AIDA64 ve CPU-Z RAM'i görüyor fakat sistem görmüyor

nicholson

Kilopat
Daha fazla  
Lenovo 320-15IKB bilgisayarımda normalde 4 GB anakarta gömülü, 4 GB ise harici slota takılı olmak üzere 8 GB RAM vardı, son zamanlarda bu RAM 4 GB'a düştü ve ben de RAM'ın bozulduğunu düşünerek Crucial marka 8 GB bir RAM alıp, bendeki 4 GB ile değiştirdim. Şimdi CPU-Z ve AIDA64 programlarında bu RAM gözükmesine rağmen sistemde ve BIOS'ta gözükmüyor, hâlâ 4 GB olarak gözüküyor bilgisayarın RAM'ı, nasıl çözebilirim bu sorunu?

Dosya Ekleri

• ram1.png
    66,5 KB · Görüntüleme: 43
  • ram2.png
    57,7 KB · Görüntüleme: 43
  • ram3.png
    23,4 KB · Görüntüleme: 36
  • ram4.png
    31,6 KB · Görüntüleme: 41
  • ram5.png
    38,5 KB · Görüntüleme: 47
sorunu çözebildin mi? Aynı sorun bende de mevcut
Maalesef, bilgisayarcıya götürdüm farklı bir ram taktı yine okumadı, windows 11'den windows 10'a format attım, bios güncellemesi yaptım düzelmedi. Hâlâ 4 GB ram var sistemde, sen çözüm bulabilirsen söylersin bana :/

msconfig'te önyükleme penceresine gelip gelişmiş seçeneklere girebilir misin? Bellek üst sınırı açık mı? Benim sorunum buna oldukça benzer ama biraz daha farklı. Kasa temizliği sonrası "Memory PMU Training Error socket 0 channel 0 DIMM 1"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…