Ailem bilgisayarımı sattı

Merhaba arkadaşlar, öncelikle hoş geldiniz hemen konuya geçelim.8. sınıf öğrencisiyim ve hem program yazmaya çalışıyorum hem YouTube işleriyle hem de TÜBİTAK için çalışıyorum. Tabii ki şu an LGS olduğundan dolayı YouTube ve program yazma oyun yazma gibi işleri erteledim.

Yıllardır hayallerimin peşinden koşuyorum ve devam edeceğim sonuna kadar. Çocukluğumdan beri yazılımlara kodlamalara ilgim vardı ve 5. sınıfta teknoloji hocamızla konuştum Arduino adında bir alet öğretmişti o saatten sonra başlamıştı her şey o kadar meraklandım ki hemen YouTube'dan araştırdım ve o zaman babamdan isteyip Arduino almıştı kabloları da teknoloji hocasından ödünç almıştım tasarımım bir araba ama bu araba üstünde güneş enerjisi var ve kendini şarj ediyor olacaktı. Görüntü olarak güzel olsa da yazılım olarak halledemedim projemi hocaya gösterdiğim anda TÜBİTAK için projeme yer verdi 8. sınıfa kadar her sene kendi tasarımlarımı yaptım. Bir saatten sonra artık projeleri büyüttüm ve artık birden fazla Arduino ve sensörler, lambalar vb şeyler aldım. Ama bunları herhangi birisinden değil kendi paramla aldım.

Her gün arkadaşlarımın ödevlerini yapıyordum ve kimse anlamıyordu çünkü genelde yazım pek iyi değil ve erkek arkadaşlarımın da yazısı iyi olmadığından kimse anlamıyordu. Hafta içi ödevleri için 5 TL hafta sonu ödevleri içinde 10 TL alıyorum. Günde en az 6 kişinin ödevini yaptığımdan sürekli tekrar niteliğinde oluyordu bu nedenle notlarım çok iyi.

Kazandığım para ne kadar yüksek olsa da biraz eksik kalıyordu 8.sınıfın ilk haftası babama yalvara yalvara RTX 3060'lı sistem aldırdım. Amacım oyun değil tabii ki aldığımdan beri en fazla 20 saat oyun oynamışımdır oda kendi oyunum yani kendi oyunum derken 8.sınıfın başlarında çok uğraşmıştım babam eski kafalı hayallerimin bir oyundan ibaret olduğunu düşünüyor o nedenle oyun konusu şu an pasif durumda.

Her neyse para kazanmanın yolu olarak mining yapıyordum ve şu an haftalık gelir 300 TL. Artık istediğim şeyi alabiliyorum ama bazı şeyleri çözemediğimden YouTube'dan videolar bulup izledim tabii babam bu duruma hoş bakmadı direk ders çalış. He burada beni tembel olarak görmeyin aşağıya da e-Okul dönem notlarımı koyacağım görürsünüz artı olarak okuldan geldiğim gibi arkadaşlarımın ödevlerini yapıyorum zaten ve bu 3 saat alıyor genelde geri kalan vaktimlerde oyun değil YouTube'dan Arduino, kodlama, progman kurma falan izliyordum.

Şu an ailem yüzünden çok projem telef oldu teknoloji hocam çok destek veriyor ancak babam o destekleri yok ediyor. Asıl can alıcı nokta 1 hafta önce yaşandı eve geldim bilgisayara bakmadım zaten direk oturdum ödevleri tamamladım akşam yemeğini de yedik sonra bir baktım bilgisayar yok babamın dediği ise şu "oğlum çok bilgisayarla vakit geçiriyorsun o yüzden bilgisayarı sattık ders çalışmadan bir yere gelemezsin ders çalış". anlamıyorum bu adamı günde zaten 5 saate yakın ders çalışıyorum geri kalan 3 saatle videolar izliyorum hayallerimin peşinden gidiyorum babam ise her zaman mahvediyor.

Sadece anlatmak istedim içimi dökmek bana iyi geliyor. Tamamını okuduysanız çok teşekkür ederim. Bir de şunu eklemek isterim 4 yıldır TÜBİTAK'a projelerimi gösteriyorum tek dedikleri güzel, geliştirilebilir, aferin bu kadar.

Eki Görüntüle 1383943
Eokul notlarının yüksek olması LGS'ye çalıştığını göstermez. Ayrıca 7. Sınıf zaten uzaktan değil miydi? LGS ve normal sınavda sorulan sorular çok farklı. LGS zor ve çok, farklı soru çözmeyi gerektiriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı