Aerocool One Frost kasa incelemesi

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bu kasayı forumda çok gördüm ve hoşuma gitti. Doğru düzgün incelemesini de göremedim sadece Teknobiyotik sitesi paylaşmış. Ben de kasayı sevdiğim için Sinerji Bilgisayar'dan satın aldım. Öncelikle Sinerji'ye teşekkürler 1 günde geldi ürün elime. MNG Kargo da şaşırttı onlara da teşekkürler. 363 TL ürün fiyatı. Kargo ile 376 TL. Mağazadan almak isterseniz 363 TL fiyatı.

Ürün yeterli ağırlıkta. Çok ağır mı bilemem önceki kullandığım kasa bildiğin tenekeden yapıldığı için çok ağırdı. Kasanın yüksekliği oldukça fazla. Dolabın içine koyacaklar varsa dolap ölçüsünü almadan kasayı sipariş etmesin. 52 CM oldukça yüksek bir değer. Uzunluğu 41 CM olması gerekiyordu. Kasa ilk geldiğinde enine küçük geldi ama sonra gözüm alıştı.
Işıklari sabit RGB. Sürekli renk değiştiren RGB türünden değil. Kasa 4 adet fan ile birlikte geliyor. İster 3 pin, ister MOLEX ile bağlayabilirsiniz. Kasaya ek olarak 2 adet PSU cover üzerine, 2 adet üst kısma olmak üzere toplam 8 adet fan ile kullanabiliyorsunuz. Oldukça iyi bir fan değeri kasa için. Zaten kasa oldukça iyi hava akışı var gibi duruyor. Onu deneyimledikçe göreceğim. Ön tarafta 360 MM toz filtresi var. Ancak bu filtre kasanın içinden sokuluyor. Ön panele koymamışlar. Bence biraz kötü bu çünkü kablo trafiğini iyi yapamazsan toz filtresini içeriden çıkarmak zor oluyor. Üst kısımda da 280 MM toz filtresi var yine aynı şekilde. Kasanın alt kısmında da toz filtresi var PSU'nun tam altında.

-Kasanın fanları oldukça sessiz. MOLEX ile bağladığım halde tam devirde çok az ses duyuluyor. 2 metre ileriye gidince ses duyulmuyor.

-Kablolaması harika. Tertemiz bir kablolama yaptım çünkü çok fazla boşluk var ve size imkan veriyor temiz gözükmesi için.

-Ekran kartı yuvası için slotları kırmak gerekiyor maalesef. Ancak vidaları tek tek sıkmaya gerek yok. Orada bulunan bütün slotları tutan tek bir parmak vida var. Onu sıkmak yetiyor.
Slotları kırmak yerine vidalamak olsa daha iyi olurdu ama diğer yandan tek bir vida ile hepsini sabitlemek diğer sorunu biraz örttü benim gözümde.

-RGB ışıkları güzel. Değişse iyi olurdu ama 363 TL'lik bir kasadan her şeyi beklememek gerek. Bu bütçede F/P daha önemli.

Kasanın Artıları;
1- Fixed RGB, kaliteli ve sessiz fanlar.
2- Hava akışı gayet güzel.
3- Toz filtresi yeterli ve mıknatıslı.
4- Ön panel bağlantıları sağlam. Açma kapama tuşları gayet oturaklı.

Kasanın Eksileri;
1- Fanlar anakart ile senkronize olan RGB olabilirdi.
2- HDD yuvası biraz dardı. HDD takmak oldukça zorladı. Elim büyük olduğu için tam sığmadı araya.
3- Bana göre eksi değil çünkü dolap içine koyarak kullanmıyorum ama boyu fazla yüksek. 52 CM kasa nedir yahu? :D En azından 47-48 CM olabilirdi.


Sormak istediklerinizi aşağıya bekliyorum. Fotoğrafları yarın ekleyeceğim. İyi forumlar.
Resimleri flaşla çektiğim için cam şeffaf gözükmüş ama gerçekte koyu baya. Zaten temperli cam var.

Screenshot_20200122-192603.png
Screenshot_20200122-192558.png
Screenshot_20200122-192550.png
Screenshot_20200122-192543.png
 
Son düzenleme:
Kasanın bence en güzel yönü üstüne 240mm radyatör yuvası yapmışlar. Anakarta değmiyor radyatör gizli gibi bir şey. Önden 3 fan içeri, 1 egzoz dışarı ve 2 radyatörden yıkarı süper havalanıyor kasa. Ama fanlar bence sesli şahsen ben 5 Volt çeviriciye bağlayınca sessizleşti. Oyun oynarken anahtarı ile 12 wolt yapıyorum.
 
Kasanın bence en güzel yönü üstüne 240mm radyatör yuvası yapmışlar. Anakarta değmiyor radyatör gizli gibi bir şey. Önden 3 fan içeri, 1 egzoz dışarı ve 2 radyatörden yıkarı süper havalanıyor kasa. Ama fanlar bence sesli şahsen ben 5 Volt çeviriciye bağlayınca sessizleşti. Oyun oynarken anahtarı ile 12 wolt yapıyorum.
MOLEX ile 1000 RPM sabit değer alıyorum maksimum olmasına rağmen 1000 bence az bir değer ses çıkarması için. Ama tabi tercih meselesi sizinki de mantıklı. Ben üşendim MOLEX bağladım. :D
 
Molex ile 1000 RPM sabit değer alıyorum maksimum olmasına rağmen 1000 bence az bir değer ses çıkarması için. Ama tabii tercih meselesi sizinki de mantıklı. Ben üşendim Molex bağladım. :D.

İnşallah ileride nasip olursa komple 4 pin PWM fanlar ile değiştireceğim. Ses bende takıntı biraz.
 
İnşallah ileride nasip olursa komple 4 pin PWM fanlar ile değiştireceğim. Ses bende takıntı biraz.
İnşallah hocam. Ben müzikle birlikte oyun oynadığım için bana pek batmıyor.
GÜNCELLEME: Kasayı alacak arkadaşlar iç kısımdaki 360MM toz filtresini ön panele koysun. Çok daha iyi sıcaklık sonuçları alıyorsunuz.
 
Son düzenleme:
24 pini ben alttan vermek istedim. Bir üstünde SATA olan bölmeden geçirebilecek kadar boşluk vardı da alttan vereyim dedim.
İç hacim meselesi de 33.1 CM. Piyasadaki 1 model hariç her ekran kartı sığıyor. O da RTX 2080 Gaming X Trio modeliydi sanırım. Benim alacağım ekran kartı 26 CM. Bana yeterli geleceği için böyle aldım. Yorum için teşekkürler.
Gaming X Trio'yu o kasaya sığdırdık :D Kart filtreye dayanıyordu ve sığmıyordu, filtrenin kartın değdiği küçük bir kısmını kestik sorun halloldu bilginize. Filtre dışarıda olsa kart sığacakmış.
 
Gaming X Trio'yu o kasaya sığdırdık :D Kart filtreye dayanıyordu ve sığmıyordu, filtrenin kartın değdiği küçük bir kısmını kestik sorun halloldu bilginize. Filtre dışarıda olsa kart sığacakmış.
Ben filtreyi dışarıya koydum. O zaman o da sığar. :D
 
Toz filtresı ön tarafa koyunca emanat gibi kalıyor guvenılır gelmedı demir yok olmadıgı için mıklantıs tutmuyor ve kasanız çok yanlış yerde kapalı olduğu için diyorum açık olmalı ekstra PC ısınır hala aynı şekil ise ve SSD yeri alttada mevcut PSU yanında RGB modelleride mevcut.
 
Toz filtresi ön tarafa koyunca emanat gibi kalıyor guvenılır gelmedı demir yok olmadıgı için mıklantıs tutmuyor ve kasanız çok yanlış yerde kapalı olduğu için diyorum açık olmalı ekstra PC ısınır hala aynı şekil ise.
2 yıllık konuyu hortlattığın iyi oldu. Kullanıyormuşum, değil mi? Bu sistemi sattım bile çoktan.
 
Buradan devam etmek istedim orada konu kirliliği yapmak istemedim ve tahmin ettiğim gibi yanlış kullanmışsın.
"Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına."
-Mevlana

Kolay gelsin dostum. Daha fazla sana laf anlatmakla uğraşamayacağım. Sıcaklıkla alakalı hiçbir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum, hatta çoğu 4000D AirFlow veya P400A kullanıcısından daha serin bir sistemim vardı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı