişimi ya da yenisini göndermeyi öneriyorlar. Yani bir koltuk parası daha ödeme yapmanız gerekebiliyor. Bu kabul edilemez bir durum.

Şunu anlatmaya çalışıyorum. Herhangi bir sorunda üretimin burada olması çözüm için daha kolay ve esnek seçeneklere sahip olmanız anlamına geliyor.


EKLEME: 03.08.2019 Cumartesi
Arkadaşlar koltukla ilgili yeni bir gelişme daha oldu. Koltuğun sırt kısmında ki eklem yeri kaynak yerinden koptu. Yani oturma bölümü ve sırt bölümünü vidalar ile bağladığımız kısım oluyor. Daha ürünün taksiti bitmeden elimde kaldı. Zamanında 50 liraya aldığım standart büro koltuğunu 10-12 sene de anca eskitmiştim. İncelemem de koltuğun iskeletine sağlam görünüyor demiştim. Sözümü geri alıyorum. Benim için Aerocool oyuncu koltuğunun elle tutulur hiç bir tarafı kalmamıştır. 6 ay gibi kısa bir sürede koltuk dökülüyor. Düşük kalite, dayanıksız malzeme, düşük işçilik ve tamamen para israfı. Bu üründen uzak durun arkadaşlar. Paranızı sokağa atmayın. Başka sözüm yok hakim abi...
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Bende siyah modelini 2 yıla yakındır kullanıyorum. Şansıma daha bir yerinde herhangi bir hasar olmadı. Bence şansızlığınız gerçekten üretim hatalı modelin size gelmiş olması.
 
Merhaba,

Bende siyah modelini 2 yıla yakındır kullanıyorum. Şansıma daha bir yerinde herhangi bir hasar olmadı. Bence şansızlığınız gerçekten üretim hatalı modelin size gelmiş olması.

Umarım bundan sonra da her hangi bir sorun karşına çıkmaz. İthalatçı firma da ürünün arkasında durmuyor. Sattım bitti bize ne kafasındalar. Bu arada ben yalnız değilim koltuk ile ilgili şikayetler artarak devam ediyor. Kimisinin kolçaklarındaki malzeme deforme olmuş parçalanmış. Kimisi'nin mekanizması arızalanmış. Başka birinde gıcırtı problemi var. Sıkıntılı ürün. Zaten aerocool koltuk işinde neden var ki? Koltuk yapmasınlar beceremiyorlar. Kasa, fan, güç kaynağı, soğutma çözümleri gibi konularda faliyetlerine devam etsinler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı