Ahmet Davutoğlu: Anadilde eğitim getireceğiz. Türkler de Kürtçe öğrenmeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir sorum var. Sizce Kürtçe eğitim almış bir vatandaş Marmara Bölgesi'nde mimarlık yapabilir mi? Tamamen yabancı kalmaz mı? Insanların kendindilinde eğitim almasına bir sözüm yok, ki bu şu an da mümkün bir şey. Problem olan bunun altyapısının olmaması. Sözde azınlık dostu olan partiler bu altyapının altından kalkabiliyorlar mı?
Yalnız Kürtler ve Ermeniler halihazırda zaten Türkçe biliyorlar. Bilmiyor olan kişiler için de ana dilleri ile birlikte Türkçe eğitimi de verildiğinde bu sorun ortadan kalkmış oluyor.

Zaten Türkçe eğitimi verilmeyerek sadece Kürtçe veya Ermenice eğitim verilen okul tarzında bir sistem mümkün değil. Kürtçe ve Ermenice eğitim verilen kurs veya okul açılır, insanlar ana dillerinde eğitim alıyor iken bu ülkenin dili olan Türkçe için de eğitim alırlar.

Sadece Türkçe eğitim almak isteyen bir kişi ise zaten halihazırdaki eğitim sistemine gitmiş olur.

Gerek yok ben kanadadayım zaten istersen ben senin bilet paranı ödeyebilirim git Fransaya kürt düşmanlığı yap gör bakalım olacakları
Aklı başında olan herhangi bir birey benim Kürtlerle bir sorunumun olmadığını gayet basitçe anlar. Ben milliyetçi değilim. Fakat teröre terör diyemeycek kadar da zombi değilim.

Seçmeli dil dersi olarak eklenebilir, isteyen öğrenir, isteyen öğrenmez. Din dersi de seçmeli olmalı. Adam deist veya müslüman değil belki ilgisi bile yok ama din dersi alması saçma inanmadığı bir konuda.

Türkiye de bir sürü azınlık var onlar niye öğretilmiyor. Türkçe'nin kimseye zararı yok. Türkçeyi istemeyenin Türkiye ile derdi vardır bence.
Kürdistan bölgesel yönetimi yazarsan çıkar kardeşim
Sen şu kanada da Musluğa çıktı diye okuldan altılan eleman değil misin profilde de o fotoğraf var? Madem krdstan ı bu kadar destekliyorsun git oraya kalkındır. Gerçi musluğu oturma ile nasıl kalkındıracaksın orasını bilmiyorum.

Hukuk okumayı bırakıp sırf senin gibi düşünenleri evrenden silmek için hava harp okumayı düşünüyorum pekek ekmek sempatizanı yapmayı bırak

Yalnız Kürtler ve Ermeniler halihazırda zaten Türkçe biliyorlar. Bilmiyor olan kişiler için de ana dillerinin yanında Türkçe eğitimi de verildiğinde bu sorun ortadan kalkmış oluyor.

Zaten sadece Kürtçe veya sadece Ermenice eğitim verilen okul tarzında bir sistem mümkün değil. Kürtçe ve Ermenice eğitim verilen kurs veya okul açılır, insanlar ana dillerinde eğitim alıyor iken bu ülkenin dilinde de eğitim alırlar.

Sadece Türkçe eğitim almak isteyen bir kişi ise zaten halihazırdaki eğitim sistemine gitmiş olur.
Benim bahsettiğim de bu zaten. Aynı şeyleri savunuyoruz. Fakat bu da öğrencinin istemeyeceği bir durum olmaz mı? Türkçe ile eğitim alan öğrenci haftada 40 saat eğitim alırken iki dilde birden eğitim alan öğrenci bunun neredeyse iki katı almaz mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı