Ailem fikirlerime saygı duymuyor

Tarık45

Centipat
Katılım
9 Temmuz 2021
Mesajlar
206
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba lise 2'ye gidiyorum. Şu an meslek lisesinde radyo ve televizyon programcılığı bölümünü okuyorum bölümünden memnunum üniversitede bu bölümü yani radyo ve televizyon programcılığı bölümünü okumak istiyorum. Bunu aileme söylüyorum ama ailem izin vermiyor özellikle de annem karışıyor. Ailem benden doktor olmamı istiyor bana diyorlar eğer sen radyo-TV okursan kabul etmiyoruz. Ailem fikirlerime saygı duymuyor sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer doktor olmak istemiyorsan onlara doktor olsan bile başarısız ve mutsuz olacağını söyle. Ayrıca meslek lisesinde radyo televizyon okuyan birinden neden tıp bekliyorlar ki? Amacım küçümsemek değil sadece alakasız şeyler ondan söyledim.
 
Eğer doktor olmak istemiyorsan onlara doktor olsan bile başarısız ve mutsuz olacağını söyle. Ayrıca meslek lisesinde radyo televizyon okuyan birinden neden tıp bekliyorlar ki? Amacım küçümsemek değil sadece alakasız şeyler ondan söyledim.

Doktor olmak istemiyorum zaten bunu onlara söylüyorum ama söyleyincede kabul etmiyorlar diyorar radyo-TV boştur okuyup ne yapacaksın.

16 yaşındayım ve lise 2'yim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer okumak istediğin bölüm Radyo ve Televizyon Programcılığıysa aileni umursama. Bu hayat sana ait belli bir yaştan sonra ailen yanında olmayacak ve okuduğun mesleği hayatın boyunca sürdüreceksin. Aile baskısıyla Tıp'a girip ardından katlanamayarak Bilgisayar Mühendisliği'ne geçen arkadaşım var. Eğer baskılardan sıkılmış ve çalışmakta zorluk çektiğini düşündüğün seviyeye ulaşırsan okulunun rehberlik öğretmenine danışarak baştan sona durumu aktar. Emimin ki ailenle konuşmak isteyecek ve bu konuda sana destek olacak.
 
Onlar isteyince seni doktorluk fakültesine mi alıyolarmış? 😀 Heralde çok kolay sanıyolar böyle şeyleri. Sen zaten o liseye giderek meslek seçimini yapmışsın daha bu noktadan sonra değiştiremezsin zaten. Sınava gireceksin ama sen şuanda sınav için değil o meslek için eğitiliyosun, zor yani meslek lisesinden çıkıp başka bölüm kazanmak. Bunları anlat ailene ama gene de olmuyorsa olmaz yani bunun çözümü yok maalesef 😕
 
Eğer onlar senin fikirlerine saygı duymuyorsa, sen de onların fikirlerine saygı duyma. Eninde sonunda belki empati kurabilirler ve bu sayede seni anlayabilirler.
 
Eğer okumak istediğin bölüm radyo ve televizyon programcılığıysa aileni umursama. Bu hayat sana ait belli bir yaştan sonra ailen yanında olmayacak ve okuduğun mesleği hayatın boyunca sürdüreceksin. Aile baskısıyla tıp'a girip ardından katlanamayarak bilgisayar mühendisliği'ne geçen arkadaşım var. Eğer baskılardan sıkılmış ve çalışmakta zorluk çektiğini düşündüğün seviyeye ulaşırsan okulunun rehberlik öğretmenine danışarak baştan sona durumu aktar. Emimin ki ailenle konuşmak isteyecek ve bu konuda sana destek olacak.

Okumak istediğim bölüm radyo ve televizyon programcılığı.
Onlar isteyince seni doktorluk fakültesine mi alıyolarmış? 😀 heralde çok kolay sanıyorlar böyle şeyleri. Sen zaten o liseye giderek meslek seçimini yapmışsın daha bu noktadan sonra değiştiremezsin zaten. Sınava gireceksin ama sen şu anda sınav için değil o meslek için eğitiliyosun, zor yani meslek lisesinden çıkıp başka bölüm kazanmak. Bunları anlat ailene ama gene de olmuyorsa olmaz yani bunun çözümü yok maalesef 😕

Ailem doktorluğu çok kolay sanıyor.
 

Geri
Yukarı