Ailem her şeyin sonucunu bilgisayara ve intenete bağlıyor

En basit çözüm yolunu söylüyorum. Damarına bas. Kırarsan kır de. Oda kışkırıp kıracaktır. Para senin cebinden çıkmıyor zarar ona. Baktı gidiyor paralar bir daha ne kırar ne de bu kadar tepene çöker. Hatta bilgisayarı kapat dediğinde kapatma sinirlenip fişi çeksin. Anakart yanar PC çöker olan zarar yine babana. Denenmiş onaylanmış yöntem.
Parasını vermiyorum yaptırmıyorum derse ne olacak?
 
Yeni gördüm konuyu şu an ne durumdası
babam bu sefer adaptor fisini falan saklamaya basladi. En sonunda kafayi yiyecegim olan olacak. Kac yasina geldim hala cocuk gibi telefon bilgisayar saklamalar devam ediyor. Kendi dediklerini yaptiramayinca bu tur yollara basvuruyor. Anlayis desen yok en kisa zamanda kendi basimin caresine bakip evden ayrilacagim.
 
Daha 10. sınıftan bu kadar baskı yapılması iyi bir şey değildir. Ailen kendi ailesinden öyle gördüğü için sana da öyle davranıyor işte tipik Türk ailesi. Onlar zamanında ülkenin refah seviyesi çok daha düşüktü ve teknoloji gelişmemişti. Ailen büyük ihtimalle okumamış insanlar ya ilk ya ortaokuldan terk. Televizyonda görüyorlardır işte "mavi balina" adlı oyun yüzünden intihar eden çocuk, Metin2 oyununda hesap satışı için bıçaklanan çocuk vs. bu haberlere de çok kolay bir şekilde inanabildikleri için veya her insanın böyle boş şeyleri yapabileceklerini düşündükleri için böyle davranıyorlar. Sen ne dersen de onlar yine de anlamazlar imam bildiğini okur yani. Konunun da notlarla alakası yok, sen 90 da alsan 95 da alsan ailen mesela neden 97 değil diyecekler, sürekli 40 almaya alışana 60 fazla gelir, 60 sürekli alana 70 fazla gelir bu işler böyledir maalesef hiç kimse sınır koyayım istemez. Son senen olsaydı eh kurtarır yani deyip aileni dinle diyecektim ama daha 10. sınıf bitmeden bu baskı hiçbir işe yaramayacak.

Her zaman olduğu gibi sana tavsiyem -zaten sen denemişsindir ama- kendine bir metin hazırla, gerekirse 1-2 gün bu metini düşün ailenin karşısında ciddi ve güzel bir üslupla konuş, derdini anlat. Mesela "anneciğim, babacığım sizler benim her zaman iyiliğimi düşünürsünüz sağ olun var olun ancak ben 10. sınıfa gidiyorum henüz şu anda bilgisayara bakmam geleceğimle ilgili bir şey değiştirmeyecektir çünkü daha yolun yarısında bile değilim." gibisinden cümleler kullanırsanız belki onlarda bir etki yaratır. Önce iltifat edip sonra açıklarsanız onların da size güzel bir cevap vereceklerine eminim. Kaldı ki çok bakmıyorsun bilgisayara emin ol ben o yaşlardayken kat kat fazla bakıyordum ve hiçbir şey etkilemedi üzerimde.

Aileni bilgisayar ve telefon konusunda hiçbir şekilde ikna edemiyorsan alternatiflere bakmayı dene derim ön yargılı olmadan. Faydalı ilimler için kitapları okuyabilirsin, hem geliştirir hem de ilgini çekici bir konu olursa sıkılmazsın.

La ben 7. sınıfım e tabii 7. sınıf pek de zor değil 95'ten aşağı yazılı notum bir tane var hala güvenli internet açıyorlar bir ara neymiş denemede 4. olmuşum diye 1 hafta PC'yi aldılar bu nasıl bir kafaysa artık.
 
Baban cok televizyon izliyorsa kumandayi sakla televizyon seni bu hale getirdi de kirmisya telefonunu saglam dur biraz yasin 17 artik 14 yasinda degilsin ben laptopu televizyona patlatmistim 16li yaslarda tabi bunu sen yapma durusunu goster saygini bozmadan gerekirse hafta sonlari biryerde partda olsa calis sinyali alir onlar (derslerinde basarili olman sartiyla ) yap ha yada cik evden pcnin basindan kalktigin saatten 3 saat daha gec gel eve kisasciyimdir biraz pcyi tercih edeceklerdir disardan 3 saat daha gec gelmene bak bu ticarettede oyle yapariz karsi tarafa istedigini kabul ettiremedinmi daha dolanbacli yoldan ticarete zorlarsinki istedigin yol daha kolay gelir orayi tercih rderler ama tekrar uyariyorum ailene mobing yapmadan diklenmeden yap
 
Okul notlarına göremi başarı bekliyorlar üniversite sınavındamı başarılı olmanı bekliyorlar bilmiyorum. Ancak 60 dan aşağı not yok başarı sayılmaz aileler için:) 90 dan aşağı not yok dersen belki izin verirler oynamana. Bu yaşlarda başarısızlık hemen bilgisayara ve telefona bağlanır. Senin için demiyorum ama bazen doğru çıkabiliyor bu da. Şimdi oyun ve telefon işlerini azaltırsan çalıştığına inandırırsan aileni rahat edersin. Şimdi için değil sonra da rahat edersin. Çünkü (inş kazanırsın) güzel bir üniversite kazanamazsan bundan sonraki yıllada da bol bol “çalışsaydın kazanırdın” a maruz kalırsın. Sana tavsiyem sonra gönül rahatlığıyla oyun oynamak için şimdi biraz ara ver. Korkma 1-2 seneye ne lol piyasadan kalkar ne de daha kötü oyunlar çıkar.
Hocam aileler 100 ister, kendimden biliyorum en düşük notum 96 ve dedikleri:
Bağımlısın, notların düşüyor diğerleri seni geçiyor.
 
Babana kitap romam tarzi şeyler olumuyorsa okuyarak sana örnek olmasını onunda televizyonu azaltmasını sigara alkol tarzi ürünler kullanıyorsa örnek teşkil etmesi için bırakmasıni iste hatta babandan para iste dışari çık awm ye git sinema izle dişardan yemek ye ailenim durumu çok iyi değilse bu durum işe yarayacaktır :)
Herkes PC oynarken biz neden oynamayacağız, hayır sonuna kadar PC oynayacağız hiçbir güç pes ettiremez. hepsi o şaçma sapan haberlerde çıkan sözde "uzman" lar yüzünden zaten. ☹️
 
Böyle çok pinpirikli aileleri aklım almıyor, evet çocukları hiçbir şeyi umursamıyordur bütün notları çok düşüktür gene bir derece anlarım ama ilkokulda 100 değil de 95 aldı diye ağlayan ergen kızlar gibi ne bu muhabbet arkadaş. Lisede ortaokulda sınavlardan 100 alsan ne olur 50 60 la geçer not alsan ne olur?
 

Geri
Yukarı