Ailem gitmek istediğim liseye izin vermiyor

Türkiye'de devlet meslek liseleri; derslerin verimsiz geçtiği, en iyi çocukların bile gidip sigara alkol cinsellik bağımlısı olduğu, kavgadan küfürden geçilmeyen yerler. Eğer çok istiyorsan da özele git. Nadir de olsa var özel meslek liseleri.

Dostum benim meslek lisemde 11.sınıfta matematik yok denecek kadar işleniyordu ve 12.sınıfta hiçbir şey işlemedik hoca çayını kahvesini, laptopunu alıp derste boş takılıyordu ama Anadolu'da okuyan arkadaşım 12.sınıfta matematik yüklü tüm derslerini işlediler şimdi düşün bakalım hangi taraf daha mantıklı.
Dostum meslek liselerinin dersleri az işlediğini biliyorum.Evet anadoluda dersler sık işleniyor ama sor bakalım kaç kişi dersleri tam verimle dinliyor anlıyor öğreniyor.Bunalıp sıkılıyorsun bazen.O gelişimin sağlanması için evde çalışılması lazım veya kendi çaban gerekiyor.E bu çaba verildiği zaman kendin okuldan bağımsız çalışabilirsin zaten.Okulun dersi fazla işlemesi her şeyi öğrendiğin anlamına gelmiyor.Bilmiyorum belki ben istisna olabilirim.Meslek liselerini savunmuyorum çevresi falan sıkıntı oluyor ama savunduğum şey üniversite okuyacaksan anadoluya gitmelisin kanısı

Türkiye'de devlet meslek liseleri; derslerin verimsiz geçtiği, en iyi çocukların bile gidip sigara alkol cinsellik bağımlısı olduğu, kavgadan küfürden geçilmeyen yerler. Eğer çok istiyorsan da özele git. Nadir de olsa var özel meslek liseleri.
Çok doğru söylüyorsunda abimin istediği Anadolu lisesinde böyle hatta abimin istedegii okul nitelikli bile değil 85 ortalamayla girebiliyosun,
Benim istesgiim meslek lisesi nitelikli ve 300 puan

Çok doğru söylüyorsunda abimin istediği Anadolu lisesinde böyle hatta abimin istedegii okul nitelikli bile değil 85 ortalamayla girebiliyosun,
Benim istesgiim meslek lisesi nitelikli ve 300 puan

Anladım bir şekilde ikna edip yapabiliyorsan okuldaki atölyeyi, spor salonunu, sınıfları, ailecek gezin o zaman. İkna edemezsen de okulun tanıtım videolarından gösterebilirsin. Onlar da senin iyiliğini istiyor ne de olsa. Öyle ya da böyle hangi liseye gittiğinin çok da önemi yok emin ol.

Yeni konular

Geri
Yukarı