Ağız ve diş sağlığı bölümü okunur mu?

thErenSK0

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Biliyorsunuz tercih sonuçları açıklandı. Benim sıralamam 315 bindi. Birinci sıraya geçen sene 403K ile kapatan tıbbi görüntüleme teknikleri yazmıştım ve gelmedi maalesef. Hala aklım almıyor nasıl gelmediğini. Nasil olsa ondan öncekiler gelir diye arka sıralara ağız ve diş sağlığı yazmıştım öylesine. Babam diş protez teknisyeni, dişte özel sektörün durumunu bildiği için yazma demişti ben yine de yazdım keske yazmasaymisim. Simdi babam tekrar çalış diyor sinava, gitmemi istemiyor. Bende özel sektörde çalışmayı istemem bu meslekte. Devlete atanirim diye ümit ediyorum. Ne yapacağım kafam çok karışık gerçekten. Tekrar hazırlansam OBP kırıldı derece bile yapsam bir işe yaramayacak. Bu bölüme gitsem pişman olma ihtimalim var. Üstelik mesleğin prestiji olmayacak yani en cok kafama takilan konu bu. Babam 50 yaşına da gelsen yeni mezun doktor seni azarlayacak dedi. Haklılık payi var canim çok sıkılıyor gece uyku uyuyamadim. Sizce ne yapmalıyım?

Bir sene adamakıllı çalışıp OBP eksiğini giderebilirsin hocam. Korkma bu kadar.

Hocam 50k yapsam 80k, 80k yapsam 120K'ya atacak neredeyse. Bir de kendimi psikolojik olarak yeterli görmüyorum yani kafam o kadar karışık ki bir gün tamam gideyim bu bölüme diyorum diğer gün şüpheye düşüyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Annem falan bu bölümü oku gerekirse ileride bir daha girersin sinava diyor ama ben kendimde bu lüksü görmüyorum. Bu bölümden mezun olduğumda 20 yaşında olacağım tekrar hazırlanma süreci felan derken 21 yaşından tekrardan başlanır mi sizce üniversiteye?
Bir de 80 100k yaptığımı varsayarsak yazacağım bölüm bilgisayar mühendisliği olur muhtemelen. Onda da iş sıkıntısı var, işi yaparken muhtemelen daha mutlu olacağım evet ama bir memur maaşı almam en az 5 6 sene sürecek.

Hocam 50k yapsam 80k, 80k yapsam 120K'ya atacak neredeyse. Bir de kendimi psikolojik olarak yeterli görmüyorum yani kafam o kadar karışık ki bir gün tamam gideyim bu bölüme diyorum diğer gün şüpheye düşüyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Annem falan bu bölümü oku gerekirse ileride bir daha girersin sinava diyor ama ben kendimde bu lüksü görmüyorum. Bu bölümden mezun olduğumda 20 yaşında olacağım tekrar hazırlanma süreci felan derken 21 yaşından tekrardan başlanır mi sizce üniversiteye?
Bir de 80 100k yaptığımı varsayarsak yazacağım bölüm bilgisayar mühendisliği olur muhtemelen. Onda da iş sıkıntısı var, işi yaparken muhtemelen daha mutlu olacağım evet ama bir memur maaşı almam en az 5 6 sene sürecek.
80k yaptığını düşündüğün konjektürde 120kya arsa şuanki 300-400 bininden daha iyi olmaz mı hocam? 80-100e yazdığın bilgisayarda da çok hayır gelmez sana. Senin eksiklerini ekstra çalışıp gidermen gerekir.

80k yaptığını düşündüğün konjektürde 120kya arsa şu anki 300-400 bininden daha iyi olmaz mı hocam? 80-100e yazdığın bilgisayarda da çok hayır gelmez sana. Senin eksiklerini ekstra çalışıp gidermen gerekir.

Hocam işte tam da dediğiniz şey yüzünden tekrar YKS çalışmaktan çekiniyorum şu anda. Derece yapıp iyi bir üniversiteye gitmek çok zorken OBP kırık halde imkansıza yakın. Kötü senaryoda bile 80k ile erciyese gidebilirken 120k ile Düzce Kırklareli falan geliyor. Erciyes yine elle tutulabilir bir üniversite diye düşünüyorum. Bu durumda mevcut durumdan daha mı iyi olur daha mı kötü olur bilemiyorum, kısa yoldan KPSS ile atansam ileride niye başka bölümleri denemedim diye pişman olur muyum düşüncesi var kafamda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı