Aerocool L240F boşta 55 derece

Do Widzenia

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgi Teknolojileri
Selamlar herkese iyi forumlar. Amazon'dan hem marka hem görünüş açısından Aerocool Pulse L240F modelini aldım aynı gün elime ulaştı. Sisteme takıp çalıştırdığımda boştayken 50-60 derece arasında hiç durmadan bir düşüp bir yükseliyor. BIOS'tan hızını %100'e de çeksem değişmiyor. Prime95 stres testi yaptığımda 3-5 dk içinde sıcaklık hiç durmadan 50 dereceden yavaş yavaş 95 dereceye çıktı. Kapatmasam 100 dereceyi görüp reset atacaktı. Şu anda da boşta hiç durmadan 45-60 arasında yükselip düşüyor hiç stabil değil. Stok fanda bile bu kadar oynamıyordu neredeyse. Sizce bu markada cihazda mı sorun var yoksa taktıktan sonra yazılımı (varsa) üzerinden bir şeyler ayarlamam gerekiyor mu? Desteklerinizi bekliyorum yoksa pazartesi günü iade edeceğim.

Sistem özellikleri:
Ryzen 5 3600 (stock)
Gigabyte Gaming O.C RX5700 XT.
Gigabyte B450 GAMING X.
8x2 Corsair Vengeance RGB Pro 3200MHz CL16.
FSP 600W +80.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakır tabanda bulunan jelatini unutmayıp söktüyseniz eğer bazı durumlarda jelatinin yapışkanı kalabiliyor. Jelatini söktükten sonra eğer böyle bir durumla karşılaştıysanız bakır tabanı ve işlemci yüzeyini iyice temizlemeniz ve steril hale getirmeniz gerekiyor. Kullandığınız macunun markası ve doğru uygulanması da önemli. Ayriyeten pompanın oturduğundan emin olun.

Bakır tabanda bulunan jelatini unutmayıp söktüyseniz eğer bazı durumlarda jelatinin yapışkanı kalabiliyor. Jelatini söktükten sonra eğer böyle bir durumla karşılaştıysanız bakır tabanı ve işlemci yüzeyini iyice temizlemeniz ve steril hale getirmeniz gerekiyor. Kullandığınız macunun markası ve doğru uygulanması da önemli. Ayriyeten pompanın oturduğundan emin olun.
Jelatini temiz bir şekilde söktüm. Macun markası kendi içinden çıkan Aerocool markaydı internetten gördüğüm şekilde uyguladım. Macunun ince olması gerekiyor sanırım. Pompada kesinlikle tam oturdu kıpırdamıyor kesinlikle. Sıcaklık arttığında fanlarda bir hızlanma söz konusu değil onu fark ettim bugün. Büyük ihtimal kablolamayı yanlış yaptım. Anakartım da Pump Fan girişi yok maalesef. Ben de radyatörden çıkan kabloyu CPU Fan girişine taktım pompadan uzanan hiçbir kablo anakarta bağlı değil acaba çalışmasında problem yaratan o olabilir mi?
Screenshot_1.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı