Aile her şeyi bilgisayara bağlıyor

Adına üzüldüm. Sen oldukça self disiplin kas. Bu konu hakkında videoler izle. Benim ailem de bana karıştı. Ama yani asosyallik olarak algılamayın Bilgisayar olmadığı zaman bazen gerçekten stresten patlama noktasına geliyorum. Hiç arkadaş edinemedim doğru düzgün tek arkadaşım oyunlar kaldı. Ben LoL oynayan birisi değilim yada rekabetçi oyunlar oynayan birisi de değilim. Sadece canım sıkıldığında kulaklığı mı takıp arkadaki tüm sesleri kaybetip rol yapma oyunlarının içinde başka diyarlarda kendimi gerçeklikten biraz da olsa uzak tutarak mental sağlığımın daha kötüye gitememesi için uğraşıyordum. Bazen insanlar Witcher 3 gibi oyunları çok över içten içe asıl sebep budur. Bazen gerçek hayatta kurman imkansız gibi gözüken dostluklari muhabbetleri orada yapabildiğini için yada disco Elysium aynı şekilde.

Gerçeklikten kaçıp biraz oyun oynayıp mutlu olan insandan bilgisayar seni kötüye itiyor demek doğru olmaz. Ama rekabetçi oyunlar oynayan konusunda kararım tam tersi olabilir.

Ben lise de ilk matematik sınavında 8 aldım. Ikincisinde 98 almıştım. Ama neden diye bugün baktığım zaman matematik hocamın gerçekten iyi biri olması ve benim iyiliğin için beni azarladığını anladığım olarak görüyorum. Kısacası matematik hocasını sevmiştim. Kenidisini sevdiğim her insansın dersinde sınıfta bir numara olmak için çabalarım bu benim motivasyonum gibi bir şeydi.

Hocalarını sevmeye bilirsin elinde telefon varsa YouTube'dan başka hocalara bak Tonguç akademi bilmem bir ton öğretmen senin için ücretsiz ders sunuyor. Yeterki iyi yerlere gel diye uğraşıyorlar. Bugün ben benim hocam kanalı sayesinde üniversite sınavında başarılı oldum 14000 sıralama ondan önceki ama 1.5 milyon. Berbat. Asla kendini kötü hissetme ben yapmam deme. Elinden geleni ardına koyma bu konuda çabala o zaman notlar eline geldiğin de bak baba ben bunu aldım dediğin zaman o da bak bilgisayarı aldık ondan oldu diyecektir yine ama. Sanırsam artık bilgisayarı geri alabilirsin.

Benim de annem bu konuda bana çok kızardı. Haklıydı da. Eğer kendimi bazen daha iyi tanıyıp daha erken ders çalışma konusunda çaba gösterse idim şuan daha iyi yerlerde olurdum.

Konuyu saptırıcı konuşmalarım oldu ama dediğim gibi eğer çaba gösterir isen bilgisayarını rahatça geri alırsın uzun sürmez. Ama derslerini de ihmal etme aldım diye bırakma. Daha erken deyip bir kenara atma. Ben 2 yılımı boşa harcayan biri olarak söylüyorum. Çok pişmanım. Şuan mutlu da olsam yine de yazık ettim kendime.
 
25 yaşında hala daha üniversite okuyan bir birey olarak ve aile fertlerim 65 ve 60 yaşlarında olmalarına rağmen derslerime daha iyi çalışabileceğimi düşünüp bilgisayarımı güncellemek istiyorlar. Aile gerçekten çok önemli kardeşim. Ama sonuç her ne olursa olsun sakın bu gibi ufak tefek şeyler için kalp kırma. İlla ki bilgisayarda daha fazla vakit geçirmek istiyorsan gözlerine çok batırmadan yap bu işi. Derslerine de gereken önemi ver.
 
yani yanlış anlamayın ama bu ülkede afedersin hayallerine heveslerine ediyorlar. Ders ders okul okul diyoruz mesela etrafta ama zibil gibi 2-3 üniversite bitirip halen cvleri kıvrılıp çöpe atılan boş gezen milyonlar var. Ya da işte tıp okudun bitirdin diyelim doktorların hali de ortada. Çoğu memnun değil devletin kendine muamelelerinden. Hal böyle olunca ben oyunlara kendini bağlamış bireylere kızmıyorum kızamıyorum açıkçası. Kendimden örnek vereyim;
Üniversite okumaya gram ilgim yoktu. Aile zoruyla okumaya gittim. Puanımın tuttuğu bölümü yazdım o bölüme de gram ilgim yoktu. Liseyi de zaten 60 lı ortalamalarla geçtim hep. Sonuç olarak bölümü terk ettim, ilgi alakam sıfır olan bölümde notlarımın ne olması beklenir ki?
Bakın yurtdışındaki muamele çok daha iyi. Çocuğun ilgi alakası ne yöndeyde o eğitime yönlendiriliyor, o alanda kurslara yazılıyor. Çocuk ilgisi olan alanda seve seve kendini geliştiriyor. Bizde ne yapılıyor? Hem devlet hem aileler şu muameleyi yapıyor: zayıf yönün neyse ona çalış. Bu sefer çocuk ilgi alanıyla uğraşmadığı için hayatı kararıyor. Bu çocuktan ne bekliyoruz ki Allah aşkına... bu çocuk oyun da oynar anime de izler dizi film de izler hatta onlara daha çok bağlanır bile çünkü orada ilgisi olmadığı alanda kendini zorlaması gerektiğini söyleyenler yok. İmkanı olan bir dk bile düşünmesin yurtdışına çıksın. Örümcek beyinlerle, muhafazar toplumla uğraşmayın..
 
Daha deminde bilgisayarın klavyesini aldılar.

Sorunlarına çözüm üretmeye çalışabilirsin. Sanal klavye kullanabilirsin.

Hastayım diye bugün okula gitmedim evden çıkarken modemi söktüler😑

Evde yedek modem varsa onu tak, sonra Wi-Fi özelliğini kapat.
Durumuna çok üzüldüm dostum. Sen aileni boş ver derslerine çalışmaya çalış ve kendini 24 yaşında ayda 20k maaş alan 3+1 rezidansta otururken hayal et. En öenmliside evdekilerden binlerce km uzakta.
 
Evde yedek modem varsa onu tak, sonra Wi-Fi özelliğini kapat.
Durumuna çok üzüldüm dostum. Sen aileni boş ver derslerine çalışmaya çalış ve kendini 24 yaşında ayda 20k maaş alan 3+1 rezidansta otururken hayal et. En öenmliside evdekilerden binlerce km uzakta.

Maalesef yedek modem yok zaten yedek modemi buldukları anda başka bir şeyi sökecekler. Ders çalışbilecek bir fıtratım maalesed yok liseyi bile sadece dersleri dinleyerek kazandım. Ancak yazılım ve finansa ilgiliyim. Şu anda yazılım kursuna başladım.2. dönem ailemin her ne kadar karşı çıksada açığa geçip iş garantili yurt dışı kaynaklı başka bir kursa başlayacağım.
 

Geri
Yukarı