Çözüldü Age of Empires 4 "Requires 4 GB Available RAM" Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

-Fidelio-

Kilopat
Katılım
23 Ocak 2015
Mesajlar
156
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyunun simgesine tıklar tıklamaz "Age of Empires IV requires 4 GB of available RAM to play. Your System has only [3.0/8.0] GB Free. Please consider closing all other applications before continuing otherwise the Game may become unresponsive." gibi bir uyarıyla karşılaşıyorum. Bu uyarı nedir tam olarak bilen var mı? Oyunu en düşük ayarlarda oynayabiliyorum. Acaba RAM mi yetersiz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sisteminde 8 GB RAM'den sadece 3 GB'ı boş diyor. Oyun için ise 4 GB RAM gerekli. Devam etmeden önce diğer tüm uygulamaları kapatın yoksa oyun yanıt vermeyebilir diyor.
Çok bilgim yok maalesef. Fakat sizin belirttiğiniz RAM çok üst seviye değil midir? 16 GB RAM yeterli diyorlardı bana. Ayrıca 1050 Ti sistemde bu RAM işimi üst seviye değilse eğer bunuda alabilirim. Kendi kullandığım sisteme göre en iyi RAM öneriniz ne olabilir?
16 GB ideal bence.
 
16 GB ideal bence.
Bu ürün kafama yattı. Bunu da deniyorum o zaman umarım bir sorunla karşılaşmam. Buradan haber ederim tekrardan sağolun.
 
16 GB ideal bence.
RAM'leri aldım fakat XMP yaptıktan sonra kaydedip çıktım. Ama PC'den bip sesi geldi ve kendini resetledi. Sorun benden kaynaklı mı acaba? Ne yapmam gerekiyor?
@reptile Sanırsam anakart bu RAM'i XMP ile desteklemiyor. Doğru muyum?
 
Son düzenleme:
BIOS güncel mi? Ürün icin yapilan yorumda "ilk zamanlar XMP desteklemiyordu reset problemleri yaşadım ama gelen güncellemeyle XMP değeriyle 3200MHz değerlerinde kullanıyorum" demis birisi. Kendi sitesinde de XMP 2.0 destegi oldugunu belirtmis.
BIOS güncelledim fakat şimdi de PC açılmıyor. Anakarta baktığımda CPU ışığı yanıyor. Acaba yanlış güncelleme mi yaptım? Sorun ne olabilir?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2022-06-13-21-39-43-943_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-06-13-21-39-43-943_com.android.chrome.jpg
    41,4 KB · Görüntüleme: 10
BIOS'ı sıfırlamayı deneyin ilk olarak. Beta sürümü yüklemediniz umarım?
Evet Beta sürümü yüklemiştim. Ama BIOS'u sıfırlayamıyorum maalesef. BIOS pili çıkarıp taktım. RAM'leri çıkarıp taktım. Yinede olmadı. Yarın Bilgisayar tamircisine baktırmayı düşünüyorum. Sizin öneriniz var mıdır BIOS sıfırlamayla ilgili olarak? Ona göre denemiş olurum.
 
Beta BIOS'lari yüklemeyin bundan sonra.

Sizin öneriniz var mıdır BIOS sıfırlamayla ilgili olarak?


Buradaki adimlari uygulayabilirsiniz.
 
Beta BIOS'lari yüklemeyin bundan sonra.




Buradaki adimlari uygulayabilirsiniz.
Uyguladım fakat sorun devam ediyor. Bugün veya yarın bilgisayar tamircisine götüreceğim. Keşke @Recep Baltaş BIOS güncelleme videosunda Beta sürümünü yüklemeyin uyarısı yapsaydı. Çünkü o videoya göre yapmıştım.
 

Geri
Yukarı