Aerocool Cylon kasa fanı ısınıp bozulur mu?

Yer
Malatya
Selamlar tekrardan. Geçen gün arkadaşlarımla sohbet ederken bir konu kafama takıldı. Benim PC kasam Aerocool Cylon olması lazım. Ve önünde soğutma/fan yok. Sadece arkasında 1 fan var. Ve bir arkadaşım bilgisayar fazla ısınıp bozulabilir diyor. Bu konu da beni tedirgin etti. Sizce bozulur mu? Zaten çoğu oyunu Low'da oynuyorum.

Bilgisayar Özellikleri:

Ekran Kartı: Galax RTX 2060 Super
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
RAM: Neo Forza 8 GB RAM
Anakart: ASRock A320-HDV
Kasa: Aerocool Cylon
PSU: 600W

O sistemle neden her şeyi Low'da oynuyorsunuz anlamadım . Kafadan bir şey söylemek zor. Sıcaklıkları takip edin.

Isınıp bozulması için 110 dereceyi geçmesi gerekiyor diye biliyorum
Bu arada sistem darboğaz yapmıyor mu?

Ve bir arkadaşım bilgisayar fazla ısınıp bozulabilir diyor.
Bilgisayar fazla ısınırsa kendisini kapatır. Arkada fan olması yeterli değil, ama hiç yoktan iyidir. Sadece şunu bilmelisiniz ki kasanız çok tozlanır o şekilde, kasada negatif basınç oluşur ve bütün küçük deliklerden toz dolmaya başlar. Ayrıca oyunları da en düşükte oynamanıza gerek yok, hatta saçma biraz. Size tavsiyem en yakın zamanda ön kısma 2 tane fan almanız.

Isınıp bozulması için 110 dereceyi geçmesi gerekiyor diye biliyorum
Bu arada sistem darboğaz yapmıyor mu?
Ryzen 1600 ile darboğaz yapıyordu. 3600 e upgrade ettim. İşlemci uygun.
Yardımın için teşekkür ederim. Yakın zamanda param olursa bunu yaparım.

İşlemcinin uygun olup olmaması değil, o ekran kartına sahip olup en düşük ayarlarda oynuyor olmanızdan dolayı sormuş. Grafik ayarları düştükçe ekran kartına binen yük azalır, işlemciye binen yük artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…