umutkocakaya
Kilopat
Daha fazla
19k'ya 6600xt tam tamıyla kazık bir sistem direkt boşverin. Ben şuan link atamıyorum ama diğerleri yardımcı olacaktır.Merhaba 20k bütçem var araştırmaya başladım, bazı sistemler kafamda oturmaya başladı, AMD işlemciye AMD ekran kartı, Intel işlemciye Intel ekran kartının daha stabil çalıştığı ön yargısı oluştu, belki hurafedir ama kendi düşüncem bu şekilde oluştu. Aşağıdaki 2 resimde görülen sistemde bir hayli fiyat farkı var, bu fark bu paraya değer mi? Bu arada görüş ve önerilerinize de açığım. Sadece 1K daha ekle şunu al yok 2K daha ekle böyle olsun gibi öneriler vermeyiniz. Şimdiden yardımcı olana, olmaya çalışana çok teşekkür ederim.
İki sistem de fiyatını pek hak etmiyor. Farklı marka işlemci ve ekran kartı kullanmanın bir eksisi yok. AMD işlemci ve ekran kartı kullanırken bar açınca çok az daha iyi performans veriyordu yanlış hatırlamıyorsam ama bu göz ardı edilebilecek bir fark.
ULTIMA-DUAL6700XT / AMD Ryzen 5 5500 / ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
ULTIMA-DUAL6700XT oyuncu bilgisayarı ASUS Radeon RX 6700 XT 12 GB ekran kartı ve AMD Ryzen 5 5500 işlemci ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.www.gaming.gen.tr İkinci sistemin 500 lira bütçeyi aştığının farkındayım ama belki beğenirsiniz diye yine de attım.TECHNOPAT-TN3 / INTEL i5-12400F / ASUS Radeon ROG RX 6800 GAMING OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
TECHNOPAT-TN3 oyuncu bilgisayarı ASUS RX 6800 ekran kartı ile üst seviye oyun deneyimini en uygun fiyat ile sunmak için tasarlandı.www.gaming.gen.tr
120 mm sıvı soğutucu önermiyorum. Performans anlamında vasatlar ve uygun fiyatlı bir kule tipi soğutucu kadar performansları yok. Hele hele 3000 liraya 120mm sıvı soğutma aşırı pahalı ve sıvı soğutma bu işlemci için bence biraz gereksiz. 5600x aşırı ısınmayan bir işlemci ve orta seviye bir hava soğutma ile tam yükte 65 derece üstünü görmezsiniz.Cevabınız için çok teşekkürler, 1. atmış olduğunuz sisteme uygun daha uygun bir sıvı soğutma ne önerirsiniz, çünkü soğutma tarafında sıvı soğutmanın faydalı olacağını tekrar tekrar beni uğraştırmasını istemiyorum.
Sıvı soğutma ile fiyat buraya geliyor makül müdür?
cevabınız için teşekkür ederim , üstünde gelecek olan stok soğutma yeterli olur mu ? Almak istersem ne diye aratmam gerekiyor acaba?120 mm sıvı soğutucu önermiyorum. Performans anlamında vasatlar ve uygun fiyatlı bir kule tipi soğutucu kadar performansları yok. Hele hele 3000 liraya 120mm sıvı soğutma aşırı pahalı ve sıvı soğutma bu işlemci için bence biraz gereksiz. 5600x aşırı ısınmayan bir işlemci ve orta seviye bir hava soğutma ile tam yükte 65 derece üstünü görmezsiniz.
Bunun dışında hava soğutma, neredeyse her zaman sıvı soğutmaya göre daha uzun ömürlü ve daha sorunsuz oluyor.
Soğutma piyasasından uzun süredir uzağım. Bu yüzden model tavsiyesi veremeyeceğim.
Stok soğutucu throttle yapmasını nispeten önlüyor ama sıcaklıklar yüksek oluyor.cevabınız için teşekkür ederim , üstünde gelecek olan stok soğutma yeterli olur mu ? Almak istersem ne diye aratmam gerekiyor acaba?