Afganların akın akın ülkeye girmesinden sonra Milli Savunma Bakanlığı'nın paylaşımı

Nereden biliyorsun? Bu devirde insanlar kendi isteğiyle kapalı olamaz mı?

Afganistan tarihini bir araştır burada boş yapmadan önce. Aynı görüntüler Türkiye de olsaydı zorla kapandı demezdim. Talibanın olduğu memlekette sıkıyorsa başın açık gez. Suriyeli sevdanızdan sonra bir de Afgan aşkınız başladı.
 
Afganistan tarihini bir araştır burada boş yapmadan önce. Aynı görüntüler Türkiye de olsaydı zorla kapandı demezdim. Talibanın olduğu memlekette sıkıyorsa başın açık gez. Suriyeli sevdanızdan sonra bir de Afgan aşkınız başladı
Başlayan birşey yok, öyle bir paylaşım yapılmış ki, sanki göçmenler açık giyinecekse ülkeye gelebilirler denmek isteniyor. Sende diyorsun ki zorla kapanıyorlar, bu ne demek? Kendi istekleriyle kapalı olsalar, ülkeye girişlerine ses çıkarmayacak mısınız?
Tüm bunların konuyla ne ilgisi var? ben bunu soruyorum.
Ülkeye izinsiz giren göçmenlerden rahatsızız dimi? Öyleyse giyim tarzlarının konuyla ne alakası var?
 
Başlayan bir şey yok, öyle bir paylaşım yapılmış ki, sanki göçmenler açık giyinecekse ülkeye gelebilirler denmek isteniyor. Sende diyorsun ki zorla kapanıyorlar, bu ne demek? Kendi istekleriyle kapalı olsalar, ülkeye girişlerine ses çıkarmayacak mısınız?
Tüm bunların konuyla ne ilgisi var? Ben bunu soruyorum.
Ülkeye izinsiz giren göçmenlerden rahatsızız değil mi? Öyleyse giyim tarzlarının konuyla ne alakası var?

Giyi mi ile ülkeye göçün bir alakası yok. Kimse de bunu iddia etmemiş. Geçmiş dönemde insanlar özgürce yaşarken günümüzde özgürlüğünü yitirmiş. Fotoğrafı paylaşan arkadaş bunu kast etmiş. Ben ukraynalılara da karşıyım Ruslara da Suriyeli pakistanlı ve Afgan'lara da. Afganistan'ta bırak kadınları erkeklerin bile nasıl bir baskı altında yaşadığını araştır. Kendi ülkesinde kötü koşullarda yaşayan, saygı görmemiş ve göstermemiş bir toplum senin ülkene saygı gösterir mi?
 
Bu ne iş arkadaş bunlar nasıl bir kafa taşıyor içki içen sarhoşlar bile bu kadar kafa yaşamıyor halen Afgan kardesligi diyor gelde sinirlenme yahu arkadaş senin milletine tecavüz eden kızların boy boy fotoğraflarını çekip tiktoka Instagram'a yükleyen sapık Afganlar, bir kız kardeşimize tecavüz edip başını taşla vurup öldüren afgana halen kardeşim diyorsan sen vicdanini kiraya vermişsin demektir bu nasıl akıl bu nasıl zihniyettir rezil herifler neler soylerdim nelerde işte forum moderatör kardeslerimiz kurallar nedeniyle yasaklar beni diye daha fazla bir şey söylemiyecegim bak alttaki habere bakın AKP'li pis zihniyetliler bu sizin eseriniz halen afgana kardeşim nasıl diyebiliyorsun yuh size ya, bu kardeşimize Allah'tan rahmet ailelerine sabır mekanı cennet olsun.
 
Giyi mi ile ülkeye göçün bir alakası yok. Kimse de bunu iddia etmemiş. Geçmiş dönemde insanlar özgürce yaşarken günümüzde özgürlüğünü yitirmiş. Fotoğrafı paylaşan arkadaş bunu kast etmiş.
Peki konu göçmenlerden buraya nasıl geldi, benim masum dostum :)
Ben sana asıl kast edileni söyleyeyim, bu arkadaş göçmenlerden çok Müslümanlar olan ve Müslüman gibi görünen isnanlardan rahatsız.O fotoğrafı paylaşarak, açık saçık giyinen sözde modern insanlar ülkeye giriş yapsa bu kadar rahatsız olmayacağım demek istiyor.
 
Peki konu göçmenlerden buraya nasıl geldi, benim masum dostum :)
Ben sana asıl kast edileni söyleyeyim, bu arkadaş göçmenlerden çok Müslüman'lar olan ve Müslüman gibi görünen isnanlardan rahatsız. O fotoğrafı paylaşarak, açık saçık giyinen sözde modern insanlar ülkeye giriş yapsa bu kadar rahatsız olmayacağım demek istiyor.

Biraderim neyini anlamadın. Yapılan paylaşıma ithafen bu fotoğrafı paylaşan arkadaş Atatürk döneminde ilişkilerimizin olduğu Afganistan insanların özgürce yaşadığı bir yer iken, şimdi ülkemize aldıklarımız baskıcı bir rejimin eseridir. Senin ne olduğunu anladım uzatmaya gerek yok. Kendi ülkesinde kadının suratını görmeyen Afgan erkekleri Türkiye'ye geldiklerinde mini etek, şort veya bunları geçtim ülkemizde yaygın olan suratı görünen tesettürlü kadın görünce ne düşünüyolar sosyal medya kullanıyorsan görebilirsin. Sen hak ve özgürlüklere önem verilen Avrupa ülkeleri ile mi dost olmak isterdin yoksa Afganistan, Pakistan, İran gibi ülkelerle mi?
 
İskender büyük - "melese devletin bekası meselesidir, mesele devletin özgür olma meselesidir." iskender büyük

1200x627-kurtlar-vadisi-dizisinin-iskender-buyuku-musa-uzunlar-herkesi-sasirtti-1559728678298.jpg


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
bu arkadaş göçmenlerden çok Müslümanlar olan ve Müslüman gibi görünen isnanlardan rahatsız.O fotoğrafı paylaşarak, açık saçık giyinen sözde modern insanlar ülkeye giriş yapsa bu kadar rahatsız olmayacağım demek istiyor.
Çünkü "açık saçık giyinen sözde modern" insanlar yerlerini biliyorlar en azından. Dağdan gelip bağdakini kovmaya kalkmıyorlar. Müslümanlar için durum böyle değil. Kendi memleketlerinden kaçarak buraya geliyorlar sonra şeriatçılık yapmaya kalkıyorlar. Madem şeriatçısın, laik ülkede işin ne? Müslüman olan ülkende kalıp dinin uğruna savaşarak ölsene? Bunların mantığına göre savaşta dinini savunarak ölmek bir müslümanın başına gelebilecek en güzel şey değil mi? Hiçbir değerleri veya saygınlıkları yok, sırf huzur bozmaya geliyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı