Ailem mezuna kalmama izin vermiyor

Hocam bu sene her şeye sıfırdan başladım yani bayağı da zorlandım ve yoruldum. Geçen yıl 500 bine girmiştim.

500 binden 20 bine girebilecek düzeye geldiysen helal olsun zaten ama bana kalırsa değmez Türkiye'de zaten okumanın da pek anlamı kalmadı YKS'de derece yapmış birisi olarak söylüyorum.

Evet hocam ama yine de hocamız Boğaziçi YBS istiyormuş yani hedefi olan yeri kazanması kendisini daha mutlu eder 1 yılı daha gider ama en azından içinde kalmaz diye düşünüyorum.
Hocam işe alım sürecinde daha genç elemanlar tercih sebebidir. 3 sene daha geç mezun olmuş olacak.

20k Gazi Üniversitesi YBS var bence güzeldir. Ama bu sene sıralaması değişebilir.
2 kere mezuna kaldım. İlk 500'e girmek istiyorum ondan dolayı 1 kere daha girmem lazım. Bu yıl aşırı zorlasam 20 bin falan gelir. Ailem ise 1 yıl daha mezuna kalacağına git meslek öğren falan diyor. CNC falan. Sizce ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_20250528_135314.jpg
    IMG_20250528_135314.jpg
    84 KB · Görüntüleme: 37
Açıkçası ailenizde haklı, sizde kendinize güveniyorsunuz anlaşılan. Kendinize olan güveninizi çalışmaya verirseniz ve bunu ailenizde görürse size destek olacaklardır muhtemelen.
Aileniz açısından baktığınızda 2 sene mezuna kalıp hedefine ulaşamamış çocuklarının en azından bir meslek sahibi olmasını istiyorlar. Bundan daha doğal bir şey yok. Aileniz sizin sınavda başaracağınıza olan inancını kaybetmiş sadece.

Hocam işin sonunda iş veren üniversiteden ziyade iş tecrübesine baktığı için çok fark etmiyor, zaten iş hayatının ilk birkaç senesi köle gibi ıvır zıvır işlerin size yaptırılması ile geçiyor.
İlk işe girişlerde üniversite çok önemli yer tutar. Sonralarında kişi meslekte tecrübe kazandıkça üniversitenin önemi azalır. İlk işe girişte çoğu zaman okuduğunuz üniversiteye bakılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı