Ailelerin okul bağımlılığı

9. Sınıfsın. Ne yapacaksın, dropshipping yapabilmek için liseyi mi bırakacaksın? Lise çok temel bir eğitim, herkesin alması lazım.

Ailen sana oku diye baskı yapıyor çünkü başka türlü işe yarar bir diploma sahibi olamazsın. Elinin altında böyle bir diploma olmazsa da ileride yapmayı planladığın iş batarsa, eski değerini yitirirse ortada kalırsın. Her zaman bir B planın olmak zorunda.

Üniversite bambaşka bir ortam, orada kendine fayda sağlayacak topluluklar buluyorsun tabii ki ancak yine de çoğu kişi için bir şey değişmeyecek. Kendimi okumanın önemsiz olduğuna şartlandırsaydım kendim okumazdım zaten. Bir turizmci olarak ileride en rahat iş yapabilecek olan kişilerden biriyim, ne mühendisler gibi sağlam bir network'e ihtiyacım var, ne de devlet personeli olmak için KPSS'ye girmek gibi bir derdim var. Tek derdim dil öğrenmek o da bana koymuyor zaten, sevdiğim bir şey olduğu için son derece rahatım. Ancak bu hiçbir zaman benim tek planım değil, ilerisi için çok daha farklı planlarım da var. Demek istediğim şey tam olarak bu, tek bir plana bağlı kalmak başarısız olduğunda çok büyük acı ve pişmanlık olarak geri dönecektir.

Okullarda nasıl hayata atılacağı öğretilmiyor derken ne yapılmasını bekliyorsun ? Aslında çok şey bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…