Afganların akın akın ülkeye girmesinden sonra Milli Savunma Bakanlığı'nın paylaşımı

Taliban'ın zulmünden kaçıyoruz, Esad'ın zulmünden kaçıyoruz... Hep aynı hikâye. Hay ulan sizin zulmünüze.

Taliban'ın zulmünden kaçan adam Kadıköy'de Taliban bayrağı açıyor. Merak ediyorum, sadece merak ediyorum; İleride Taliban tıpkı Suriye Rejim Ordusu gibi Afganistan'ın hâkimi durumuna gelince Türkiye'yi işgalci olarak görmelerinden mütevellit çatışma yaşanmayacak mı? Daha dün ele geçirdikleri bir bölgedeki hapishane mahkumlarını dışarıya saldılar. Nereye mi gelecekler? Türkiye'ye gelecekler. Sonra da mağdur diye yedirirsiniz yumuşak kalpli, saf insanlara. Ulan bu adam orada kafa mı kesti, küçük oğlana/kıza tecavüz mü etti (Afganlarda oğlancılık da çok yaygın), hırsızlık mı yaptı da Afganistan Resmi Hükümeti tarafından hapse atıldı. Nereden bileceğiz 1 hafta sonra yanımızdan geçen Afgan adamın vaktî zamanında Afganistan'da birinin kalbini yemediğini (şaka yapmıyorum, bundan birkaç sene önce Suriyeli bir direnişçi, bir rejim askerinin kalbini yemişti, videosu da vardı).

İleride Taliban, Türkiye'yi işgalci olarak tanımlayarak Türkiye'ye karşı ''Cihad'' ilan ederse Kadıköy'de o Taliban sancağı açan tipler ne yapacak, garantiniz var mı? Halk olarak soruyoruz sadece, amacınız ne, serseri mayın gibi ne yapıyoruz biz böyle?

Daha 1 ay önce ABD, dibimizdeki Dedeağaç'a tank yığınağı yaptı. Bunu Rusya'ya karşı bir gözdağı olduğu söyleniyor (Atlantic Resolve). Fakat Dedeağaç bizim burnumuzun dibinde. Ve yüzlerce M1 Abrams cinsi ABD tankı orada duruyor. Biz Ege'ye yığınak yapsak ertesi günü dolar ne kadar fırlar acaba. Böyle bir basiretsizlik olabilir mi? Ekonomimiz ABD'ye bağlı, sorsan bağımsızız. Üretim yerine paranı çarçur edersen aynen böyle olur. Bu budur.

Mülteciler ile ilgili sorunlar arttıkça Türk halkının tahammül barı gittikçe doluyor, insanların içindeki milliyetçilik duygusu kabarıyor. Buna karşılık mülteciler de misilleme yaparak videolar çekiyor, halkı kışkırtıyorlar. Bu işin sonu nereye gidecek? ABD neden Dedağaç'a yığınak yaptı? Yunanistan nasıl hücum botlarıyla bizim adalarımıza mülteci bırakıyor? Biz neden ülkemize mülteci dolduruyoruz? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neden Joe Biden ile görüşmesine neden hiçbir bakan veya resmi çevirmen almadan özel bir şekilde gerçekleştirdi? Orada neler konuşuldu, neler vaat edildi? Türk gençleri olarak aklımızda deli sorular, ve hepsi de cevapsız..
 
Son düzenleme:
Afgan bildiklerimiz ya taliban askerleri veya ajanlarsa 😒 .
 
Bu tatlı ilişkilerin 1928'de bitmesi tesadüf değil. Afganistan'ın başında zamanında ilerlemeci ve modern bir lider olan Emanullah Han vardı. 1929'da şeriatçılar tarafından devriliyor. Sonrası malum.
 
Kimden cesaret alıyorlar acaba hmmm dur bi düşüneyim baş harfi erdoğan.
Umutsuz durumlar yoktur,
Umutsuz insanlar vardır.
Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.
Mustafa Kemal Atatürk.
buda benden; ülkenin başı ne zaman düşerse dara, bir kemal çıkar ortaya. 🤙🏼
 
İstanbul Sultangazi'de bir sandık listesi...yabancılar kaderimizi belirliyor!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

👹👺
 

Yeni konular

Geri
Yukarı