Ağ ve siber güvenlik uzmanı nasıl olabilirim?

YYoo

Zeptopat
Katılım
25 Kasım 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Murat5038 @akil gündoğan @the_mıller @bitwise @24099
Arkadaşlar/hocalarım öncelikle özür dilerim ve iyi akşamlar/günler, biraz forumda dolandım ve sanırım bilişim alanında tecrübeli olan arkadaşlarımızdansınız diye sizi etiketlemek istedim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neden böyle bir soru soruyorum?
Öğrenmek için soruyorum aslında bunları ama kaynak kalabalığı var ve bu yüzden bir sormak istedim?

Ne için istiyorum?
Ya seviyorum küçüklüğümden beri hep bir şeyleri karıştırmışımdır/kurcalamışımdır hep karıştırmak/kurcalamak içimde bir ukte kalmıştır karıştıramadığım/kurcalıyamadığım bir şey olduğu zaman kafam için içini yer. Kendi kurdumu yaratıp beynimi kemiriyorum ama neyse ki sonunda kurcalama fırsatım oluyor. Yani her şeyin içinde benim için bir şey olduğunu bilerek yaptım bunu, hatta ufak bir anım var bir gün misafirliğe gittim. Bilgisayar var, tüplü bir şey işte istedim istedim vermedi en sonunda zırladım/ağladım tabii vermek zorunda kaldılar işte bana bilgisayarı veren vatandaş başımdan gitti. Metin2 oynuyordu bunun Metin2'sini gizli uygulamaları atadım ve Config ayarlarını değiştirdim küçük ekran yaptım ve not defterine nasıl düzelteceğini söylemiştim hep eğlence için bir şeyleri bozmuşumdur ama hep sonunda nasıl düzeltileceğini söyledim, sonra arkadaşımla konuştum işte siber güvenlikci olmayı dene istersen dedi sordum eve gidince araştır söylediklerimi zaten bulacaksın fazlasıyla dedi. Sonra hoşuma gitti işte öyle oldu. Hayatımı biraz bozanda bilgisayar. Çokça renk katan da bilgisayar. 9. sınıftayım ders çalışacaktım keşke bilgisayarım olsa diye diye ders çalışamadım, kaldım sınıfta. Ben de dedim ki bilgisayar benden diploma istemez ki diyerek tekrar okula gitmedim [şu an lise diplomasına denk olan bir okula gidiyorum] ve sanayiye hello çektim 3 yıl kadar çalıştım [dolar arkadaşımız] en sonunda kendimi bir bilgisayar aldım i7 6600, 16 GB RAM DDR3 2133 Hz, 2 TB HDD, GTX 1660 Ti böyle özellikli bir bilgisayarım var araştırmalarıma göre yeterli sanırım.

İşte bende biriktirdiğim para vardı direkt aldım bilgisayarı, işte şimdi sizlerden tecrübelerinizin farkında olup yol tavsiyesi istiyorum.

Ne derece istiyorum?
Devlet, banka, büyük firmalar/şirketler [Amazon, Facebook] tarzı hep böyle sorumluluğun riskin çok olduğu yerler dedim. Burası benim yerim sonrasında işte yola koyuldum, tabii yeni başlayan biri için bunları düşünmek saçma olurdu ve bunun farkındayım yani şöyle nasıl ki internete hack yazdığımız zaman kevın gibi hocalarımız çıkıyor ise bende kendimin çıkmasını istiyorum. Ego mu bu bilmiyorum fakat hep bir şey yaptığım zaman en iyiler arasında olmam gerektiğini hissediyorum nedensizce küçükken de böyleydim kin veya kıskançlıkta olabilir bilmiyorum ama öyle işte ya.

Neden web değil de ağ tarafı?
10 vatandaşın 7-8'i Web'ci bende dedim ki farkım olmalı ve daha kritik bir öneme sahip diye anladım ağ tarafının ve bende ağ tarafına ağırlaşmak istedim, web sayfaları bile ağ protokolleri ile çalışıyormuş.

Ben kimim?
17 yaşındayım tatlı dilli, zor sinirlenen, dobra, yardım sever, eğlenceli bir kişiliğe sahibim yani pek bir şey değilim, biraz da gevezeyim sanırım.

Bildiğim şeyler?
Temel şeyler işte, klavyeye bakmadan yazabilirim.

Not: Yurt dışına gitme gibi bir planım var sanırım orada siber güvenlik daha gelişmiş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı