Aileden bir şeyler alması konusunda ısrar etmek

Borç varsa o evde yaşayan herkes katkıda bulunacak bulunamıyorsa zevklerinden vazgeçip erteleyecek sadece ülkemizde değil tüm dünyada ekonomiler iyi değil,bu durumdan etkilenen sadece siz değilsiniz,insanların büyük çoğunluğu aynı durumda.
 
Yeni eve taşındığımız için bir sürü borç var. Ayrıca market alışverişlerinde ülkemizin muhteşem ekonomisi sayesinde borçlar artıyor. 4 kişi yaşıyoruz ve en minimum şeyler 100 TL gibi ücretlere tekabül ediyor. Dışarı fazla çıkan bir tip değilim. Normal bir çocuk günde 3 saat dışarıdaysa ben 15 dakika, hatta bazen hiç dışarıda olmuyorum. O yüzden şimdiye kadar fazla para istediğimi hatırlamıyorum. Ama şimdi 15 yaşındayım. Ben de artık gencim ve yeni bir hobi daha edindim. 3 hobim var toplam. Birincisi fazla olmasa bile oyun oynamak, ikincisi anime izlemek (çok sık yaparım), üçüncüsü manga okumak. 2. hariç sürekli bir para gerekiyor. Soruma gelirsem, manga veya oyun almak için ailemden para istiyorum ama yukarıda belirttiğim gibi borçlar olduğu için ayda bir tane falan alabiliyoruz. Bu zamana kadar bir şeyin alınması konusunda 7-8 yaşımdan beri ısrar etmedim. Şu an da edemiyorum fazla. Ama çok istiyorum gerçekten. Sizce ısrar etmem normal bir şey mi? Bunu düşündüğümde "Amaaaan gençsin artık. İsteyeceksin tabii ki" gibi şeylerle kendimi kandırıyor gibi hissediyorum.
Hocam ayda 1 iyi. Ben hayatım boyunca toplam 3-5 oyun aldım. Toplam 20 TL tuttu.
 
Hocam kimse önermemiş sanırım, ben de bir öneri yapayım. Eğer çalışma durumunuz varsa durmayın, çalışın. Hem ailenize de bi' nebze olsun az yük olmuş olursunuz, içiniz rahat olur. İnanın kendi kazandığınızı yemenin tadı bir başka. :)
Çalışmak yerine ders çalışırsan bence onlar için daha iyi bir hediye olur. 🙂
 
Çalışmak yerine ders çalışırsan bence onlar için daha iyi bir hediye olur. 🙂
Öncelikle konu sahibi ben değilim, belki farketmemişsinizdir. Uyarmak istedim. :)

Hocam, ben öneride bulundum. Kesin çalışsın veya ders çalışmasın demedim. Ayrıca hem okuyup hem çalışan kişi örnekleri duyduğum olmuştu, belki sizde duymuşsunuzdur. :)
 
Öncelikle konu sahibi ben değilim, belki farketmemişsinizdir. Uyarmak istedim. :)

Hocam, ben öneride bulundum. Kesin çalışsın veya ders çalışmasın demedim. Ayrıca hem okuyup hem çalışan kişi örnekleri duyduğum olmuştu, belki sizde duymuşsunuzdur. :)
Ben de duydum da sizin önerinize ek olarak eklemek istedim. Çalışıp derslerini de götürebilirse ne ala.
 
Eğer sana lazım olan bir şeyi istemeyeceksen biraz anlayışlı ol ve sırf keyfi hobilerin için onları sıkıştırma, sonra sana alamadıkları için kendileri üzülüyor ve vicdan azabı çekiyor, borçlarınız biraz azalsın ondan sonra iste.
 
Hocam hepimiz genciz. Bende istemez miyim ailemden 20 30 bin liralık bir pc. Aile ekonomisi malum öyle çok zengin bir aile değiliz. Ben durumun farkında olduğum için ailemden istemeye çekiniyorum ve elimde olanlar ile şükür ediyorum. İstersen babamın buna durumu el vermeyeceği için onu kırmak istemiyorum. Her Anne Baba oğlunun/kızının en iyi şartlarda yaşamasını istediği her şeyi alabilmesini ister ama maalesef hem ülke hem aile ekonomisi belirli. O yüzden böyle saçma şeyler yüzünden ailenizi kırmayın, onlarda tartışmayın. Babanızın borçları varsa bitimini bekleyin veya daha ucuz bir hobi edinmeye bakın kendinize.
 
Ayda 1 oyun ve manga fazla bile. Ben babamdan en son 3 yıl önce 50 TL'ye CS:GO istemiştim. O, babamın parasıyla aldığım ilk ve son oyun oldu. Şu an 2 yıldır harçlık bile almıyorum, tamamen ticaretle minik de olsa kazanıyorum. Aslında salak gibi harcamasam güzel oyunlar alabilirdim fakat 13 yaşındayım, düzgün harcamak saçma olurdu. :D Çok yüklenmeyin ailenize şimdilik. Aslında ailem oyun almak dışında ne istesem alır fakat şu anlık çok zorlamak istemiyorum onları, emekli olunca belki bir yatak alırım o kadar. Oyun almayacaklarını bilmem de seneye LGS'ye gireceğim için. Babam LGS ve dersler konusunda çok katı, sürekli ne yapıp yapmadığımı EBA'dan, Classroom'dan vs. takip ediyor. Onun dışında bir sorun yok. Eğer durumunuz harika değilse, biraz da tasarruflu davranmayı deneyebilirsiniz. Aslında benim tasarruflu davranmam onları biraz üzüyor gibime geliyor, çünkü annem, babam vs. sürekli bizim paramız var ne istersen alabiliriz hemen, istediğini seç fiyatına bakma, cidden hiçbir şey istemiyor musun koca teknoloji mağazasında diyorlar. Ama amacım sadece aileme yüklenmemek değil, kendi paramı kazanmaya çalışmak. Cidden kendi kazandığınız para başka oluyor. Ne kadar zengin olursanız olun, bu duyguyu tatmanız lazım. Elinizdekileri satın, oyunlar üretin, bir oyun alıp fiyatı yükselince geri satın vs. vs. Emin olun daha zevkli olacaktır. Bazen ben de keşke alsalar vs. diyorum ama hey man, please stop diyen adam geliyor aklıma ve vaz geçiyorum. Siz de deneyin. Kafanızda bir karakter oluşturun ve size durmanızı söylediğini hayal edin. Bu sadece bu konuda değil, her yerde işe yarıyor. Şimdilik büyük paralar kazanamasam da yavaş yavaş gelişeceğimi düşünüyorum. Tabii şu anlık satışlar pek iyi gitmiyor, sanırım farklı bir platformda satışa yönelmem lazım. Siz de deneyin. Ticaretle ilgilenin, bir şeyler üretin, bir işte çalışın vs. vs Tam egoist bir tip oldum ama dediklerimi düşünün bence. Ha bu arada burs kazanmaya da çalışın, aylık 330 TL kazanıyorum, çok şekilim bu aralar. Aylık maaşınız olunca ayrı bir klaslığınız oluyor. 😎
 
Yeni eve taşındığımız için bir sürü borç var. Ayrıca market alışverişlerinde ülkemizin muhteşem ekonomisi sayesinde borçlar artıyor. 4 kişi yaşıyoruz ve en minimum şeyler 100 TL gibi ücretlere tekabül ediyor. Dışarı fazla çıkan bir tip değilim. Normal bir çocuk günde 3 saat dışarıdaysa ben 15 dakika, hatta bazen hiç dışarıda olmuyorum. O yüzden şimdiye kadar fazla para istediğimi hatırlamıyorum. Ama şimdi 15 yaşındayım. Ben de artık gencim ve yeni bir hobi daha edindim. 3 hobim var toplam. Birincisi fazla olmasa bile oyun oynamak, ikincisi anime izlemek (çok sık yaparım), üçüncüsü manga okumak. 2. hariç sürekli bir para gerekiyor. Soruma gelirsem, manga veya oyun almak için ailemden para istiyorum ama yukarıda belirttiğim gibi borçlar olduğu için ayda bir tane falan alabiliyoruz. Bu zamana kadar bir şeyin alınması konusunda 7-8 yaşımdan beri ısrar etmedim. Şu an da edemiyorum fazla. Ama çok istiyorum gerçekten. Sizce ısrar etmem normal bir şey mi? Bunu düşündüğümde "amaaaan gençsin artık. İsteyeceksin tabii ki" gibi şeylerle kendimi kandırıyor gibi hissediyorum.

Hangi mangayı istiyorsun ya da okuduklarını söyler misin seraph of the end i hiç okudunmu.
Ayda 1 oyun ve manga fazla bile. Ben babamdan en son 3 yıl önce 50 TL'ye CS:GO istemiştim. O, babamın parasıyla aldığım ilk ve son oyun oldu. Şu an 2 yıldır harçlık bile almıyorum, tamamen ticaretle minik de olsa kazanıyorum. Aslında salak gibi harcamasam güzel oyunlar alabilirdim fakat 13 yaşındayım, düzgün harcamak saçma olurdu. :D çok yüklenmeyin ailenize şimdilik. Aslında ailem oyun almak dışında ne istesem alır fakat şu anlık çok zorlamak istemiyorum onları, emekli olunca belki bir yatak alırım o kadar. Oyun almayacaklarını bilmem de seneye LGS'ye gireceğim için. Babam LGS ve dersler konusunda çok katı, sürekli ne yapıp yapmadığımı EBA'dan, classroom'dan vs. takip ediyor. Onun dışında bir sorun yok. Eğer durumunuz harika değilse, biraz da tasarruflu davranmayı deneyebilirsiniz. Aslında benim tasarruflu davranmam onları biraz üzüyor gibime geliyor, çünkü annem, babam vs. sürekli bizim paramız var ne istersen alabiliriz hemen, istediğini seç fiyatına bakma, cidden hiçbir şey istemiyor musun koca teknoloji mağazasında diyorlar. Ama amacım sadece aileme yüklenmemek değil, kendi paramı kazanmaya çalışmak. Cidden kendi kazandığınız para başka oluyor. Ne kadar zengin olursanız olun, bu duyguyu tatmanız lazım. Elinizdekileri satın, oyunlar üretin, bir oyun alıp fiyatı yükselince geri satın vs. vs. Emin olun daha zevkli olacaktır. Bazen ben de keşke alsalar vs. diyorum ama hey man, please stop diyen adam geliyor aklıma ve vaz geçiyorum. Siz de deneyin. Kafanızda bir karakter oluşturun ve size durmanızı söylediğini hayal edin. Bu sadece bu konuda değil, her yerde işe yarıyor. Şimdilik büyük paralar kazanamasam da yavaş yavaş gelişeceğimi düşünüyorum. Tabii şu anlık satışlar pek iyi gitmiyor, sanırım farklı bir platformda satışa yönelmem lazım. Siz de deneyin. Ticaretle ilgilenin, bir şeyler üretin, bir işte çalışın vs. vs tam egoist bir tip oldum ama dediklerimi düşünün bence. Ha bu arada burs kazanmaya da çalışın, aylık 330 TL kazanıyorum, çok şekilim bu aralar. Aylık maaşınız olunca ayrı bir klaslığınız oluyor. 😎

13 yaşında ne ticareti yapiyorsun.
 

Geri
Yukarı